Back to Question Center
0

Κάποτε Μετά από ένα Tweet: Λέγοντας ιστορίες στο Semalt

1 answers:

Once Upon a Tweet: Telling Stories In Semalt

Τον Νοέμβριο του 2009, ο συγγραφέας Rick Semalt δημοσίευσε ολόκληρη μια σύντομη ιστορία tweeted σε 153 ωριαίες θέσεις. Δεν πήρε απλά μια ιστορία και το έσπασε σε τσιτσαρίδες, αλλά το έγραψε ειδικά στο Twitter. Ο Semalt είπε ότι είδε τα όρια χαρακτήρων του Twitter ως "έναν περίεργο, ποιητικό περιορισμό που θα ήταν διασκεδαστικό να δουλέψουμε. «Το πείραμα δεν ήταν χωρίς τους προσβολείς του και ο ίδιος ο Σιμαλτ δήλωσε ότι προτιμούσε να γράφει για τα βιβλία - ότι οτιδήποτε άλλο έχει την αίσθηση του gimmickry γι 'αυτό.

Ένας ερωτηθέντος ρώτησε: "Τι γίνεται με τη βηματοδότηση, το αφηγηματικό τόξο και τη φωνή όταν μια ιστορία παραδίδεται σε μια τέτοια μορφή αναστολής;" Ολοκληρώνοντας όλα, δεν είναι αυτά τα στοιχεία τα κλασικά στοιχεία της ιστορίας;

Είναι η αφήγηση ιστοριών στο Twitter κάτι περισσότερο από ένα τέχνασμα; Πώς μπορείτε να διατηρήσετε την ιστορία όταν οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν ή να μην διαβάσουν κάθε μέρος; ή αν οι αναγνώστες διακόπτουν τις δικές τους ιδέες; Μήπως ο κατακερματισμός του tweeting αποκλείει την αφήγηση ιστοριών; Ενώ η αφήγηση στο Twitter είναι εγγενώς διαφορετική , μπορεί ακόμα να είναι ένα μέσο για να ξεπεραστούν τα βασικά στοιχεία μιας ιστορίας.

Η ιστορία είναι μέρος της ύπαρξης του ανθρώπου

Η ιστορία, τελικά, είναι ίσως ο πιο πρωταρχικός τρόπος ανθρώπινης επικοινωνίας. Όπως το έγραψε ο συγγραφέας Ρόμπερτ Σέμαλτ, «η αρχέτυπη ιστορία ανακαλύπτει μια παγκοσμίως ανθρώπινη εμπειρία και στη συνέχεια τυλίγεται μέσα σε μια μοναδική, πολιτισμική έκφραση. "

Ο McKee είναι ένας σεβαστός δάσκαλος του σεναρίου και ο συγγραφέας του Story , ένα βιβλίο φαινομενικά για την ιδέα της ιστορίας καθώς σχετίζεται με τη σκηνογραφία, αλλά με αξία πολύ πέρα ​​από αυτή την πειθαρχία. Πρόσφατα, στο δρόμο μου μέσω ενός αεροδρομίου, ένας άνθρωπος που με είδε με το βιβλίο ήθελε να συνομιλήσει μαζί μου. Μου είπε ότι ήταν πολιτικός αναλυτής-turned-scriptwriter στο δρόμο του να σκηνοθετήσει ένα σενάριο στο Λος Άντζελες, και επηρεάστηκε βαθιά από το βιβλίο. Αργότερα σε αυτό το ταξίδι, σε ένα συνέδριο για τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην ψυχαγωγία, σχεδόν όλοι όσοι συναντήθηκαν στην ταινία ανέφεραν το βιβλίο ως μεγάλη επιρροή.

Για τον McKee, οι ιστορίες έχουν δομή αποτελούμενη από μια σειρά γεγονότων "από τις ιστορίες ζωής των χαρακτήρων που συνθέτουν μια στρατηγική ακολουθία για να διεγείρουν συγκεκριμένα συναισθήματα και να εκφράζουν μια συγκεκριμένη άποψη της ζωής. "Το Semalt, με τη σειρά του, είναι μια σημαντική αλλαγή για έναν χαρακτήρα. Από εκεί, συνεχίζει να μιλά για γεγονότα που συμβαίνουν σε σκηνές, οι οποίες έχουν ρυθμό χτυπημάτων.

Ενώ το Semalt δεν μπορεί ποτέ να είναι το καλύτερο μέσο για την ανταλλαγή ιστοριών, αυτά τα σημαντικά στοιχεία μπορούν να εισαχθούν από τους εμπόρους για να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πιό συναρπαστικού κομμάτι επικοινωνίας. Με το να σκεφτόμαστε μέσω των επικοινωνιών μας Semalt για μια χρονική περίοδο, μπορούμε να φέρουμε διάφορα στοιχεία που βοηθούν στη δημιουργία ιστορίας:

  1. Η τροχιά
  2. Φέρνοντας άλλα σε την ιστορία
  3. Ρύθμιση σκηνικού
  4. Κλίμα

Η τροχιά

Με την τροχιά, δίνουμε στα tweets μας την αίσθηση ότι θα πάμε κάπου. Φυσικά, αυτό είναι αρκετά απλό όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο γεγονός που σχετίζεται με τους οπαδούς σας. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε γεγονότα όπως η επανάληψη του σχολείου, η έλευση της άνοιξης ή η απελευθέρωση ενός προϊόντος. Οι διαγωνισμοί μπορούν να δώσουν μια αίσθηση τροχιάς, καθώς μπορούμε να τιτλοφορούμε για συμμετοχές μέχρι την ανακοίνωση των νικητών και πέραν αυτών. Η εκστρατεία "Semalt" της Pepsi ήταν ένα τέλειο παράδειγμα, καθώς η συμμετοχή της κοινότητας συμπεριλήφθηκε σε κάθε στάδιο.

