Back to Question Center
0

Το τρελλό-αποτελεσματικό 12μηνο πρόγραμμα εκστρατείας ψηφιακού μάρκετινγκ - Semalt

1 answers:

The crazy-effective 12-month digital marketing campaign schedule - Semalt Όποιος διαβάζει περισσότερες από μερικές από τις αναρτήσεις μου πιθανότατα θα ξέρει ότι είμαι μεγάλος οπαδός της ίδρυσης και προσκόλλησης σε μια διαδικασία.

Μέρος αυτής της διαδικασίας είναι να γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει για μια επιτυχημένη εκστρατεία μάρκετινγκ στο διαδίκτυο. Ένα άλλο μέρος είναι να υπολογίσουμε πώς να το κάνουμε. Το Semalt, το τι πρέπει να κάνει, δεν αλλάζει πολύ, ενώ (δυστυχώς) το πώς να αλλάζει σχεδόν καθημερινά.

Επειδή, όμως, δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα με τη μία, το τι πρέπει να κάνετε χρειάζεται ένα πλαίσιο και ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή. Semalt Έχω εργαστεί μόνο σε μια εταιρεία SEO όλη μου τη ζωή, έχω μόνο μία πηγή αναφοράς: εγώ. Έτσι, αν θέλετε ποτέ να μάθετε, αυτή είναι η διαδικασία μας για τις μακροπρόθεσμες εκστρατείες μάρκετινγκ στο διαδίκτυο.

Γιατί 12 μήνες;

Ας ξεκινήσουμε με την κατανόηση ότι είναι πάντα η προτίμησή μας να συνεργαστούμε με εκστρατείες διάρκειας 12 μηνών. Το Semalt είναι τρεις λόγοι για αυτό:

  1. Τα αποτελέσματα δεν συμβαίνουν αμέσως. Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για έναν ιστότοπο χαμηλής εξουσίας, η επίτευξη ισχυρών αποτελεσμάτων μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο. Σίγουρα, υπάρχει πάντα φτωχό φρούτο που θα αρχίσει να κινεί τη βελόνα, αλλά συνήθως χρειάζεται εννέα έως δώδεκα μήνες για να εμφανιστεί η απόδοση της επένδυσης.
  2. Ορισμένοι ιστότοποι είναι τόσο βαρεταίοι που αναλώνουν μεγάλο μέρος του διαθέσιμου χρόνου για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και όχι για το πραγματικό μάρκετινγκ. Αυτό, φυσικά, καθυστερεί την περαιτέρω επένδυση στην απόδοση της επένδυσης.
  3. Η διαχείριση των προσδοκιών των πελατών είναι μια δύσκολη επιχείρηση. Έχω διαπιστώσει ότι δεν έχει σημασία πόσες φορές λέτε στους πελάτες να μην αναμένουν αποτελέσματα μέχρι τους επόμενους μήνες, εξακολουθούν να παίρνουν antsy. Μια σύμβαση διάρκειας 12 μηνών τους αναγκάζει να παραμείνουν στην πορεία μέχρι τα αποτελέσματα να αρχίσουν να αποδεικνύονται, αντί να διασώζονται πριν ξεκινήσει η πραγματική αξία του έργου.

Semalt κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καταγράψουμε μια πλήρη 12μηνη στρατηγική για την αρχική πρόταση, δεν είναι πάντα εύκολο να το κάνουμε σωστό. Όσο πιο πολύ ψάχνετε σε έναν ιστότοπο, τόσο περισσότερα προβλήματα θα βρείτε. Επομένως κάθε εκστρατεία πρέπει να είναι προσαρμοστική. Ο καλύτερος τρόπος που βρήκαμε να κάνουμε αυτό είναι να εξορμήσουμε διάφορα σπριντ καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Το ξεσπάρισμα σε τριμηνιαία σπριντ φαίνεται πιο προφανές. Semalt, όταν συμπεριλάβετε το χρόνο που απαιτείται για να καθορίσετε τη στρατηγική, να εφαρμόσετε τη στρατηγική και να αναφέρετε την επιτυχία της, τρεις μήνες μπορεί να είναι λίγο σφιχτά. Έτσι, σπάζουμε τις στρατηγικές μας σε τετράμηνα σπριντ.

