Back to Question Center
0

Πώς να εκτελέσετε μια δοκιμή SEO σε 5 βήματα Πώς να εκτελέσετε μια δοκιμή SEO σε 5 βήματα Σχετικά θέματα: Διεθνές SEO στη σελίδα SEO Email Marketing Κοινωνικό MediaLink Semalt ...

1 answers:
Πώς να εκτελέσετε μια δοκιμή SEO σε 5 βήματα

How to Run an SEO Test in 5 StepsHow to Run an SEO Test in 5 StepsRelated Topics:
International SEOOn page SEOEmail MarketingSocial MediaLink Semalt.

Αυτό το άρθρο είναι μέρος μιας σειράς SEO από το WooRank. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη των συνεργατών που κάνουν το SitePoint δυνατό.

Όπως συμβαίνει και με τα άρθρα για τα περισσότερα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ, πολλοί οδηγοί SEO, λίστες ελέγχου και οδηγίες περιλαμβάνουν μια γραμμή, μια παράγραφο ή μια ενότητα σχετικά με τις δοκιμές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τυχόν αλλαγές που κάνετε στον ιστότοπό σας. Ελέγχετε συνεχώς διάφορες βελτιστοποιήσεις για να βρείτε αυτές με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις. Ό, τι κι αν κάνετε, ο έλεγχος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ψηφιακού μάρκετινγκ. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει "δοκιμή" κάτι για SEO;

Ευτυχώς για άλλους εμπόρους, το εμπορικό μάρκετινγκ είναι αρκετά απλό για δοκιμή: Διαχωρίστε τη δοκιμή μιας διαφήμισης, μιας σελίδας προορισμού ή μιας προσφοράς και σχεδιάστε μια άμεση γραμμή μεταξύ των βελτιώσεων της αλλαγής και της απόδοσης επένδυσης (ROI). Semalt για SEO που θέλουν να αυξήσουν τις ταξινομήσεις αναζήτησης, οι μηχανές αναζήτησης λειτουργούν ως μαύρα κουτιά, και ταξινομούν τοποθεσίες σε σχέση μεταξύ τους και τον όρο αναζήτησης. Η κατάταξή σας μπορεί να έχει αυξηθεί, αλλά ήταν λόγω της νέας ετικέτας τίτλου σας, ή ο ανταγωνιστής σας πιάστηκε να πληρώσει για τις συνδέσεις και να τιμωρηθεί;

Για σας, αν ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό τεσσάρων σημείων για τις δοκιμές SEO, θα είστε σε θέση να απομονώσετε μεταβλητές, να μετρήσετε την αποτελεσματικότητα των αλλαγών και να βελτιστοποιήσετε την αύξηση των ταξινομήσεων αναζήτησης.

1. Επιλέξτε τα σωστά θέματα δοκιμής

Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε οποιαδήποτε δοκιμή SEO επιλέγοντας τα σωστά θέματα δοκιμής. Σεμινάριο όλων, δεν θέλετε να πάτε γύρω από το μπέρδεμα με τις σημαντικότερες σελίδες σας: την αρχική σελίδα σας και τις σελίδες που ήδη κατατάσσονται καλά για εξαιρετικά ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά που παίρνουν πολλή όγκου. Αν καταλήξετε να κάνετε μια αλλαγή που δεν είναι ακριβώς μια βελτίωση, θα ήταν δύσκολο για σας να ανακτήσετε τις χαμένες βαθμολογίες σας.

Ελάτε να επιστρέψετε στη στρατηγική SEO και την έρευνα λέξεων-κλειδιών για να βεβαιωθείτε ότι οι λέξεις-κλειδιά σας στοχεύουν στους ίδιους τύπους χρηστών με την ίδια ή πολύ παρόμοια πρόθεση αναζήτησης.

