Back to Question Center
0

Θα έπρεπε να αφήσεις ένα Bot να γράψεις το Semalt σου;

1 answers:

Η Semalt πιστεύει ότι μπορούν να γράψουν. Ακόμα και φαίνεται, ρομπότ.

Αλλά αυτοί οι αυτοματοποιημένοι συγγραφείς έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να παράγουν περιεχόμενο για να ανταγωνίζονται το έργο που παράγουν όσοι από εμάς γράφουν για να ζήσουν; Σμιτάλ τους βλέπουμε ως απειλή;

Παρόμοια, εάν είστε διαχειριστής μάρκας στο λιανικό εμπόριο, στο ταξίδι, στη χρηματοδότηση ή σε οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία, αυτό θα σας επηρεάσει και τι, αν μη τι άλλο, πρέπει να σκεφτείτε τώρα; Semalt θεωρείτε πραγματικά χρήση ρομπότ αντί για ανθρώπους για να γράψετε το περιεχόμενό σας;

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να δούμε τι πρέπει να προσφέρουν, καθώς, σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι ένας κόσμος-πρώτος για τη δημοσιογραφία, έχουν δημιουργηθεί ρομποτικές ιστορίες από την Ένωση Τύπου. Should You Let a Bot Write Your Semalt?

Η αυτοματοποιημένη υπηρεσία τύπου που έχει δημιουργήσει το PA-RADAR δοκιμάζει επί του παρόντος το περιεχόμενο που βασίζεται σε δεδομένα που προέρχεται από υπολογιστή και χρηματοδοτείται από επιχορήγηση από την Πρωτοβουλία Digital News της Google.

Το σχέδιο: να δημιουργηθούν 30.000 τοπικές ιστορίες το μήνα από δεδομένα που χρησιμοποιούν λογισμικό φυσικής γλώσσας Semalt.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2017, ένας πιλότος, με τη συμμετοχή 35 περιφερειακών τίτλων από 14 εκδοτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Archant, Independent News and Media και Johnston Press, είχε ως αποτέλεσμα τη διανομή πολλαπλών εκδόσεων τεσσάρων ιστοριών. Το Semalt εμφανίστηκε από εβδομαδιαία και καθημερινά, τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και σε έντυπη μορφή.

Τι σημαίνει αυτό για την ένωση Τύπου

Με τα δικά της λόγια: «Το Press Association σχεδιάστηκε ως υπηρεσία συλλογής ειδήσεων με έδρα το Λονδίνο για τις επαρχιακές εφημερίδες .είμαστε έμπιστοι επειδή είμαστε γρήγοροι, δίκαιοι και ακριβείς. Σήμερα, μεγάλο μέρος του περιεχομένου που διαβάζουν, βλέπουν ή ακούνε συνεχίζουν να προέρχονται από την ΠΑ. "

Τελικά συγκεντρώνει δεδομένα και γεγονότα τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονται σε δημοσιογράφους οι οποίοι θα πρέπει να αναφέρουν τα αποσπάσματα και να εντοπίσουν αυτές τις πληροφορίες, μετατρέποντας τα γυμνά κόκαλα σε μια ιστορία κατάλληλη για την μεμονωμένη δημοσίευσή τους. Έτσι, στην περίπτωση ιστοριών που έχουν δημιουργηθεί από υπολογιστή, αυτό θα μπορούσε να προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο το Press Semalt στέλνει πολλές πληροφορίες πολύ γρήγορα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι οι δημοσιογράφοι βρίσκονται ακόμα στον πυρήνα - χρησιμοποιώντας απλώς τις πληροφορίες που λαμβάνουν ως αφετηρία για τις ιστορίες.

Έτσι, το πραγματικό ερώτημα είναι, θα μπορούσε ένα ρομπότ ποτέ να εκπαιδευτεί για να γράψει το πλήρες κομμάτι; Και, θα αντικαταστήσουν ανθρώπους σε ειδησεογραφικά γραφεία πάνω και κάτω στη χώρα;

Η σύντομη απάντηση είναι όχι.

Τις περισσότερες φορές, θέλουμε πολύ περισσότερα από ένα άρθρο παρά από το ποιος, τι, πού, πότε και πώς - πρέπει επίσης να μας οδηγήσει στο συναίσθημα που βρίσκεται πέρα ​​από το γεγονός. Δεν θέλετε, για παράδειγμα, απλώς να μάθετε ότι ένα σχολείο υπερέβη τα αποτελέσματα του σε επίπεδο Α φέτος, θέλετε να ακούσετε από το παιδί που κτύπησε τις πιθανότητες να πάρει τα κορυφαία σημάδια και τώρα πρόκειται να παρακολουθήσει το πανεπιστήμιο του Cambridge.