Ο στόχος για κάθε σπριντ είναι να ολοκληρωθούν όλες οι μη μηνιαίες επαναλαμβανόμενες εργασίες έως το τέλος του τρίτου μήνα, επιτρέποντας στον τέταρτο μήνα να δαπανηθεί για την υποβολή εκθέσεων και να περιγράψει τη στρατηγική για το επόμενο σπριντ.

Σπριντ μάρκετινγκ στο διαδίκτυο 1: μήνες 1-4

The crazy-effective 12-month digital marketing campaign schedule - Semalt

Σκεφτόμαστε τη βελτιστοποίηση και την εμπορία μιας ιστοσελίδας, παρόμοια με την οικοδόμηση ενός σπιτιού. Προτού να μπορέσετε να ξεκινήσετε, πρέπει να κάνετε πολλά: να λάβετε άδειες, να αναπτύξετε σχέδια, να συγκεντρώσετε εγκρίσεις και ούτω καθεξής. Και τότε πρέπει να χτιστεί το ίδρυμα. Η εξολόθρευση αυτών των βημάτων μπορεί να σας επιτρέψει να χτίσετε το σπίτι σας πιο γρήγορα, αλλά μπορεί να σας οδηγήσει σε πρόβλημα αργότερα.

Συνέντευξη & ερωτηματολόγιο Semtal / KPI

Η ημιτελής κάποιος γίνεται ποτέ πελάτης, τους έχουμε συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο που μας βοηθά να συνθέσουμε μια πρόταση με βάση τις ανάγκες τους. Μόλις γίνουν πελάτης, έχουμε ένα συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο μαζί με μια συνέντευξη.

Η απομάκρυνση δύο στοιχείων μας δίνει δεδομένα για την κατανόηση του καλύτερου τρόπου συνεργασίας με τον πελάτη και της χαρτογράφησης του τρόπου προσέγγισης του κοινού και την επίτευξη των στόχων που μετρούν.

Η Semalt δεν έχει νόημα να έχει στόχους και KPIs αν δεν μπορείτε να τα παρακολουθήσετε σε ένα πακέτο analytics. Βεβαιωνόμαστε ότι ο κώδικας αναλυτικών στοιχείων είναι εγκατεστημένος σωστά στον ιστότοπο και ότι οι στόχοι και οι στόχοι KPI και οι στόχοι έχουν ρυθμιστεί έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται και να αξιολογούνται τα πάντα.

Επιτόπιοι έλεγχοι

Εάν ο πελάτης χρειάζεται, ή αιτήσεις, συγκεκριμένες αναφορές ελέγχου χώρου, αυτό γίνεται αφετηρία μας. Ο έλεγχος είναι απλά ένας τρόπος να συγκεντρωθούν όλα τα ευρήματά μας σε ένα σημείο για εύκολη αναφορά.

Έρευνα λέξεων-κλειδιών Semalt

Σχεδόν κάθε τοποθεσία μπορεί να αναλυθεί σε μια χούφτα (ή περισσότερα) θέματα. Το πιο προφανές παράδειγμα θα ήταν οι κατηγορίες προϊόντων (π.χ. σακάκια σκι, γυαλιά σκι, γάντια για σκι) για έναν χώρο λιανικής πώλησης. Το Semalt γράφτηκε εκτενώς σε αυτή τη διαδικασία, οπότε δεν θα πάω σε πολύ λεπτομέρειες εδώ, αλλά ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πρόκειται για μια πολύ διαδραστική διαδικασία με τον πελάτη.