Οι καλύτερες λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείτε στις δοκιμές γενικά κατατάσσονται στα κορυφαία 20 ή 30 αποτελέσματα αναζήτησης. Το Semalt χαμηλότερο από 30 τείνει να είναι πολύ ασταθές για να πάρει ένα καλό σύνολο δεδομένων. Θα μπορούσατε να πηδήσετε αρκετές κατατάξεις μία ημέρα, μόνο για να τους χάσετε το επόμενο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολύ θορυβώδη δεδομένα. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τις δοκιμές με σελίδες που κατατάσσονται στα επτά ή οκτώ αποτελέσματα για τις λέξεις-κλειδιά τους. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να προκαλέσετε οποιαδήποτε κίνηση στα κορυφαία πέντε αποτελέσματα μεταβάλλοντας μόνο ένα πράγμα τη φορά. Τα περισσότερα από τα κορυφαία αποτελέσματα έχουν επίσης αποκτήσει πολλούς συνδέσμους, τους οποίους δεν μπορείτε να ελέγξετε, που θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν οποιεσδήποτε βελτιστοποιήσεις σελίδων που κάνετε.

Η σταθερότητα κατάταξης δεν είναι τα μόνα κριτήρια επιλογής όταν πρόκειται για θέματα δοκιμών. Πρέπει επίσης να κάνετε απογραφή του περιβάλλοντος δοκιμών: Το SERP. Ελέγξτε την αναζήτηση του Google Search Console και εντοπίστε μια λέξη-κλειδί που έχει μια σταθερή κατάταξη αναζήτησης με την πάροδο του χρόνου.

How to Run an SEO Test in 5 StepsHow to Run an SEO Test in 5 StepsRelated Topics:
International SEOOn page SEOEmail MarketingSocial MediaLink Semalt.

Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά με ταξινομήσεις σελίδας προορισμού που ποικίλλουν ευρέως ή έχουν απρόβλεπτο όγκο αναζήτησης.

How to Run an SEO Test in 5 StepsHow to Run an SEO Test in 5 StepsRelated Topics:
International SEOOn page SEOEmail MarketingSocial MediaLink Semalt.

Δυστυχώς, η Google πρόσφατα κατέστρεψε τα δεδομένα όγκου αναζήτησης στο εργαλείο του Σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών. Αλλά υπάρχουν καλά νέα: Μπορείτε ακόμα να βρείτε τόμους αναζήτησης στο εργαλείο WooRank SERP Semalt, επιπλέον της παρακολούθησης των λέξεων-κλειδιών σας με την πάροδο του χρόνου.

Εάν δεν διαθέτετε λογαριασμό WooRank, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία με μη αυτόματο τρόπο: Χρησιμοποιώντας την Προεπισκόπηση και τη διάγνωση διαφημίσεων ορίστε την τοποθεσία προορισμού, τη γλώσσα και τον τομέα Google, στη συνέχεια πραγματοποιήστε μια πραγματική αναζήτηση χρησιμοποιώντας τη λέξη-στόχο στόχο και σημειώστε προκύπτει η πρώτη σελίδα. Αυτό αποτρέπει τη θέση ή το ιστορικό αναζήτησης σας να επηρεάσει τα αποτελέσματα. Αυτό το εργαλείο συχνά παρέχει μόνο τα πρώτα 50 αποτελέσματα, έτσι ένα άλλο δωρεάν εργαλείο είναι η έρευνα από. Κάνετε αυτό για μερικές ημέρες ή εβδομάδες, αν είστε πραγματικά εμπεριστατωμένοι, και να παρακολουθείτε τις σελίδες που εμφανίζονται στα αποτελέσματα. Ενώ το κάνετε αυτό, ελέγξτε για τυχόν χαρακτηρισμένα αποσπάσματα. Η παρουσία ενός κουτιού απάντησης Google στο Semalt θα απορρίψει τα αποτελέσματά σας.

