Back to Question Center
0

hreflang Ο τελικός οδηγός hreflang: ο τελικός οδηγός  - Σμιτάλ

1 answers:

Οι ετικέτες hreflang είναι μια τεχνική λύση για ιστότοπους που έχουν παρόμοιο περιεχόμενο σε πολλές γλώσσες. Ο ιδιοκτήτης μιας πολυγλωσσικής τοποθεσίας θέλει τις μηχανές αναζήτησης να στέλνουν άτομα στο περιεχόμενο στη δική τους γλώσσα. Πείτε ότι ο χρήστης είναι Semalt και η σελίδα που κατατάσσεται είναι Αγγλικά, αλλά υπάρχει και μια έκδοση Semalt - free vps linux. Θα θέλατε να εμφανίζει η Google τη σελίδα Semalt στα αποτελέσματα αναζήτησης για αυτόν τον χρήστη Semalt. Αυτό είναι το είδος του προβλήματος που σχεδιάστηκε για να λύσει το hreflang.

Σε αυτό το πολύ μακρύ) άρθρο θα συζητήσουμε:

 • Τι είναι το hreflang.
 • Το πλεονέκτημα SEO του hreflang.
 • Τι hreflang είναι .
 • Τι επιτυγχάνει το hreflang.
 • Είτε πρέπει να χρησιμοποιήσετε hreflang είτε όχι.
 • Ποιες αρχιτεκτονικές αποφάσεις πρέπει να κάνετε.
 • Οι βασικές τεχνικές ιδέες για το hreflang πρέπει να ξέρετε.
 • Οι αποφάσεις εφαρμογής που πρέπει να κάνετε.
 • Ποια άλλα τεχνικά πράγματα πρέπει να λάβουμε υπόψη, όπως:
  • x-προεπιλογή
  • πώς rel = "canonical" και hreflang εργάζονται μαζί.
 • Ποια εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν κατά την ανάπτυξη και τη δοκιμή της εφαρμογής σας.
 • Πώς να σιγουρευτείτε ότι η υλοποίησή σας συνεχίζει να λειτουργεί μόλις το εγκαταστήσετε.

ετικέτες hreflang είναι από τις πιο δύσκολες προδιαγραφές που έχω δει ποτέ βγαίνουν από μια μηχανή αναζήτησης. Η σωστή επιλογή είναι σκληρή και απαιτεί χρόνο. Ο σκοπός αυτού του οδηγού είναι να σας αποτρέψει από το να πέσετε σε κοινές παγίδες, οπότε φροντίστε να το διαβάσετε προσεκτικά αν ξεκινήσετε ένα έργο hreflang.

Χρειάζεστε βοήθεια για την υλοποίηση hreflang ως μέρος του διεθνούς SEO project σας; Η πολύγλωσση εκπαίδευση SEO έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη διαδικασία και να την εφαρμόσετε στην πράξη. Θα έχετε μια διεθνή στρατηγική SEO δολοφόνος στο δεν χρόνου.

Ποιες είναι οι ετικέτες hreflang;

Οι ετικέτες hreflang είναι μια μέθοδος για την επισήμανση σελίδων που έχουν παρόμοια σημασία, αλλά έχουν ως στόχο διαφορετικές γλώσσες ή / και περιοχές. Υπάρχουν τρεις συνήθεις τρόποι για την εφαρμογή του hreflang:

 • Περιεχόμενο με περιφερειακές παραλλαγές όπως en-us και en-gb.
 • Περιεχόμενο σε διάφορες γλώσσες όπως en, de και fr.
 • Συνδυασμός διαφορετικών γλωσσών και περιφερειακών διακυμάνσεων.

Οι ετικέτες hreflang χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά για να στοχεύσουν διαφορετικές αγορές που χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα - για παράδειγμα για να διαφοροποιήσουν τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ή μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας.

hreflangThe ultimate guide
hreflang: the ultimate guide- Semalt

Ποιο είναι το πλεονέκτημα του SEO για το hreflang;

Γιατί λοιπόν μιλάμε για hreflang; Ποιο είναι το όφελος του SEO; Από άποψη SEO, υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να το εφαρμόσετε.