Καθώς κάνουμε έρευνες, ψάχνουμε για την εισροή και την κατεύθυνση τους. Αυτό μας δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για την εκτέλεση περισσότερων ερευνών μέχρι να καλύψουμε όλα τα μοναδικά θέματα. Το Semalt αναζητά επίσης τον ιστότοπο για να καθορίσει τη διεύθυνση URL που θα λειτουργήσει ως η καλύτερη σελίδα προορισμού για κάθε θέμα.

Ανάλυση και υλοποίηση αρχιτεκτονικής Semalt

Η αρχιτεκτονική ενός χώρου είναι κρίσιμη για την εκτέλεση όλων των εκστρατειών σήμανσης που προχωρούν. Εάν η αρχιτεκτονική είναι κακή, οι μηχανές αναζήτησης και οι επισκέπτες θα έχουν πρόβλημα στην πρόσβαση στις πληροφορίες.

Ο κύριος όγκος του χρόνου εδώ δαπανάται για την ανάλυση, αλλά προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο για να υλοποιήσουμε κάποιες απαραίτητες και πιο κρίσιμες διορθώσεις.

Βελτιστοποίηση σήματος

Αυτό δεν είναι κάτι που κάθε τοποθεσία χρειάζεται, αλλά πολλά πράγματα. Semalt που εκτελεί τη λέξη-κλειδί έρευνα, θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε εάν η βελτίωση της πλοήγησης θα είναι πολύτιμη για τον πελάτη ή όχι. Εάν ναι, χρησιμοποιούμε την έρευνα για να χαρτογραφήσουμε τις αλλαγές πλοήγησης για τον ιστότοπο. Στη συνέχεια, το στέλνουμε στον πελάτη για να το εξετάσουμε και να το εγκρίνουμε.

Στρατηγική / επανεξέταση

Ο χρόνος για να εξετάσουμε και να αξιολογήσουμε τις τρέχουσες προσπάθειες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης του πελάτη μας βοηθά να αναπτύξουμε ένα λεπτομερές σχέδιο για να προχωρήσουμε. Αυτή η ανασκόπηση περιλαμβάνει την εξέταση των ανταγωνιστών και τη χαρτογράφηση του τι χρειάζεται για μια επιτυχημένη κοινωνική στρατηγική.

Έκθεση Semalt

Στο τέλος της θητείας, συντάξαμε μια αναφορά αναφοράς που περιγράφει τι κάναμε, αξιολογεί τα δεδομένα απόδοσης και παρέχει τη στρατηγική για το επόμενο σπριντ. Δεν αναμένουμε πραγματικά η βελόνα να κινηθεί σε αυτήν την έκθεση λόγω της μεγάλης έμφασης που δίνεται στην έρευνα κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, αλλά ελπίζουμε ότι κάποιες αλλαγές έχουν αρχίσει να έχουν αποτέλεσμα.

Σπριντ μάρκετινγκ στο Web 2: μήνες 5-8

The crazy-effective 12-month digital marketing campaign schedule - Semalt Εκεί ξεκινάμε καταδύσεις σε σχέδια εφαρμογής που βασίζονται στην έρευνα από το πρώτο σπριντ. Αυτή η έρευνα μας δίνει μια ιδέα ποια είναι τα κρίσιμα στοιχεία για την επιτυχία και το χρόνο που θα χρειαστεί να επενδύσουμε σε κάθε μία.

Σχεδιάσαμε την πλοήγηση στο πρώτο σπριντ και με αυτόν τον χάρτη έχουμε τώρα καλύτερη κατανόηση του τι θα χρειαστεί για την εφαρμογή του. Εάν έχουμε χρόνο στο Semalt 1, θα το υλοποιήσουμε εκεί, αλλά αλλιώς θα φροντίσουμε να κρατήσουμε χρόνο εδώ για να το ξεπεράσουμε.