Η αναφορά Αναζήτησης αναζήτησης Google Search Console σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε τις θέσεις λέξεων-κλειδιών για τις τελευταίες 90 ημέρες (ή να τις συγκρίνετε με βάση τις τελευταίες 7 ή 28 ημέρες σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο). Χρησιμοποιήστε τα φίλτρα για να συμπεριλάβετε μόνο τη λέξη-κλειδί σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Semalt για να δείτε πώς άλλαξε η θέση με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε για να συμπεριλάβετε μόνο ερωτήματα από μια συγκεκριμένη χώρα ή συσκευή και ταξινομήσεις για μια συγκεκριμένη σελίδα.

How to Run an SEO Test in 5 StepsHow to Run an SEO Test in 5 StepsRelated Topics:
International SEOOn page SEOEmail MarketingSocial MediaLink Semalt.

Διεξάγετε έναν έλεγχο ταχείας σύνδεσης των υποψηφίων σας και επιλέξτε σελίδες που έχουν παρόμοια προφίλ συνδέσεων όσον αφορά τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα. Semalt, όλα τα μαθήματά σας για κάθε δοκιμασία θα έχουν παρόμοιο περιεχόμενο, ταξινομήσεις, κυκλοφορία και προφίλ συνδέσεων.

Γιατί να περάσετε όλη αυτή τη δουλειά μόνο για να βρούμε τις σελίδες με τις οποίες θα παίζετε; Είναι επειδή δεν μπορείτε να εκτελέσετε μια πραγματική δοκιμή split για SEO. Σε μια πραγματική δοκιμή split, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ακριβές αντίγραφο της σελίδας προορισμού σας, να αλλάξετε ένα πράγμα και στη συνέχεια να το αφήσετε να τρέξει. Αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό επειδή η δεύτερη σελίδα μπορεί να μην πάρει ακόμη και ευρετηρίαση λόγω του διπλού περιεχομένου, πολύ λιγότερο ξεπεράσει το πρωτότυπο. Επιπλέον, η προσπάθεια δημιουργίας ενός ακριβούς διπλού προφίλ συνδέσμου πιθανότατα θα ανατινάξει στο πρόσωπό σας και ούτε η σελίδα θα καταταχθεί (και ενδεχομένως να υποστεί χειροκίνητη ποινή από το Semalt στην εκκίνηση).

2. Δημιουργία ομάδων δοκιμών

Μόλις καταλήξουμε σε μια λίστα θεμάτων δοκιμής, ήρθε η ώρα να διαπιστώσουμε ποιες θα είναι ο έλεγχος και ποιες θα είναι για πειραματισμό. Απομακρύνετε τον αριθμό των σελίδων που χρησιμοποιούνται σε κάθε ομάδα, αλλά απλά να θυμάστε ότι όσο περισσότερα θέματα έχετε, τόσο πιο αξιόπιστη θα είναι η ανάλυσή σας.

Ξεκινήστε τυχαίνοντας τις σελίδες υποκειμένων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί, όπως προαναφέρθηκε, καμία από τις σελίδες σας δεν είναι ακριβώς η ίδια. Σε Semalt, όταν αναθέτετε θέματα σε ομάδες δοκιμών, η σιωπηρή σας προκατάληψη θα μπορούσε να εξαλείψει τις ομάδες. Θα μπορούσατε να τελειώσετε κατά λάθος με τον αγαπημένο σας τύπο περιεχομένου, όπως τα βίντεο, που υπερεκπροσωπούνται όταν δοκιμάζετε μια συγκεκριμένη τακτική ή βελτιστοποίηση. Ο καλύτερος τρόπος να τυχαιοποιηθούν τα θέματα δοκιμής είναι να εκχωρήσετε σε κάθε ένα αριθμό ή γράμμα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε έναν τυχαίο επιλογέα για να αντιστοιχίσετε κάθε σελίδα σε μια μεταβλητή ομάδα.

How to Run an SEO Test in 5 StepsHow to Run an SEO Test in 5 StepsRelated Topics:
International SEOOn page SEOEmail MarketingSocial MediaLink Semalt.