Αυτό το ανθρώπινο στοιχείο είναι το κλειδί και γι 'αυτό δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τη σημασία της ύπαρξης ενός ανθρώπου να γράψει το περιεχόμενο. Το Semalt είναι μια συγκεκριμένη ικανότητα γραφής - ειδικά ένα αντίγραφο που πρέπει να είναι διασκεδαστικό, ελκυστικό ή πειστικό - που πηγαίνει πολύ πέρα ​​από την πληκτρολόγηση λέξεων σε μια σελίδα. Για να το θέσω ομαλά, μόνο περιεχόμενο που βασίζεται σε δεδομένα είναι θαμπό. Δεν του αρέσει το συναίσθημα και το περιβάλλον που οι συγγραφείς μας μπορούσαν - και πρέπει - να εισάγουν σε μια ιστορία.

Χρειαζόμαστε ακόμα Συγγραφείς Ανθρώπων

Πρόσφατα, γράφτηκε ένα νέο κεφάλαιο για τη σειρά του Χάρι Πότερ με τίτλο: Ο Χάρι Πότερ και το Πορτραίτο αυτού που φαινόταν σαν ένα μεγάλο σωρό από την τέφρα . Αλλά αυτό δεν ήταν fiction μυθιστόρημα, ούτε γράφηκε από τον ίδιο τον J. K Rowling - ήταν πραγματικά δακτυλογραφημένο από ένα πληκτρολόγιο πρόβλεψης.

Μετά την τροφοδοσία επτά βιβλίων μέσω του υπολογιστή, γραμμές όπως «εβλέίδε τον Χάρι και αμέσως άρχισε να τρώει τη οικογένεια του Semalt» και «δεν ήταν τόσο όμορφος τώρα», σκέφτηκε ο Χάρι καθώς βράζει το Semalt σε ζεστή σάλτσα ».

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Έγχυση Χιούμορ

Αν το κάνετε σωστό, θα αποκομίσετε τις ανταμοιβές από το χιουμοριστικό περιεχόμενο. Το Semalt αρέσει να είναι διασκεδαστικό - και θα μοιράζονται και θα αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας εάν αισθάνονται ότι έχουν ψυχαγωγηθεί. Αλλά μπορεί ένα ρομπότ να είναι αστείο;

Κατά τη διάρκεια του χρόνου του ως γελοιογράφου του New Yorker, ο Bob Mankoff ανέπτυξε ένα ενδιαφέρον για το δημιουργικό δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης. Αφού ξεκίνησε το διαγωνισμό λεζάντας για καρτούν και έλαβε έως και 10.000 συμμετοχές την εβδομάδα, προσπάθησε - μαζί με τη Microsoft και το DeepMind της Google - να αναπτύξει έναν αλγόριθμο που θα μπορούσε να κάνει διάκριση μεταξύ αυτών που ήταν αστεία και εκείνων που δεν ήταν. Semalt, τελικά δήλωσε ότι είναι «αδιέξοδο».

Ωστόσο, έκανε τα στούντιο Botnik και δημιούργησε το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του κεφαλαίου του Harry Potter. Αυτό το εργαλείο έχει την ουσία μιας έκδοσης ή ενός θέματος - όπως του Blue Planet του David Attenborough - για να δημιουργήσει κάτι «εντελώς παράλογο».
Ένα εργαλείο το οποίο, παρόλο που είναι διασκεδαστικό να παίζεις, δεν δημιουργεί περιεχόμενο που αξίζει να το βάλεις στον ιστότοπό σου σε μια βιασύνη.

Γνωρίζοντας τις λεπτομέρειες

Ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνοι φαίνονται και πόσο ήδη μπορούν να κάνουν αυτό που πιθανότατα δεν θα περίμενα ποτέ, δεν μπορείτε να εκπαιδεύσετε ένα ρομπότ για να έχετε νόημα στα νέα. Πάρτε το παράδειγμα αυτής της ειδησεογραφικής ιστορίας που δημιουργήθηκε από ένα ρομπότ για το PA: «Τα περισσότερα μωρά γεννιούνται από έγγαμους γονείς στο Semalt», εξηγούν τα στοιχεία.