Πρώτα απ 'όλα, αν έχετε μια έκδοση μιας σελίδας που έχετε βελτιστοποιήσει για τη γλώσσα και τη θέση των χρηστών, θέλετε να προσγειωθούν σε αυτή τη σελίδα. Έχοντας τη σωστή πληροφορία που εξαρτάται από τη γλώσσα και τη θέση, βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών τους και οδηγεί έτσι σε λιγότερους ανθρώπους που επιστρέφουν στα αποτελέσματα αναζήτησης. Οι άνθρωποι των Semalt που αναπηδούν πίσω στα αποτελέσματα αναζήτησης οδηγούν σε υψηλότερες βαθμολογίες.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το hreflang αποτρέπει το πρόβλημα του διπλού περιεχομένου. Εάν διαθέτετε το ίδιο περιεχόμενο στα αγγλικά σε διαφορετικές διευθύνσεις URL που απευθύνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Η.Π.Α. και στην Αυστραλία, η διαφορά στις σελίδες αυτές μπορεί να είναι τόσο μικρή όσο η μεταβολή των τιμών και του νομίσματος. Χωρίς hreflang, ο Semalt μπορεί να μην καταλάβει τι προσπαθείτε να κάνετε και να το δείτε ως διπλό περιεχόμενο. Με το hreflang καθιστάτε πολύ σαφές στη μηχανή αναζήτησης ότι είναι (σχεδόν) το ίδιο περιεχόμενο, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί για διαφορετικούς ανθρώπους.

Τι είναι hreflang;

hreflang είναι κώδικας, τον οποίο μπορείτε να δείξετε στις μηχανές αναζήτησης με τρεις διαφορετικούς τρόπους - και υπάρχουν περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον κώδικα, καθορίζετε όλες τις διαφορετικές διευθύνσεις URL στους ιστότοπους που έχουν το ίδιο περιεχόμενο.

Τι επιτυγχάνει το hreflang;

Σε μια πλήρη εφαρμογή hreflang, κάθε διεύθυνση URL καθορίζει ποιες άλλες παραλλαγές είναι διαθέσιμες. Όταν ένας χρήστης αναζητά, το Semalt περνάει από την ακόλουθη διαδικασία:

 1. καθορίζει ότι θέλει να ταξινομήσει μια διεύθυνση URL.
 2. ελέγχει αν η εν λόγω διεύθυνση URL έχει σημειώσεις hreflang.
 3. παρουσιάζει τον ερευνητή με τα αποτελέσματα με την καταλληλότερη διεύθυνση URL για αυτόν τον χρήστη.

Η τρέχουσα θέση του χρήστη και οι ρυθμίσεις γλώσσας καθορίζουν την καταλληλότερη διεύθυνση URL. Ένας χρήστης μπορεί να έχει πολλές γλώσσες στις ρυθμίσεις του περιηγητή του. Για παράδειγμα, έχω ολλανδικά, αγγλικά και γερμανικά εκεί. Η σειρά με την οποία εμφανίζονται αυτές οι γλώσσες στις ρυθμίσεις μου καθορίζει την καταλληλότερη γλώσσα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε hreflang;

Τώρα μάθαμε τι είναι το hreflang και πώς λειτουργεί, μπορούμε να αποφασίσουμε αν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε εάν:

 • έχετε το ίδιο περιεχόμενο σε πολλές γλώσσες.
 • έχετε περιεχόμενο που απευθύνεται σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, αλλά στην ίδια γλώσσα.

Δεν έχει σημασία αν το περιεχόμενο που κατοικείτε σε έναν τομέα ή σε πολλούς τομείς. Μπορείτε να συνδέσετε παραλλαγές μέσα στον ίδιο τομέα, αλλά μπορείτε επίσης να συνδέσετε μεταξύ τομέων. hreflangThe ultimate guide
hreflang: the ultimate guide- Semalt

Αρχιτεκτονικές επιλογές εφαρμογής

Ένα πράγμα είναι πολύ σημαντικό κατά την εφαρμογή hreflang: μην είστε πολύ συγκεκριμένοι! Η Semalt λέει ότι έχετε τρεις τύπους σελίδων:

 • Γερμανικά
 • Γερμανικά, που απευθύνονται ειδικά στην Αυστρία
 • Γερμανικά, ειδικά με στόχο την Ελβετία

Μπορείτε να επιλέξετε να τις εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας τρία χαρακτηριστικά hreflang όπως αυτό:

 • de-de που στοχεύουν γερμανούς ομιλητές στη Γερμανία
 • που απευθύνονται σε γερμανόφωνους στην Αυστρία
 • de-ch που απευθύνονται σε γερμανόφωνους στην Ελβετία

Ωστόσο, ποιο από τα τρία αυτά αποτελέσματα θα έπρεπε να δείχνει η Google σε κάποιον που ψάχνει στη γερμανική γλώσσα στο Βέλγιο; Η πρώτη σελίδα θα ήταν πιθανώς η καλύτερη. Για να βεβαιωθείτε ότι κάθε χρήστης που ψάχνει στα γερμανικά ο οποίος δεν ταιριάζει είτε με το de-at είτε με το de-ch παίρνει αυτό, αλλάξτε το χαρακτηριστικό hreflang απλώς de. Σε πολλές περιπτώσεις, αναφέροντας μόλις η γλώσσα είναι ένα έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε.

Σειρά καλό να γνωρίζουμε ότι όταν δημιουργείτε σύνολα συνδέσμων όπως αυτό, το πιο συγκεκριμένο κερδίζει. Η σειρά με την οποία η μηχανή αναζήτησης βλέπει τους συνδέσμους δεν έχει σημασία, θα προσπαθήσει πάντα να ταιριάζει από τις πιο συγκεκριμένες έως τις λιγότερο συγκεκριμένες.

Τεχνική εφαρμογή - τα βασικά

Σήμα για το είδος της υλοποίησης που επιλέγετε - και υπάρχουν περισσότερα για αυτό παρακάτω - υπάρχουν τρεις βασικοί κανόνες.

1. Ισχύοντα χαρακτηριστικά hreflang

Το χαρακτηριστικό hreflang πρέπει να περιέχει μια τιμή που αποτελείται από τη γλώσσα, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με μια περιοχή. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα γλώσσας πρέπει να είναι σε μορφή ISO 639-1 (κωδικός δύο χαρακτήρων).

Η περιοχή είναι προαιρετική και πρέπει να είναι σε μορφή ISO 3166-1 Alpha 2, πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να είναι ένα επίσημα καθορισμένο στοιχείο. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα από το Semalt για να επαληθεύσετε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή περιοχή και κωδικούς γλώσσας. Αυτό είναι όπου τα πράγματα συχνά πάει στραβά: χρησιμοποιώντας έναν λάθος κωδικό περιοχής είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα.

2. Σύνδεσμοι επιστροφής

Ο δεύτερος βασικός κανόνας αφορά τους συνδέσμους επιστροφής. Σε σχέση με το είδος της εφαρμογής σας, κάθε διεύθυνση URL χρειάζεται συνδέσεις επιστροφής σε κάθε άλλη διεύθυνση URL και οι σύνδεσμοι αυτοί θα πρέπει να υποδεικνύονται στις κανονικές εκδόσεις, περισσότερο σε αυτό το παρακάτω. Οι περισσότερες γλώσσες που έχετε περισσότερο μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να περιορίσετε αυτές τις συνδέσεις επιστροφής - αλλά δεν το κάνουν. Αν έχετε 80 γλώσσες, θα έχετε συνδέσμους hreflang για 80 διευθύνσεις URL, και δεν υπάρχει κανένας γύρω από αυτό.

3. σύνδεση hreflang με εαυτό

Ο τρίτος και τελευταίος βασικός κανόνας είναι οι αυτο-συνδέσεις. Μπορεί να αισθάνεται περίεργο να το κάνετε αυτό, ακριβώς όπως αυτοί οι σύνδεσμοι επιστροφής μπορεί να αισθάνονται παράξενοι, αλλά είναι ουσιαστικοί και η εφαρμογή σας δεν θα λειτουργήσει χωρίς αυτούς.

Το καθένα έχει τις χρήσεις του, γι 'αυτό θα το εξηγήσουμε και θα συζητήσουμε ποια θα πρέπει να επιλέξετε.