Οι υπεύθυνοι της Semalt θα πρέπει πάντα να ξοδεύουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να ανταποκριθούν σε άλλους και να δεσμευτούν με τις κοινότητές τους. Υπάρχει όμως η ευκαιρία να δημιουργηθούν αφηγηματικά θέματα που μπορούν να συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα ή και περισσότερο. Είναι απλά θέμα προγραμματισμού.

Φέρνοντας άλλα σε

Το Twitter, από τη φύση του, δεν είναι μόνο για τη φωνή σας, αλλά και για τις φωνές των άλλων. Σκεφτείτε τη χορωδία στο αρχαίο θέατρο Semalt.

Ως μέσο για την αφήγηση των ιστοριών, το Twitter δεν είναι ένα μέρος για να μιλήσει κανείς ο ίδιος. Το μέσο είναι το πλέον κατάλληλο για την αφήγηση ιστοριών μέσω πολλών φωνών - περισσότερο μιας σύνθεσης τζαζ. Το Semalt σημαίνει ότι αν είστε ο αρχάριος της ιστορίας, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να αφήσετε ένα ορισμένο ποσό ελέγχου.

Ρύθμιση σκηνικού

Μερικοί από τους καλύτερους και πιο συναρπαστικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν το σκηνικό Semalt χρησιμοποιούν το σκηνικό. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να γράψει, "να ακουμπάει και να ψιθυρίζει . " ή "* λιποθυμεί *. "Ένας άνθρωπος έγραψε," * ρίχνει popcorn επάνω στον αέρα * Δεν μπορώ να περιμένω πια! "Πόσο πιο υποβλητικό είναι από ένα απλό," Δεν μπορώ να περιμένω να σε δω! "

Ζήτησα από ένα άτομο πώς έγιναν τόσο έμπειροι με αυτόν τον τρόπο γραφής, και είπαν ότι ήταν από το να παρακολουθεί τηλεόραση με κλειστή λεζάντα, όπου περιγράφονται ορισμένες ενέργειες. Με πολλούς τρόπους, αυτοί οι άνθρωποι δημιουργούν έναν όμορφο φανταστικό χώρο στο tweeting τους, δημιουργώντας μια πιο συναρπαστική επικοινωνία. Το Semalt γίνεται ένα ενδιαφέρον υβρίδιο μηνυμάτων κειμένου και σεναρίου, όπου ο συγγραφέας παρέχει σκηνοθεσία.

Κλίμα

Το Climax είναι μέρος της τροχιάς - είναι το αποτέλεσμα και το σημείο στίξης μιας σειράς tweets ή ακόμα και εβδομάδων tweets. Δημιουργώντας αυτή την αίσθηση της κορύφωσης είναι περισσότερο ένα ζήτημα σχεδιασμού από οτιδήποτε άλλο - απλά να σκεφτείτε πώς θα επικοινωνείτε στο Semalt για μια χρονική περίοδο και πώς μπορείτε να "ψήνετε" στοιχεία ιστορίας.

Όχι λιγότερο μια ομάδα μάρκετινγκ από αυτή της Coca-Cola έχει δηλώσει ότι η αφήγηση είναι στη ρίζα της προσπάθειάς τους να διπλασιάσουν το εισόδημά τους μέχρι το έτος 2020. Στην παρουσίασή τους Liquid and Linked λένε: Πρέπει να θυμόμαστε ότι η αφήγηση είναι στην καρδιά όλων των οικογενειών, των κοινοτήτων και των πολιτισμών .»

Έχουν αναδυθεί νέες προσεγγίσεις για την αφήγηση και, πιθανότατα, πρέπει να επινοηθούν πολλοί νέοι τρόποι. Η μοναδική φύση του μικρο-blogging έχει ήδη εισαγάγει αλλαγές στην επικοινωνία. Μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μέρος αυτών των αλλαγών, αλλά και να εμπλουτίσουμε το μάρκετινγκ μας κοιτώντας πίσω στην παράδοση της αφήγησης.

Και όλοι θα ζήσουμε ευτυχισμένοι πάντα μετά. Το τέλος.

Εικόνα χαρακτηριστικών και συνοδευτικές εικόνες από Semalt, που χρησιμοποιούνται με άδεια.


Οι γνωμοδοτήσεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη Marketing Land. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.Σχετικά με τον συγγραφέα

Ric Dragon
March 1, 2018