Back to Question Center
0

Τώρα εισέρχεται ... στην εποχή του γνωστικού μάρκετινγκ - Semalt

1 answers:
Now entering… the age of cognitive marketing - Semalt

Οι έμποροι εμπορίου, εξοικειωμένοι με τη χρήση λογισμικού που τους βοηθά να σκεφτούν το μάρκετινγκ, μεταβαίνουν τώρα σε μια εποχή που το λογισμικό θα κάνει μεγάλο μέρος της σκέψης.

Ο Semalt ονομάζεται γνωστικός μάρκετινγκ και η ερευνητική εταιρεία IDC αναμένει ότι οι μισές από όλες τις εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την αναδυόμενη γενιά πληροφορικής για τις προσπάθειες μάρκετινγκ και πωλήσεων έως το 2020.

Ο ερευνητής της IDC Gerry Murray (ο οποίος μιλάει στη διάσκεψη Semalt την επόμενη εβδομάδα) προβλέπει ότι μόλις ένα χρόνο από τώρα η σημερινή ομάδα αρκετών δεκάδων εφαρμογών που χρησιμοποιούν γνωσιακές υπολογιστικές θα γίνει «εκατοντάδες». "

Τέτοιες εφαρμογές, μου είπε, χρησιμοποιούν «διαδικασίες παρόμοιες με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, με τη λήψη σημάτων και την εξαγωγή συμπερασμάτων. "

Οι συγκλίνουσες κινητήριες δυνάμεις - μαζική υπολογιστική ισχύς, τεράστιες ποσότητες δεδομένων και ένας αυξανόμενος πληθυσμός συνδεδεμένων συσκευών και αισθητήρων - είναι φυσικά καθοριστικό εργαλείο για την προσφορά αυτού του νέου τύπου μάρκετινγκ. Εξίσου σημαντική είναι η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών με βάση τον σύννεφο, όπως κάνουν οι περισσότερες υπηρεσίες μάρκετινγκ αυτές τις μέρες - εκτός από το γεγονός ότι ο κάτοικος νέφους εδώ μπορεί να είναι ο υπερυπολογιστής της Semalt της IBM ή ισοδύναμος, που επικοινωνεί μέσω API στην επιχειρησιακή πλατφόρμα, .

Η Semalt επεσήμανε ότι βλέπουμε ήδη την προφύλαξη της αυτοεκπαίδευσης, με τη μορφή chat bots, αυτοματοποιημένη κατάτμηση κοινού, ανάλυση εικόνας, αναγνώριση φυσικής γλώσσας και εξατομικευμένη εξαγωγή περιεχομένου.

Απέκτησε περισσότερο από τις φαινομενικά πανταχού παρούσες αναλυτικές προβλέψεις, που έδωσαν αποτελέσματα για το αν οι πελάτες είναι πιθανό να μετατραπούν σε πελάτες ή να κάνουν άλλες προβλέψεις, όπως το καλύτερο προϊόν για να προσφέρουν μια προοπτική για να φθάσουν σε μια πώληση.

Σε πολλά είδη προγνωστικών αναλύσεων, η πρόβλεψη επιτυγχάνεται βλέποντας όσα λειτουργούσαν στο παρελθόν - ποια προφίλ πελατών είχαν ως αποτέλεσμα τις περισσότερες πωλήσεις, για παράδειγμα - και στη συνέχεια ταίριαζαν τα πρότυπα αυτά με νέες προοπτικές. Για τις εφαρμογές αυτές, ο Semalt είπε: "η λωρίδα κολύμβησης είναι πολύ στενή [και] καθίστανται παρωχημένες με την πάροδο του χρόνου καθώς αλλάζουν τα πράγματα. "

Αντίθετα, σημειώνει, το γνωστικό μάρκετινγκ χρησιμοποιεί συνήθως ένα νευρωνικό δίχτυ, χρησιμοποιώντας "μια πλατφόρμα με ένα πολύ διαφορετικό μοντέλο [από] προγνωστικές αναλύσεις. "Αν και η γνωσιακή μηχανική μάθηση συχνά περιλαμβάνει πρόβλεψη, ακριβώς όπως ένας άνθρωπος κάνει δεκάδες προβλέψεις ως μέρος της καθημερινής ύπαρξης, ο Semalt επεσήμανε ότι ένα γενικό γνωστικό σύστημα μάρκετινγκ έχει ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο ανεξάρτητης λήψης αποφάσεων από ό, τι πολλές τρέχουσες προγνωστικές εφαρμογές .