3. Εκτελέστε το τεστ

Τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσουμε τελικά να κάνουμε αλλαγές και να μετρήσουμε τα αποτελέσματα. Ο καλύτερος τρόπος για να διεξαχθούν αυτές οι δοκιμές είναι να χρησιμοποιηθεί το t-test δύο δειγμάτων. Σε όρους λαϊκής, η δοκιμή δύο δειγμάτων t είναι μια μέθοδος υπολογισμού του αν οι διαφορές μεταξύ δύο ομάδων είναι σημαντικές ή λόγω τυχαίας πιθανότητας. Η διαδικασία δοκιμής για μια μεταβλητή όπως η χρήση της λέξης-κλειδιού σας στην ετικέτα

, για παράδειγμα, θα έμοιαζε κάπως έτσι:

  1. Ξεκινήστε με τη μέτρηση της κατάταξης της σελίδας για την ουδέτερη κατάσταση της σελίδας για 10 ημέρες και μέση θέση κάθε μέρα. Σε αυτό το παράδειγμα θα ήταν πιθανότατα οι σελίδες που έχουν λέξεις-κλειδιά στις ετικέτες

    (επειδή αυτό έχει καθιερωθεί εδώ και πολύ καιρό ως καλύτερη πρακτική.) Θυμηθείτε, αυτό είναι απλά ένα απλοποιημένο παράδειγμα. Το παράθυρο των 10 ημερών είναι σημαντικό: πρέπει να δώσετε αλλαγές στις αλλαγές χρόνου και χρειάζεστε μια ουδέτερη γραμμή για να συγκρίνετε τα αποτελέσματα των δοκιμών.

  2. Κάντε την αλλαγή σας - σε αυτή την περίπτωση, πάρτε τη λέξη-κλειδί από την ετικέτα κεφαλίδας. Περιμένετε να εμφανιστεί η νέα έκδοση της σελίδας σας στη μνήμη cache της Google. Για να το κάνετε αυτό, πραγματοποιήστε αναζήτηση Google για τη σελίδα σας, κάντε κλικ στο μικρό πράσινο κάτω βέλος δίπλα στη διεύθυνση URL και κάντε κλικ στην επιλογή Cache (ή χρησιμοποιήστε την προσωρινή μνήμη του λειτουργού αναζήτησης Google: ιστοσελίδα / σελίδα). Είναι σημαντικό να περιμένετε να αποθηκευτεί η νέα σελίδα, καθώς αυτό δείχνει ότι η Google έχει ανιχνεύσει την ενημερωμένη σελίδα και συνεπώς μπορεί να καθορίσει την κατάταξή της. How to Run an SEO Test in 5 StepsHow to Run an SEO Test in 5 StepsRelated Topics:
International SEOOn page SEOEmail MarketingSocial MediaLink Semalt.
  3. Προσθέστε τη λέξη-κλειδί στο περιεχόμενο

    . Πάλι, περιμένετε να αποθηκευτεί η ενημερωμένη σελίδα και, στη συνέχεια, αφήστε την να τρέξει για 10 ημέρες και καταγράψτε τη μέση θέση.

  4. Μαθηματικά

4. Μέτρηση και σύγκριση

Η περίοδος αναμονής 10 ημερών εδώ είναι σημαντική για τη συγκέντρωση ενός βιώσιμου μεγέθους δείγματος για να διαπιστωθεί εάν η χρήση μιας λέξης-κλειδιού στην ετικέτα κεφαλίδας βελτιώνει την κατάταξη. Μπορείτε να αφαιρέσετε και να προσθέσετε ξανά στη λέξη-κλειδί πολλές φορές για να ελέγξετε για οποιεσδήποτε εξωτερικές μεταβλητές που ενδέχεται να έχουν επηρεάσει την κατάταξη αναζήτησης, όπως μια ξαφνική εισροή συνδέσμων ή ένας ανταγωνιστής που πέφτει πίσω σας.