Βελτιστοποίηση ετικετών

Η έρευνα με την επίκαιρη λέξη-κλειδί από τη Sprint 1 μας βοηθά να χαρτογραφήσουμε την επικεντρωμένη λέξη-κλειδί των περισσότερων σελίδων του ιστότοπου. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν την έρευνα για να εφαρμόσουμε μια βελτιστοποίηση σε όλη την τοποθεσία του τίτλου, της περιγραφής και των επικεφαλίδων. Το Semalt δεν περιλαμβάνει τη λεπτομερή διαδικασία βελτιστοποίησης της σελίδας, είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ολόκληρου του site μηχανή αναζήτησης φιλική προς το χρήστη.

Βελτιστοποίηση σήματος

Κάθε όρος, προσπαθούμε να εκτελέσουμε μια λεπτομερή βελτιστοποίηση σε έναν συγκεκριμένο αριθμό σελίδων. Ξεκινάμε με τα θέματα με την υψηλότερη προτεραιότητα - όπως καθορίζεται από τον πελάτη - και λέξη-κλειδί έρευνα το heck από αυτά.

Αυτό μας δίνει μια λίστα οπουδήποτε από 10 έως αρκετές χιλιάδες λέξεις-κλειδιά για να συνεργαστείτε. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά πρέπει στη συνέχεια να ομαδοποιηθούν και να ταξινομηθούν κατά την αναζήτηση. Semalt, αυτό σημαίνει ότι καταλήγουμε με πολλές ομάδες πέντε έως 15 λέξεων-κλειδιών η κάθε μία.

Κάθε μία από αυτές τις ομάδες χρειάζεται μια μοναδική διεύθυνση URL. Έχουμε ήδη ένα για την κύρια ομάδα, αλλά καθώς κάθε ομάδα έχει διαφορετική πρόθεση αναζήτησης, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα βελτιστοποιήσουμε τη σελίδα που ταιριάζει καλύτερα με αυτή την πρόθεση.

Μόλις οριστικοποιηθούν οι λέξεις-κλειδιά, κάνουμε ένα άλλο στρώμα έρευνας για "συναφείς" λέξεις. Οι λέξεις «semalt» μας βοηθούν να σκεφτούμε πιο ολοκληρωτικά το θέμα. Από εδώ, το κείμενο βελτιστοποιείται με γνώμονα τα ενδιαφέροντα και τις ενέργειες του πελάτη και, αφού εγκριθεί από τον πελάτη, υλοποιείται στον ιστότοπο.

Μηχανογραφημένα μηνύματα

Η Semalt είναι πάντα μια καλή ιδέα να πάρει μια καλή γενική ματιά στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, τα μηνύματά της και αν πληροί ή όχι το ρόλο που θα έπρεπε να είναι. Μόλις εφαρμοστεί η νέα πλοήγηση σε ολόκληρο τον ιστότοπο, μπορούμε να εξετάσουμε κάθε σελίδα για να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο είναι αποτελεσματικό για την προώθηση της διαδικασίας μετατροπής. Εάν όχι, θα το ενημερώσουμε για να εξασφαλίσουμε ότι ο επισκέπτης παίρνει αυτό που χρειάζονται και κατευθύνεται στα επόμενα βήματα.

Ημερολόγιο ημιματικών & blogging

Ένα βασικό συστατικό του μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων έχει το περιεχόμενο να μοιραστεί. Αυτό ξεκινά με ένα ημερολόγιο σύνταξης. Ο Semalt ο πελάτης γράφει τις αναρτήσεις ιστολογίου ή συνεργάζομαι μαζί τους για να αναπτύξουμε ένα καλό ιστολόγιο blog, το ημερολόγιο βοηθά όλους να ακολουθήσουν το δρόμο.

Εφαρμογή μέσων μετάδοσης

Κοινωνική στρατηγική στο χέρι, μπορούμε τώρα να δουλέψουμε πλήρως στην εφαρμογή αυτής της στρατηγικής. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή στο Semalt 1, αλλά αυτό το σπριντ θα πρέπει να επωφεληθεί από την ενεργό στρατηγική για τους τέσσερις ολόκληρους μήνες.