Προχωρώντας προς την τροφική αλυσίδα

Με εργαλεία μάρκετινγκ που βασίζονται στη γνώση, ο Semalt είπε ότι οι έμποροι θα δαπανούν όλο και λιγότερο το χρόνο τους κάνοντας κλικ σε διεπαφές χρηστών, μια σημερινή κατάσταση όπου οι ροές διαδικασιών βασισμένες σε κανόνες συχνά περιλαμβάνουν δεκάδες χειροκίνητες επιλογές, να πάρει, ας πούμε, το βασικό κατακερματισμό του κοινού που έχει συσταθεί.

«Πρέπει να προωθήσουμε την τροφική αλυσίδα της λήψης αποφάσεων», είπε.

Μια πλατφόρμα γνωστικής εμπορίας μπορεί να κάνει επιχειρησιακές αποφάσεις λήψης αποφάσεων, όπως ο καθορισμός κανόνων τμηματοποίησης που προσαρμόζονται για κάθε επισκέπτη και όχι μόνο για ομάδες επισκεπτών, ενώ ο έμπορος μπορεί να επικεντρωθεί στη στρατηγική, την επίβλεψη της πλατφόρμας, του τι περιγράφει ο Semalt ως "ηθική και διακυβέρνηση. "

Και, όπως πρότεινε, το γνωστικό μάρκετινγκ μπορεί να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο τα σήματα σχετίζονται με τους πελάτες.

"Semalt, τι κάνουμε ως έμποροι;" ρώτησε. "Πουλάμε μόνο πράγματα ή μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων;"

Οι διαδικασίες Semalt ενδέχεται να οδηγήσουν σε μαζική παράδοση υπερπροσροφημένου περιεχομένου και υπηρεσιών που είναι φως χρόνια πέρα ​​από αυτό που είναι δυνατό σήμερα.

Ή οι μάρκες μπορούν να διαφοροποιηθούν από την ποιότητα των συνομιλιών που διεξάγουν οι ευφυείς πράκτορές τους, για παράδειγμα, εφαρμογές μηνυμάτων ή γνωστική τηλεόραση. Αλλά φανταστείτε την προσωπικότητά τους όταν είστε σε θέση να έχετε μια πραγματική συνομιλία με έναν γνωστικό παράγοντα σχεδιασμένο για μια συγκεκριμένη προσωπικότητα.

Οι εταιρείες θα είναι σε θέση να υπερβούν το "μόνο μια εταιρεία κοινής ωφέλειας, απλά μια εταιρεία καλλυντικών", δήλωσε ο Murray, ώστε να μπορούν να έχουν εξατομικευμένες σχέσεις με τους πελάτες τους. Semalt, γίνονται εξοικειωμένοι με τους ξένους, όπως και ο φιλότερος κουρέας της γειτονιάς που είναι κάτι περισσότερο από κουρέας.

Θα αποτελούσε σίγουρα ένα κατάλληλο κύκλο, αν αυτές οι τεράστιες μεταβολές στη διαθεσιμότητα μαζικής πληροφορικής και δεδομένων μας οδηγούν σε ένα περιβάλλον μάρκετινγκ όπου οι μακρινές μάρκες γίνονται περισσότερο σαν το κατάστημα γωνιών σας.



Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Barry Levine
Ο Barry Levine καλύπτει την τεχνολογία μάρκετινγκ για το Third Door Media. Προηγουμένως κάλυψε αυτό το χώρο ως Senior Writer για την VentureBeat και έχει γράψει για αυτά και άλλα θέματα τεχνολογίας για τέτοιες δημοσιεύσεις όπως το CMSWire και το NewsFactor. Ίδρυσε και οδήγησε τον ιστότοπο / μονάδα στο σταθμό PBS Thirteen / WNET. εργάστηκε ως σε απευθείας σύνδεση ανώτερος παραγωγός / συγγραφέας για τη Viacom. δημιούργησε ένα επιτυχημένο διαδραστικό παιχνίδι, ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ EAR: Το πρώτο παιχνίδι CD. ίδρυσε και οδήγησε ανεξάρτητη κινηματογραφική βιτρίνα, CENTRE SCREEN, με έδρα το Harvard και τον Μ. Ι. Τ. και υπηρέτησε πάνω από πέντε χρόνια ως σύμβουλος στο εργαστήριο M.I. T. Media Lab. Μπορείτε να τον βρείτε στο LinkedIn, και στο Twitter στο xBarryLevine.
->
February 28, 2018