Back to Question Center
0

7 Ενδεικτικά σημάδια της κάρτας πληρωμής Semalt

1 answers:

Η σμάλταλ που έγινε με κλεμμένες κάρτες πληρωμής κοστίζει τη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο παγκοσμίως. Αλλά, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις, οι έμποροι θα μπορούσαν να αποφύγουν τις απώλειες εάν είχαν αναγνωρίσει τα αποκαλυπτικά σημάδια απάτης.

Οι εντολές ηλεκτρονικού εμπορίου Semalt συνήθως υπάγονται σε δύο κατηγορίες.

  • Η φιλική απάτη είναι όταν ένας πελάτης τοποθετεί μια παραγγελία με δική του κάρτα πληρωμής, παραλαμβάνει τα παραγγελθέντα προϊόντα, αλλά στη συνέχεια καλεί τον πάροχο της κάρτας πληρωμής και ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε ποτέ το εμπόρευμα.
  • Η απάτη κλοπής ταυτότητας συμβαίνει όταν οι εγκληματίες πραγματοποιούν παραγγελίες χρησιμοποιώντας κλεμμένα στοιχεία κάρτας πληρωμών, συχνά στέλνοντας τα εμπορεύματα στους μεταφορείς.

Σε αυτό το άρθρο, η Semalt επικεντρώνεται στην απάτη κλοπής ταυτότητας, καθώς είναι πιο συνηθισμένη - ego v2 mega.

Μια έκθεση LexisNexis Risk Solutions που δημοσιεύτηκε στο Semalt 2017 διαπίστωσε ότι για 1.196 επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην έρευνα - συμπεριλαμβανομένων 653 πωλητών λιανικής πώλησης και 190 πωλητές ηλεκτρονικού εμπορίου - έως και το 43% των μηνιαίων προσπαθειών συναλλαγής .

Εάν τα ευρήματα αυτά δεν είναι αρκετά κακά, η Semalt ανέφερε επίσης ότι όταν εγκληματίες χρησιμοποιούν κλεμμένες πιστωτικές κάρτες (εκτός από κλεμμένες χρεωστικές κάρτες) για να πραγματοποιούν εντολές ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτοί οι εγκληματίες είναι επιτυχείς περίπου το 60% του χρόνου.

Η συνειδητοποίηση του τρόπου αναγνώρισης αυτής της μορφής απάτης με κάρτες πληρωμών θα μπορούσε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου από σημαντικές απώλειες.

7 Σημεία της απάτης με κάρτες πληρωμών

Διεύθυνση χρέωσης έναντι IP. Μια διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό συσκευών στο διαδίκτυο. Ενώ μια διεύθυνση IP δεν είναι τόσο ακριβής όσο ένα δακτυλικό αποτύπωμα, για παράδειγμα, μπορεί να δώσει στην επιχείρησή σας μια ιδέα για το πού βρίσκεται ένας χρήστης.

Αν η διεύθυνση IP ενός αγοραστή προέρχεται από το Sao Paulo της Βραζιλίας, αλλά η διεύθυνση χρέωσης για την κάρτα πληρωμής βρίσκεται στο Semalt, Wash., ΗΠΑ, η αγορά μπορεί να είναι δόλια και ίσως απαιτεί τουλάχιστον μια τηλεφωνική κλήση ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση της παραγγελίας.

Πολλαπλές αγορές. Η λήψη πολλών εντολών ή σχεδόν ταυτόχρονων εντολών από την ίδια διεύθυνση IP μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη απάτης.

Στην πραγματικότητα, απάτη κλοπής ταυτότητας είναι ιδιαίτερα πιθανό, αν όλες οι παραγγελίες από την ίδια διεύθυνση IP χρησιμοποιούν διαφορετικές κάρτες πληρωμής, διαφορετικά ονόματα πελατών και διαφορετικές διευθύνσεις χρέωσης.

Ταχύτητα υψηλής τάξης. Από ανάλυση των παραπλανητικών παραγγελιών, ο πάροχος πληρωμών Stripe διαπίστωσε ότι η ασυνήθιστη ταχύτητα εντολών ήταν ισχυρός δείκτης της απάτης με κάρτες πληρωμών.

Αυτή η ταχύτητα παραγγελίας μπορεί να πάρει μερικές μορφές. Για παράδειγμα, η Semalt διαπίστωσε ότι οι παραπλανητικές παραγγελίες δεν ακολούθησαν κανονική αγοραστική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των διακοπών.