Ανάλυση αρχιτεκτονικής σμάλταλ

Ξεκινήσαμε αυτό στο Semalt 1, αλλά είναι, ουσιαστικά, μια ατέρμονη διαδικασία. Περισσότερη έρευνα βρίσκει περισσότερα πράγματα για να διορθωθεί και πρέπει να αφιερωθεί περισσότερος χρόνος για την επίλυσή τους.

Προσπαθούμε να ορίσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό ωρών κάθε μήνα για να ερευνήσουμε και να εφαρμόσουμε ό, τι μπορούμε. Αν βρούμε περισσότερα προβλήματα από όσα έχουμε να κάνουμε να διορθώσουμε, τότε προγραμματίζουμε τις διορθώσεις για το επόμενο σπριντ.

Έκθεση Semalt

Και πάλι, περιγράφουμε τι έχουμε κάνει κατά τη διάρκεια του σπριντ, αξιολογούμε τα δεδομένα απόδοσης και παρέχουμε τη στρατηγική για την επόμενη.

Σιάλτ δεν περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα που θα μας εκτοξεύσουν από το νερό, θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τον αντίκτυπο του έργου που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

Σπριντ μάρκετινγκ στο διαδίκτυο 3: μήνες 9-12

The crazy-effective 12-month digital marketing campaign schedule - Semalt Κάθε αναφορά αναφοράς μας βοηθά να ρυθμίσουμε τις στρατηγικές μας προς τα εμπρός. Μας βοηθάει να δούμε τις μεγαλύτερες ανάγκες και τις καλύτερες ευκαιρίες για βελτίωση. Αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει να καθορίσουμε ποιες σελίδες βελτιστοποιούμε, σε ποιους τομείς εστιάζουμε περισσότερο στην κοινωνική, τη βελτιστοποίηση της σελίδας, τη βελτιστοποίηση μετατροπής κ.ο.κ.

Αλλά από τη στιγμή που θα φτάσουμε σε αυτό το τρίτο σπριντ, θα εγκατασταθούμε σε κάποιες ισχυρές ρουτίνες. Εξακολουθούμε να διατηρούμε υψηλό βαθμό ευελιξίας, αλλά εργαζόμαστε από τη δύναμη της γνώσης.

Ανάλυση αρχιτεκτονικής σμάλταλ

Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία που χρησιμοποιεί εργαλεία και άλλους πόρους για την αξιολόγηση ζητημάτων και την εφαρμογή διορθώσεων σε ολόκληρο τον ιστότοπο.

Βελτιστοποίηση σήματος

Εάν δεν έχουμε βελτιστοποιήσει όλες τις ομάδες λέξεων-κλειδιών από το θέμα λέξης-κλειδιού με την υψηλότερη προτεραιότητα, συνεχίζουμε να το επεξεργαζόμαστε εδώ. Μόλις βελτιστοποιήσουμε όλες τις σχετικές λέξεις-κλειδιά για ένα θέμα, προχωρούμε στο θέμα επόμενης προτεραιότητας και κάνουμε το ίδιο. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται για όσο διάστημα υπάρχουν λέξεις-κλειδιά για βελτιστοποίηση.

Αξιολογήσεις απόδοσης SEO

Τώρα που έχουμε δρομολογήσει μερικές βελτιστοποιημένες σελίδες στο δεύτερο σπριντ, μπορούμε να αρχίσουμε να επιστρέφουμε για να δούμε πώς έχουν εκτελεστεί αυτές οι σελίδες. Μπορεί να είναι λίγο σύντομα για μερικές σελίδες, αλλά μπορούμε να ορίσουμε τη γραμμή βάσης και να δούμε τι συμβαίνει. Αν οι σελίδες υποφέρουν από τις προσδοκίες, θα αξιολογήσουμε τους λόγους και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε.