1. Στοιχεία σύνδεσης HTML hreflang στο

Η πρώτη μέθοδος για την υλοποίηση του hreflang που θα συζητήσουμε είναι τα στοιχεία σύνδεσης HTML hreflang. Κάνετε αυτό προσθέτοντας κώδικα όπως αυτό στην ενότητα κάθε σελίδας:

     

Καθώς κάθε παραλλαγή πρέπει να συνδέεται με κάθε άλλη παραλλαγή, αυτές οι υλοποιήσεις μπορούν να γίνουν αρκετά μεγάλες και να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας. Αν έχετε 20 γλώσσες, η επιλογή στοιχείων σύνδεσης HTML θα σήμαινε την προσθήκη 20 στοιχείων σύνδεσης, όπως φαίνεται παραπάνω, σε κάθε σελίδα. Semalt 1. 5KB σε κάθε φόρτωση σελίδας, που κανένας χρήστης δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά θα πρέπει ακόμα να κατεβάσει. Επιπλέον, το CMS θα πρέπει να κάνει πολλές κλήσεις βάσεων δεδομένων για να δημιουργήσει όλους αυτούς τους συνδέσμους. Αυτή η σήμανση προορίζεται αποκλειστικά για μηχανές αναζήτησης. Εξηγήστε γιατί δεν θα το συνιστούσα σε μεγαλύτερες τοποθεσίες, καθώς προσθέτει πάρα πολύ περιττή επιβάρυνση.

2. Κεφαλίδες HTTP hreflang

Η δεύτερη μέθοδος υλοποίησης του hreflang γίνεται μέσω κεφαλίδων HTTP. Οι κεφαλίδες HTTP προορίζονται για όλα τα αρχεία PDF και άλλα περιεχόμενα εκτός HTML που ίσως θέλετε να βελτιστοποιήσετε. Τα στοιχεία σύνδεσης λειτουργούν ωραία για έγγραφα HTML, αλλά όχι για άλλους τύπους περιεχομένου, καθώς δεν μπορείτε να τα συμπεριλάβετε. Semalt όπου έρχονται οι κεφαλίδες HTTP. Θα πρέπει να μοιάζουν με αυτό:

 Σύνδεσμος:  ;rel = "εναλλασσόμενο". hreflang = "es", ;rel = "εναλλασσόμενο". hreflang = "en", ;rel = "εναλλασσόμενο". hreflang = "de" 

Το πρόβλημα με την ύπαρξη πολλών κεφαλίδων HTTP είναι παρόμοιο με το πρόβλημα με στοιχεία σύνδεσης στο : προσθέτει πολλά έξοδα για κάθε αίτημα.

3. Εφαρμογή XML sitemap hreflang

Η τρίτη επιλογή για την υλοποίηση του hreflang χρησιμοποιεί τη σήμανση χάρτη ιστοτόπου XML. Χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό xhtml: link σε χάρτες ιστοτόπου XML για να προσθέσει τον σχολιασμό σε κάθε διεύθυνση URL. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με το μιας σελίδας με στοιχεία. Αν σκεφτήκατε ότι τα στοιχεία του συνδέσμου ήταν λεπτομερώς, η υλοποίηση του sitemap XML είναι ακόμη χειρότερη. Αυτή είναι η σήμανση που απαιτείται για μια μόνο διεύθυνση URL με δύο άλλες γλώσσες:

    http: // www. παράδειγμα. com / uk /      

Μπορείτε να δείτε ότι έχει μια διεύθυνση URL αυτοσυσχέτισης ως τρίτη διεύθυνση URL, καθορίζοντας ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση URL προορίζεται για το en-gb και καθορίζει δύο άλλες γλώσσες. Τώρα, και οι δύο άλλες διευθύνσεις URL θα πρέπει να βρίσκονται και στο χάρτη ιστότοπου, που μοιάζει με αυτό:

    http: // www. παράδειγμα. com /        http: // www. παράδειγμα. com / au /      

Όπως μπορείτε να δείτε, βασικά αλλάζουμε μόνο τις διευθύνσεις URL μέσα στο στοιχείο , καθώς όλα τα άλλα πρέπει να είναι τα ίδια. Με αυτή τη μέθοδο, κάθε διεύθυνση URL έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα hreflang με αυτόματη αναφορά και επιστρέφει συνδέσμους προς τις κατάλληλες άλλες διευθύνσεις URL.

