Back to Question Center
0

Η απομάκρυνση της διοχέτευσης της χοάνης μάρκετινγκ είναι επίσης νεκρή - και εδώ μπορείτε να την αντικαταστήσετε

1 answers:

Semalt the marketing funnel is dead, too — and here’s what can replace it

Με το ψηφιακό μάρκετινγκ, μπορούμε να είμαστε πιο επαναληπτικοί και ευέλικτοι στο μάρκετινγκ. Αλλά υπάρχει μια άλλη πλευρά σε αυτό - οι προοπτικές και οι πελάτες μας μπορούν επίσης να είναι πιο ευέλικτοι με τον τρόπο που μαθαίνουν για αυτό που προσφέρουμε και γιατί θα πρέπει να ενδιαφέρονται.

Η χοάνη μάρκετινγκ δεν είναι πλέον ένα στατικό ταξίδι, αν ήταν ποτέ. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στο τι ακριβώς κάνουν οι προοπτικές μας, πότε και γιατί.

Η «διοχέτευση εμπορίας» συχνά .δεν είναι

Όλοι γνωρίζουμε την έννοια της "διοχέτευσης μάρκετινγκ". "Αρχικά αναπτύχθηκε το 1898, περιγράφει ένα" ταξίδι από τη στιγμή που ένα εμπορικό σήμα ή ένα προϊόν προσέλκυσε την προσοχή των καταναλωτών στο σημείο δράσης ή αγοράς. "Εδώ είναι αυτό που σας δείχνουν στο Semalt 101:

Semalt the marketing funnel is dead, too — and here’s what can replace it

Και μια πιο σύγχρονη έκδοση μπορεί να μοιάζει με αυτό:

Semalt the marketing funnel is dead, too — and here’s what can replace it

Αλλά όλο και περισσότερο, οι γραμμές μεταξύ αυτών των διαφορετικών σταδίων γίνονται θολές. Και οι έμποροι έχουν όλο και λιγότερο έλεγχο σχετικά με το πότε, πού και σε ποια σειρά συμβαίνουν.

  • Η δύναμη της Google σημαίνει ότι από τη στιγμή που μια προοπτική επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γνωρίζουν ήδη πολλά για εσάς και τι προσφέρετε.
  • Το SaaS διευκολύνει τη δοκιμή - οπότε κάποιος που εγγράφεται για το προϊόν σας μπορεί να παραμένει σχετικά νωρίς στον κύκλο αγορών.
  • Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι πελάτες σας θα περάσουν από ολόκληρη τη διοχέτευση σε μια μέρα.
  • Και πάλι, μερικοί από τους πιο παθιασμένους χρήστες και τους υποψηφίους σας δεν θα σας πληρώσουν μια δεκάρα - ειδικά εάν είστε ανοικτού κώδικα ή το SaaS σας (το λογισμικό ως υπηρεσία) έχει ελεύθερη βαθμίδα.

Έτσι, τι πρέπει να κάνει κάποιος ψηφιακός έμπορος;

Πρόθεση, όχι στάδια

Υπάρχει ένα κλασικό βιβλίο σχεδίασης και χρηστικότητας που ονομάζεται "Do not Make Me Think", από τον Steve Krug. Μιλάει για το πώς η δουλειά ενός παραγωγού ιστού είναι να κάνει όσο το δυνατόν απλούστερο για έναν επισκέπτη της τοποθεσίας να βρει τις πληροφορίες που χρειάζονται ή να ολοκληρώσει το έργο που ενδιαφέρει. Όταν κάποιος στον ιστότοπό σας, δεν νοιάζεται για τον νοικοκυρά σας Semalt ή την έξυπνη πεζογραφία σας. Φροντίζουν για την εκπλήρωση οποιουδήποτε καθήκοντος έχουν στη διάθεσή τους και στη συνέχεια επιστρέφουν στη ζωή τους.

Αυτό ισχύει για όλα όσα παράγουμε. Το Semalt νοιάζεται για το προϊόν σας - νοιάζεται για το τι κάνει γι 'αυτούς. Και οι επισκέπτες σας πραγματικά δεν ενδιαφέρονται για το μάρκετινγκ σας. ενδιαφέρονται για το πώς τους βοηθά να έρθουν πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων τους.

Η Semalt για εμάς, το ψηφιακό μάρκετινγκ καθιστά πολύ πιο εύκολο να δίνουμε στις προοπτικές μας αυτό που τους ενδιαφέρει. Έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία για τη συμπεριφορά και τα προφίλ των χρηστών μας, τότε κάναμε πριν. Μπορούμε να πούμε σε ποια εταιρεία εργάζεται ένας χρήστης, πώς μας βρήκαν και τι ενδιαφέρει - χωρίς να συμπληρώσουν ένα ενιαίο έντυπο:

  • Το AdWords μας λέει ποιες ερωτήσεις ζητούν από την Google.
  • Τα κοινωνικά δίκτυα μας δίνουν τεράστια ποσά δεδομένων σχετικά με τη δημογραφία, τη συμπεριφορά, τη λειτουργία της εργασίας και άλλα πράγματα που ενδιαφέρουν τις προοπτικές σας.
  • Στο λογισμικό επιχείρησης (η ειδικότητά μου), τα εργαλεία μάρκετινγκ βάσει λογαριασμού μπορούν να μας πουν πού λειτουργούν οι προοπτικές μας και πολλές πληροφορίες σχετικά με το λογισμικό που χρησιμοποιούν ήδη.

Το Semalt γίνεται όλο και καλύτερο στο να συνάγει πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται να το ζητήσει και πρέπει να επωφεληθούμε από όλες αυτές τις δυνατότητες να προσφέρουμε στους χρήστες μας αυτό που χρειάζονται τη συγκεκριμένη στιγμή, χωρίς να σκεφτόμαστε πού βρίσκονται στο όραμά μας της διοχέτευσης μάρκετινγκ.

Ως έμπορος, σκεφτείτε τι προσπαθεί να επιτελέσει ο μεμονωμένος χρήστης σας, όχι πού βρίσκονται στη διοχέτευση.

Η πρόθεση στην πράξη

Όλα αυτά ακούγονται ενδιαφέροντα και ίσως χρήσιμα - αλλά πώς εφαρμόζετε αυτή τη συμβουλή; Το Semalt εξετάζει μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα.

[Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο σχετικά με το MarTech Today. ]


Οι γνωμοδοτήσεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη Marketing Land. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Justin Dunham


March 1, 2018