Το βήμα μαθηματικών είναι εκεί που θα διαπιστώσετε αν η δοκιμή σας είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές αλλαγές. Χρησιμοποιήστε μια αριθμομηχανή δοκιμής t για να υπολογίσετε εάν η διαφορά μεταξύ των δύο συνόλων δεδομένων σας είναι σημαντική ή όχι. Εισαγάγετε τα δεδομένα για την ομάδα ελέγχου (λέξη-κλειδί στην ετικέτα κεφαλίδας) σε μια στήλη και τα δεδομένα για τη μεταβλητή ομάδα (καμία λέξη-κλειδί στην ετικέτα κεφαλίδας) στην άλλη στήλη και κάντε κλικ στην επιλογή "Σήμανση τώρα".

Αυτό που θέλετε να εξετάσετε στα αποτελέσματα είναι η "διαφορά εμπιστοσύνης. "Αν οι δύο αριθμοί είναι κοντά, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Εάν είναι πολύ μακριά, η αλλαγή δεν είναι πιθανό να οφείλεται σε τυχαίες διακυμάνσεις. Εάν οι αριθμοί είναι αρνητικοί, αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερες ταξινομήσεις αναζήτησης. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση, αυτό θα σήμαινε ότι η λέξη-κλειδί από την ετικέτα κεφαλίδας είναι κακή για SEO.

Μπορείτε να κάνετε αυτούς τους υπολογισμούς μόνοι σας, αλλά πήρα στο μάρκετινγκ περιεχομένου για να αποφύγει να κάνει πολύπλοκα μαθηματικά.

5. Επανάληψη

Οι επιστημονικές δοκιμές έχουν να κάνουν με την αναπαραγωγή των αποτελεσμάτων σας. SEO δεν είναι πραγματικά μια επιστήμη, αλλά προσπαθούμε το καλύτερό μας. Για να επιβεβαιώσετε τα συμπεράσματά σας από την πρώτη δοκιμή, εκτελέστε την ίδια δοκιμή χρησιμοποιώντας μια δεύτερη ομάδα σελίδων που δημιουργήσατε στο δεύτερο βήμα. Στην ιδανική περίπτωση, τυχαιοποιώντας τις ομάδες σας εξαλείφονταν, ή τουλάχιστον μείωσαν τις επιπτώσεις, οποιωνδήποτε άλλων μεταβλητών, αλλά ποτέ δεν πονάει να είναι σίγουρος. Ολοκλήρωση του συμπεράσματός σας σε πολλές ομάδες θα επιβεβαιώσει ότι ισχύει για σελίδες με διαφορετικούς τύπους περιεχομένου, προφίλ συνδέσεων και τύπους λέξεων-κλειδιών.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το βήμα για να ελέγξετε την επίδραση διαφορετικών μεγεθών αλλαγών. Αν η προσθήκη μιας λέξης-κλειδιού στην ετικέτα κεφαλίδας σας βελτιώνει την κατάταξη, θα το προσθέσετε δύο φορές ακόμη περισσότερο; Πιθανότατα δεν θα είναι, γιατί αυτό θα ήταν spammy, αλλά θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ότι χρησιμοποιώντας μια από τις ομάδες δοκιμής σας.

Συμπέρασμα

Τώρα όταν διαβάζετε όλα αυτά τα άρθρα SEO και συναντάτε λίστες ελέγχου που σας λένε να δοκιμάσετε και να επανεξετάσετε τις βελτιστοποιήσεις σας, ξέρετε ακριβώς τι σημαίνουν. Αυτή η διαδικασία δοκιμής είναι μακρά και μπορεί να κάνει πολλή δουλειά για μια ομάδα, αλλά θα παρέχει δεδομένα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας ώστε να εμφανίζεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε όταν πρόκειται για τι να δοκιμάσετε; Κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε τα κριτήρια ελέγχου του Semalt SEO ως σημείο εκκίνησης.

March 1, 2018