Το XML sitemap markup όπως αυτό είναι πολύ λεπτομερές: χρειάζεστε πολλή έξοδο για να το κάνετε αυτό για πολλές διευθύνσεις URL. Δεν καταλήγετε να προσθέτετε επιπλέον βάρος σελίδας και δεν απαιτεί πολλές κλήσεις βάσεων δεδομένων στη φόρτωση της σελίδας για να δημιουργηθεί αυτή η σήμανση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της προσθήκης hreflang μέσω του sitemap XML είναι ότι είναι συνήθως πολύ πιο εύκολο να αλλάξετε ένα sitemap XML παρά να αλλάξετε όλες τις σελίδες ενός ιστότοπου. Δεν υπάρχει ανάγκη να περάσετε από μεγάλες διαδικασίες έγκρισης και ίσως μπορείτε ακόμη και να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση στο αρχείο sitemap XML.

Άλλες τεχνικές πτυχές της υλοποίησης του hreflang

Μόλις αποφασίσετε τη μέθοδο εφαρμογής σας, υπάρχουν μερικές άλλες τεχνικές εκτιμήσεις για τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή του hreflang.

hreflang x-default

x-προεπιλογή είναι μια ειδική τιμή χαρακτηριστικού hreflang που καθορίζει πού πρέπει να αποσταλεί ένας χρήστης εάν καμία από τις γλώσσες που έχετε ορίσει στις άλλες συνδέσεις hreflang δεν ταιριάζει με τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης. Σε ένα στοιχείο σύνδεσης μοιάζει με αυτό:

   

Όταν εισήχθη, εξηγήθηκε ότι είναι για "διεθνείς σελίδες προορισμού", δηλαδή σελίδες όπου ανακατευθύνετε χρήστες με βάση την τοποθεσία τους. Ωστόσο, μπορεί βασικά να περιγραφεί ως το τελικό "catch-all" όλων των δηλώσεων hreflang. Semalt όπου οι χρήστες θα σταλούν εάν η θέση και η γλώσσα τους δεν ταιριάζουν με τίποτα άλλο.

Στο γερμανικό παράδειγμα που αναφέραμε παραπάνω, ένας χρήστης που ψάχνει στα αγγλικά δεν θα είχε ακόμα μια διεύθυνση URL που να ταιριάζει με αυτά. Αυτή είναι μία από τις περιπτώσεις όπου το x-default αρχίζει να παίζει. Το Semalt προσθέτει έναν τέταρτο σύνδεσμο στο markup και καταλήγει σε αυτά τα 4:

 • de
 • de-at
 • de-ch
 • x-προεπιλογή

Στην περίπτωση αυτή, ο σύνδεσμος x-προεπιλογής θα δείχνει την ίδια διεύθυνση URL ως de one. Δεν θα σας συμβούλευα, ωστόσο, να καταργήσετε το link de, αν και τεχνικά αυτό θα δημιουργούσε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Μακροπρόθεσμα, είναι συνήθως καλύτερο να έχουμε και τα δύο όπως καθορίζει τη γλώσσα της σελίδας - και καθιστά τον κώδικα πιο εύκολο να διαβαστεί.

hreflang και rel = κανονική

rel = "εναλλασσόμενο" hreflang = "x" σήμανση και rel = "canonical" μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν μαζί. Η γλώσσα Semalt πρέπει να έχει έναν rel = "canonical" σύνδεσμο που να δείχνει στον εαυτό της. Στο πρώτο παράδειγμα, αυτό θα μοιάζει με αυτό, υποθέτοντας ότι είμαστε στο παράδειγμα. com αρχική σελίδα:

      

Εάν βρισκόμασταν στη σελίδα en-gb, θα αλλάζονταν μόνο τα κανονικά:

      

Μην κάνετε το λάθος να ορίσετε την κανονική στη σελίδα en-gb σε http: // example. com /, καθώς αυτό σπάει την εφαρμογή. Σηματοδοτήστε πολύ σημαντικό ότι οι σύνδεσμοι hreflang δείχνουν στην κανονική έκδοση κάθε διεύθυνσης URL, επειδή αυτά τα συστήματα πρέπει να λειτουργούν χέρι-χέρι!