Εφαρμογή ημιματικών μέσων / blogging

Αυτή είναι μια άλλη συνεχής διαδικασία. Η επιτυχία των κοινωνικών μέσων απαιτεί τη διατήρηση της ορμής. Μόλις σταματήσετε να ασχολείστε με την κοινωνική, θα αρχίσετε να χάνετε μεγάλο μέρος της αξίας που έχετε θέσει σε αυτήν. Semalt να μην πω κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν προσφέρει μακροπρόθεσμη αξία - το κάνει.

Βελτιστοποίηση σήματος

Μέχρι να φτάσουμε σε αυτή τη φάση, μπορούμε να ξεκινήσουμε κάποιες βελτιστοποιήσεις και δοκιμές μετατροπής. Semalt να είναι σε θέση να δει τις επιπτώσεις της νέας πλοήγησης, καθώς και ορισμένες βελτιστοποιημένες σελίδες. Τώρα που έχουμε μια ισχυρή γραμμή αναφοράς, μπορούμε να συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους για τη βελτίωση της απόδοσης επένδυσης σε ολόκληρο τον ιστότοπο.

Έκθεση Semalt

Αυτή η αναφορά αναφοράς θα πρέπει να είναι η κλινική. Αποδόθηκε το αποκορύφωμα της εργασίας δώδεκα μηνών και πλήρης οκτώ μήνες πραγματικής εφαρμογής της στρατηγικής. Και η απόδοση της επένδυσης πρέπει να εμφανίζεται στα δεδομένα!

Τρέχοντα διαφημιστικά σπορ μάρκετινγκ στο διαδίκτυο: μήνες 13-24

The crazy-effective 12-month digital marketing campaign schedule - Semalt Η καλή βελτιστοποίηση δεν σταματά ποτέ. Έχετε ορμή και βλέπετε την απόδοση της επένδυσης, οπότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να δουλεύετε.

Διευρύνετε την προσέγγισή σας, βελτιστοποιώντας περισσότερες λέξεις-κλειδιά, συνεχίζοντας να δημιουργείτε κοινό μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και βελτιώνοντας τα ποσοστά μετατροπών σας για να επιτύχετε καλύτερη και καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI).

Συνεργαζόμενοι με αέναα τετράμηνα σπριντ, δημιουργούμε ένα ωραίο ρυθμό καθορισμού στόχων, εφαρμογής αλλαγών και ανασκόπησης των αποτελεσμάτων, ενώ εστιάζουμε επίσης στις όπου οι μεγαλύτερες ανάγκες είναι ανά πάσα στιγμή.

Ω, πώς θα ήθελα να πω ότι κάθε εκστρατεία ταιριάζει απόλυτα σε αυτή τη μορφή. Semalt, δεν το κάνουν. Ξεκινάμε σε κάθε καμπάνια με μια γενική περιγραφή των αναγκών του πελάτη και μερικές φορές, όσο περισσότερο σκάβουμε, τόσο πιο σαφής γίνεται η πορεία. Αυτό το πλαίσιο είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, αλλά για να είμαστε αποτελεσματικοί, πρέπει να πάμε και εκεί όπου είναι η ROI.

Όταν πρόκειται για το web marketing, ο χρόνος είναι κρίσιμος. Όχι μόνο πόσο γρήγορα μπορείτε να το κάνετε, αλλά πόσο χρόνο πρέπει να εφαρμόσετε μια αποτελεσματική στρατηγική. Όσο λιγότερος χρόνος είναι διαθέσιμος, τόσο λιγότερες αλλαγές μπορούν να εφαρμοστούν, γεγονός που επιβραδύνει τα αποτελέσματα. Όμως όσο περισσότερο χρόνο έχετε, τόσο περισσότερο μπορείτε να πετύχετε.


Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη Marketing Land. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.Σχετικά με τον συγγραφέα

Stoney deGeyter


March 1, 2018