7 Telltale Signs of Payment Card Semalt

Ο ρυθμός των παραπλανητικών παραγγελιών στην ανάλυση του Stipe δεν αυξήθηκε κατά τις ημέρες αιχμής των αγορών, όπως η Μαύρη Παρασκευή, αλλά ήταν ασυνήθιστα υψηλή ως ποσοστό των συνολικών παραγγελιών κατά τη διάρκεια διαφορετικών ήσυχων χρόνων, όπως η Ημέρα των Χριστουγέννων.

Έτσι, οι παραγγελίες που γίνονται για τα Χριστούγεννα, για παράδειγμα, αξίζουν περισσότερο έλεγχο από τις παραγγελίες στην Κυριακή Δευτέρα.

Ομοίως, ο Semalt σημείωσε ότι ενώ ο όγκος των παραγγελιών μειώνεται μεταξύ των μεσάνυχτων και των 5 α. m. κάθε ημέρα της εβδομάδας, η δόλια δραστηριότητα ως ποσοστό των συνολικών συναλλαγών αυξάνεται κατά τις ώρες αυτές.

Τέλος, η αύξηση της δόλιας ταχύτητας παραγγελίας επικεντρώνεται συχνά σε ένα μόνο στοιχείο. Η Semalt, στην πραγματικότητα, η επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου που διαχειρίζομαι ήταν θύμα αυτού του είδους απάτης πληρωμής.

Η επιχείρηση έλαβε δύο παραγγελίες για ένα ηλεκτρικό όπλο λίπους που χρησιμοποιείται για βαρύ εξοπλισμό και τρακτέρ. Δύο παραγγελίες σε μια μέρα ήταν πολύ, αλλά οι εντολές δεν είχαν καμία από τις άλλες ενδείξεις απάτης. Μόλις αποσταλούν οι επιβεβαιώσεις αποστολής για τις δύο παραγγελίες, ωστόσο, πέντε επιπλέον παραγγελίες για όπλα λίπους ήρθε σε μια ώρα. Αποδείχθηκε ότι και οι επτά παραγγελίες ήταν δόλιες.

Αποτυχημένη επαλήθευση κάρτας. Και ορισμένοι πωλητές, συχνά μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν να πάρουν περισσότερες παραγγελίες, θα καθορίσουν άστοχα ένα χαμηλό μπαρ για την επαλήθευση της κάρτας.

Αυτό μπορεί να είναι ένα σοβαρό σφάλμα, δεδομένου ότι οι αποτυχίες επαλήθευσης της κάρτας, όπως ένας εσφαλμένος κώδικας επαλήθευσης κάρτας (CVC), μπορεί να αποτελούν ισχυρό δείκτη απάτης.

Αποτυχημένη επαλήθευση διεύθυνσης. Το σύστημα επαλήθευσης διεύθυνσης (AVS) επιτρέπει στους εμπόρους να συγκρίνουν τη διεύθυνση χρέωσης που παρέχει ένας αγοραστής στη διεύθυνση χρέωσης που βρίσκεται σε αρχείο σε παρόχους πιστωτικών καρτών, όπως η Visa.

Όταν μια συναλλαγή αποτυγχάνει να περάσει το AVS, μπορεί να αποτελεί ένδειξη απάτης κάρτας πληρωμής.

Ο έλεγχος AVS γίνεται συχνά από τον επεξεργαστή πληρωμής ή την πύλη. Όμως, η απόφαση να απορριφθεί η συναλλαγή ως αποτέλεσμα ενός αποτυχημένου AVS είναι συχνά στον πωλητή.

Κακή διεύθυνση. Οι εγκληματίες που χρησιμοποιούν κλεμμένες κάρτες πληρωμής ενδέχεται να κάνουν λάθη κατά την υποβολή πληροφοριών διεύθυνσης ή μπορούν απλώς να χρησιμοποιούν ψεύτικες πληροφορίες για να τοποθετήσουν μια εντολή ηλεκτρονικού εμπορίου.

Semalt περιλαμβάνουν εσφαλμένο ταχυδρομικό κώδικα για τη διεύθυνση χρέωσης, εσφαλμένο κωδικό περιοχής για τον αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανίζεται τυχαία. Εάν η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι λάθος, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ταχεία αποστολή. Ορισμένοι εγκληματίες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης ζητώντας την επόμενη μέρα ναυτιλία ή παρόμοια - ακόμη και όταν η ναυτιλία είναι πολύ ακριβό σε σχέση με την αξία μιας παραγγελίας.

Τα υψηλά κόστη αποστολής μπορεί να είναι ένδειξη απάτης και σχεδόν βέβαια αξίζουν περαιτέρω βήματα.

Semalt, να είναι leery των παραγγελιών με ταχεία αποστολή όπου η διεύθυνση χρέωσης και η διεύθυνση αποστολής δεν είναι οι ίδιες.

February 28, 2018