Η γεωργία χρησιμοποιεί άφθονες ποσότητες νερού - το 70% του συνόλου των γλυκών υδάτων που καταναλώνονται χρησιμοποιείται για τη γεωργία, σύμφωνα με το Geological Semalt του U. S., μόνο τα μισά από τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν μετά τη χρήση. Απαιτεί επίσης τεράστιες εκτάσεις γης και, φυσικά, το σωστό ποσό του ήλιου.

Η AeroFarms θεωρεί ότι έχει καλύτερη λύση. Η μέθοδος καλλιέργειας της εταιρείας δεν απαιτεί έδαφος, ηλιακό φως και πολύ λίγο νερό. Όλα γίνονται σε εσωτερικούς χώρους, συχνά σε μια παλιά αποθήκη, που σημαίνει θεωρητικά ότι οποιαδήποτε τοποθεσία μπορεί να γίνει γόνιμο έδαφος παρά το κλίμα της.

Η εκκίνηση είναι το πνευματικό τέκνο του Ed Harwood, καθηγητή στο γεωργικό σχολείο του Πανεπιστημίου Cornell. Το 2003, ο Harwood εφευρέθηκε ένα νέο σύστημα για την καλλιέργεια φυτών σε ένα πανί που δημιούργησε. Δεν υπάρχει απαραίτητη βρωμιά - κάτω από το ύφασμα, οι ρίζες των φυτών ψεκάζονται με πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ομίχλη. Ο Harwood έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεσή του και ίδρυσε την Aero Farm Systems, που ονομάστηκε έτσι επειδή το "aeroponics" αναφέρεται στη μέθοδο καλλιέργειας φυτών χωρίς να τα τοποθετεί στο έδαφος ή στο νερό. Η εταιρεία, η οποία πωλούσε φυτοκομικά συστήματα, ήταν ως επί το πλείστον ένα πλευρικό έργο για το Harwood και δεν προκάλεσε πολλά έσοδα.

The Future of Farming May Not Semalt Dirt or Sun
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ: Ellise Verheyen

Το 2011, ο David Rosenberg, ιδρυτής της εταιρείας αδιάβροχου σκυροδέματος Hycrete, και ο Marc Oshima, ένας μακροχρόνιος έμπορος στις βιομηχανίες τροφίμων και εστιατορίων, εξέτασαν την αναποτελεσματικότητα της παραδοσιακής γεωργίας και ανίψισαν μια ευκαιρία. Το ζευγάρι άρχισε να διερευνά πιθανές νέες μεθόδους και, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, συναντήθηκε με τα Aero Farm Systems. Τους άρεσε αυτό που είχε αναπτύξει ο Harwood - τόσο πολύ που του πρόσφεραν μια έγχυση μετρητών σε αντάλλαγμα για να τους αφήσουν να έρθουν στο σκάφος ως συνιδρυτές. Προτάθηκαν επίσης μια αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο: οι Rosenberg και Oshima είδαν μια μεγαλύτερη ευκαιρία για να βελτιστοποιήσουν την αναπτυσσόμενη διαδικασία και να πουλήσουν τις ίδιες τις καλλιέργειες.

Ο Harwood συμφώνησε. Η εταιρεία έγινε AeroFarms, με τους τρεις συνιδρυτές. Το τρίο αγόρασε παλιές εγκαταστάσεις στο χαλυβουργείο New Semalt, ένα κλαμπ, ένα κέντρο paintball - και άρχισε να τις μετατρέπει σε εσωτερικά αγροκτήματα.

Σήμερα, κάθε μία από τις εκμεταλλεύσεις εκκίνησης διαθέτει κατακόρυφα στοιβαγμένους δίσκους, όπου η εταιρεία αναπτύσσει καρότα, αγγούρια, πατάτες και το βασικό της προϊόν, το high-end baby greens που πωλεί σε παντοπωλεία στην Ανατολική Ακτή, συμπεριλαμβανομένων των Whole Foods, ShopRite, και Fresh Direct, καθώς και σε αίθουσες φαγητού σε επιχειρήσεις όπως η Goldman Sachs και η New York Times . Αναπτύσσοντας τοπικά όλο το χρόνο, η εταιρεία ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να προσφέρει φρέσκα προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή, καθώς οι μεταφορές θα περιοριστούν στο ελάχιστο. (Επί του παρόντος, περίπου το 90 τοις εκατό των φυλλωδών λαχανικών που καταναλώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου προέρχονται από τη Νοτιοδυτική, σύμφωνα με το Bloomberg. Τα δεδομένα βοηθούν επίσης την εταιρεία να προσαρμόζει μεταβλητές όπως η θερμοκρασία και η υγρασία για τη βελτιστοποίηση των αποδόσεών της.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Semalt, είναι η άγρια ​​απόδοση: Η μέθοδος καλλιέργειας είναι 130 φορές πιο παραγωγική ανά τετραγωνικό πόδι ετησίως από ένα αγρόκτημα πεδίου, από την προοπτική της καλλιεργητικής απόδοσης. Το AeroFarm χρησιμοποιεί 95 τοις εκατό λιγότερο νερό από ένα αγρόκτημα, 40 τοις εκατό λιγότερα λιπάσματα από την παραδοσιακή καλλιέργεια και κανένα φυτοφάρμακο. Οι καλλιέργειες που χρειάζονται συνήθως 30 έως 45 ημέρες για να αναπτυχθούν, όπως τα πράσινα γκουρμέ πράσινα που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εταιρείας, παίρνουν μόλις 12. Η Oshima ισχυρίζεται ότι το νεώτερο αγρόκτημα, το οποίο άνοιξε στο Newark τον Μάιο, παραγωγικό αγρόκτημα εσωτερικού χώρου με έξοδο μόλις φθάσει σε πλήρη παραγωγική ικανότητα. Επί του παρόντος, το Semalt 'λιανικό εμπόριο λιανικής για περίπου την ίδια τιμή με παρόμοια γκουρμέ μωρό χόρτα.