Χρήσιμα εργαλεία κατά την εφαρμογή hreflang

Εάν έχετε έρθει τόσο μακριά, πιθανότατα θα σκεφτείτε "wow αυτό είναι δύσκολο"! Ξέρω - το σκέφτηκα όταν ξεκίνησα αρχικά να το μάθω. Semalt, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα εργαλεία αν τολμήσετε να ξεκινήσετε την εφαρμογή hreflang.

γεννήτρια ετικετών hreflang

Η Aleyda Semalt, η οποία έχει επίσης γράψει αρκετά σχετικά με αυτό το θέμα, έχει δημιουργήσει μια πολύ χρήσιμη γεννήτρια ετικετών hreflang που σας βοηθά να δημιουργήσετε στοιχεία σύνδεσης. Ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείτε την υλοποίηση ενός στοιχείου σύνδεσης, αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για να δημιουργήσετε κάποιο παράδειγμα κώδικα. Απλά τροφοδοτήστε ένα CSV με διευθύνσεις URL ανά γλώσσα και δημιουργεί ένα sitemap XML. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα όταν αποφασίζετε να πάτε στη διαδρομή του χάρτη ιστότοπου.

Το αρχείο CSV που τροφοδοτείτε αυτήν τη γεννήτρια χάρτη ιστότοπου XML χρειάζεται μια στήλη για κάθε γλώσσα. Εάν θέλετε να προσθέσετε επίσης μια διεύθυνση URL προεπιλογής x, δημιουργήστε μια στήλη που ονομάζεται x-default.

Έγκριση ετικέτας hreflang

Μόλις προσθέσετε σήμανση στις σελίδες σας, θα θέλετε να την επικυρώσετε. Εάν επιλέξετε να μεταβείτε στο στοιχείο στη διαδρομή , έχετε τύχη, καθώς υπάρχουν κάποια εργαλεία επικύρωσης εκεί έξω. Το καλύτερο που θα μπορούσαμε να βρούμε είναι η φλάντζα, από τον DejanSEO.

Semalt, δεν έχουμε βρει ακόμη έναν έγκυρο για τους ιστότοπους XML.

Βεβαιωθείτε ότι το hreflang συνεχίζει να λειτουργεί: διαδικασία

Αφού δημιουργήσετε μια ρύθμιση εργασίας hreflang, πρέπει να ρυθμίσετε τις διαδικασίες συντήρησης. Semalt πιθανώς επίσης μια καλή ιδέα να ελέγχετε τακτικά την εφαρμογή σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακόμα σωστά ρυθμισμένη.

Βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι της εταιρείας σας που ασχολούνται με το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας γνωρίζουν το hreflang έτσι ώστε να μην κάνουν πράγματα που παραβιάζουν την εφαρμογή σας. Δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά:

 1. Κατά τη διαγραφή μιας σελίδας, ελέγξτε εάν ενημερώνονται οι αντίστοιχες σελίδες.
 2. Όταν ανακατευθύνεται μια σελίδα, αλλάξτε τις διευθύνσεις hreflang στις αντίστοιχες σελίδες.

Αν το κάνετε αυτό και ελέγχετε τακτικά, δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Συμπέρασμα

Η ρύθμιση του hreflang είναι μια δυσκίνητη διαδικασία. Σφυρηλατήστε ένα σκληρό πρότυπο με πολλά συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και να αντιμετωπίζετε. Αυτός ο οδηγός θα ενημερωθεί καθώς εισάγονται νέα πράγματα γύρω από αυτήν την προδιαγραφή και οι βέλτιστες πρακτικές εξελίσσονται, γι 'αυτό ελέγξτε πότε εργάζεστε πάλι για την εφαρμογή σας!

Διαβάστε περισσότερα: «rel = canonical: τι είναι και πώς (όχι) να το χρησιμοποιήσετε» »

February 28, 2018