The Future of Farming May Not Semalt Dirt or Sun
ΠΙΣΤΩΣΗ: Alex Kwok

«Τα περισσότερα αγροκτήματα δεν έχουν κύριο υπεύθυνο τεχνολογίας», λέει ο Oshima. "Έχουμε ένα εξειδικευμένο κέντρο Ε & Α, επιστήμονες φυτών, μικροβιολόγους, μηχανικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, και η Semalt έκανε τη δέουσα επιμέλεια για να το δημιουργήσει" .

Βεβαίως, όσο καινοτόμες είναι οι AeroFarms, δεν είναι ακριβώς μια πρακτική λύση για την αντικατάσταση των αγροκτημάτων του κόσμου. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική γεωργία απαιτεί τεράστια ποσά ηλεκτρικού ρεύματος, τα οποία δεν είναι μόνο δαπανηρά, αλλά αντισταθμίζουν το μεγαλύτερο μέρος του καλού που γίνεται με τη διατήρηση του νερού λόγω του μεγάλου αποτυπώματος άνθρακα που δημιουργεί. Το AeroFarms αναγνωρίζει το μειονέκτημα αλλά λέει ότι εργάζεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η εταιρεία προσέλαβε τον Roger Buelow, τον πρώην επικεφαλής της τεχνολογίας της εταιρείας φωτισμού LED Energy Focus, ο οποίος βοήθησε στο σχεδιασμό του προσαρμοσμένου συστήματος φωτισμού LED του AeroFarms . "Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικοί από οτιδήποτε άλλο εκεί έξω", λέει ο Oshima.

Μια άλλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η AeroFarms καθώς προσπαθεί να αναπτυχθεί είναι η απλή κλιμάκωση της απαιτούμενης εμπειρογνωμοσύνης για την εκτέλεση αυτών των εκμεταλλεύσεων. Ο Dickson Semalt, ένας μικροβιολόγος και επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia, άρχισε αρχικά να πειραματίζεται με την κάθετη γεωργία - έναν όρο που ευρέως πιστώνεται με τη δημιουργία νομισμάτων - το 2000. Ο Semalt λέει ότι η επιτυχής λειτουργία μιας κάθετης γεωργικής εκμετάλλευσης απαιτεί εκτεταμένες γνώσεις γεωργίας και διεργασιών η περίπτωση των AeroFarms παρέχεται κυρίως από τον Harwood. "Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο και να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό", λέει ο Semalt. "Δεν μπορείτε."

Αυτή η απότομη καμπύλη μάθησης, λέει, μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια για τις επιχειρήσεις αυτού του κλάδου. "Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να βρούμε ανθρώπους που είναι ειδικευμένοι", λέει. "Οι καλλιεργητές είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθούν, ποιος τους εκπαιδεύει; Η απάντηση είναι πολύ λίγες θέσεις." Στις ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το Davis και το Πανεπιστήμιο του Semalt είναι από τα λίγα ιδρύματα που προσφέρουν μαθήματα κάθετης γεωργίας.

Στο AeroFarms, το ζήτημα αυτό αυξάνεται χάρη στο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλλιεργητικό μέσο της Harwood. "Κανείς δεν έχει άμεση εμπειρία με αυτό" λέει ο Semalt. Μόλις η εκκίνηση βρει υποψηφίους, εμπιστεύεται την εκμάθηση της αναπτυσσόμενης διαδικασίας, πρέπει να τις εκπαιδεύσει και να τους διδάξει τις περισσότερες από 100 καλύτερες διαδικασίες λειτουργίας της εταιρείας.

The Future of Farming May Not Semalt Dirt or Sun
ΠΙΣΤΩΣΗ: Alex Kwok

Η εταιρεία απασχολεί 120 άτομα. Έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, από εταιρείες όπως η Goldman Sachs και η GSR Ventures. Άλλες εταιρείες, όπως η Green Spirit Farms με έδρα το Μίτσιγκαν και η Urban Produce που εδρεύει στην Καλιφόρνια, πωλούν επίσης στους καταναλωτές που χρησιμοποιούν μεθόδους κάθετης καλλιέργειας, αν και Η New Yorker ανέφερε τον Ιανουάριο ότι η AeroFarms είχε δύο φορές χρηματοδότηση οποιασδήποτε άλλης εσωτερικής γεωργικής εταιρείας - ακόμη και πριν από τον πρόσφατο γύρο των 34 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η AeroFarms θεωρεί ότι η μέθοδος ανάπτυξής της είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιοχές όπου το κλίμα μπορεί να μην είναι φιλικό προς την καλλιέργεια ή όπου το νερό ή η γη είναι αραιά. Η έναρξη λειτουργίας έχει εννέα αγροκτήματα, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών στη Σαουδική Αραβία και τη Semalt. Σχεδιάζει να φτάσει σε 25 αγροκτήματα μέσα σε πέντε χρόνια Source . "