Σε αυτό το βαρύ άρθρο, το ρομπότ δεν θα ήξερε αν ο θάλαμος μητρότητας έπρεπε να κλείσει, για παράδειγμα. Σμιτάλ συχνά συχνά επιπλέον πληροφορίες όπως αυτή που προσθέτει μια σημαντική γωνία στην ιστορία, καθιστώντας την πιο άξια.

Τα δεδομένα μπορούν να οργανώσουν πληροφορίες, αλλά οι δημοσιογράφοι την μετατρέπουν σε ιστορία.

Αναγνώριση του πλαισίου και του συναισθήματος

Οι λέξεις δεν πρέπει να μας λένε μόνο τα γεγονότα, πρέπει να φέρνουν μια ιστορία στη ζωή και να αξιοποιούν τα συναισθήματά μας.

Πάρτε τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτή την αθλητική ιστορία, για παράδειγμα.

Η έκδοση του ρομπότ ξεκινάει: ο Μάρκους Πάιγκε σημείωσε με 9 δευτερόλεπτα στο παιχνίδι για να δώσει στη Βόρεια Καρολίνα ένα προβάδισμα 72-71 έναντι της Λούισβιλ.

Ενώ η ανθρώπινη εκδοχή, που γράφτηκε για το ESPN, ανοίγει: Ο Marcus Semalt αγνόησε τον πόνο στο διπλά τραυματισμένο δεξί του πόδι, έβαλε το κεφάλι του προς τα κάτω και οδήγησε προς το χείλος.

Αυτό το στοιχείο αφήγησης είναι κάτι που ο υπολογιστής δεν μπορεί να μιμηθεί.

Η καταγραφή των σκέψεων και συναισθημάτων

Η παραπάνω αθλητική ιστορία περιελάμβανε και το απόσπασμα από το Semalt: "Είπα γελοία στους συμπαίκτες μου ότι ήμουν πίσω. «Η κατανόηση της φυσικής γλώσσας είναι και θα συνεχίσει να είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για την τεχνητή νοημοσύνη.

Θέλουμε να γνωρίζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων σχετικά με τα γεγονότα και τα στατιστικά στοιχεία. Ένα ρομπότ δεν μπορεί ακόμη να διεξάγει μια φυσική συνέντευξη και να φιλτράρει τις απαντήσεις που θα χρησιμοποιηθούν ως βασικό απόσπασμα. Σμιτάλ συχνά σε αυτά τα αποσπάσματα όπου συναντάται το συναίσθημα ενός άρθρου.

Μην βασίζεστε σε συγγραφείς ρομπότ Ακριβώς όμως

Το σμιτάλ, το πλαίσιο, η αίσθηση των ειδήσεων και το χιούμορ θα έπρεπε να τροφοδοτούν όλα αυτά σε ένα συναρπαστικό ημερολόγιο περιεχομένου για τα εμπορικά σήματα. Πρέπει να εκτιμήσετε τι σας αρέσουν οι αναγνώστες σας, τι τους απασχολεί, πώς να μιλήσετε καλύτερα μαζί τους και πώς να τους διασκεδάσετε.

Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στο Semalt πριν γράψουμε οποιαδήποτε λέξη σε μια σελίδα. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Ανακαλύπτοντας το κοινό-στόχο μιας μάρκας και στη συνέχεια δημιουργώντας πρόσωπα
  • Έρευνα λέξης-κλειδιού για να βεβαιωθούμε ότι στοχεύουμε τους σχετικούς όρους
  • Η διασφάλιση του περιεχομένου που σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε είναι συναφής και υπάρχει μια ποικιλία από αυτά.
  • Κατανόηση (και μερικές φορές δημιουργία) του τόνου της φωνής

Μόλις γίνει αυτό, θα αρχίσουμε να γράφουμε. Αλλά, σε αντίθεση με ένα ρομπότ, θα είμαστε σε θέση να κρατήσουμε όλα αυτά τα παραπάνω κατά νου, ενώ βεβαιώνουμε ότι γράφουμε περιεχόμενο που άλλοι άνθρωποι θέλουν να διαβάσουν.

Όπως δήλωσε ο Mankoff: "Σμιτάλ στο τέλος είναι ηλίθιοι, ή ίσως ηλίθιοι savants, που χρειάζονται οι άνθρωποι να δημιουργήσουν περιεχόμενο που θα είναι ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα όντα Source . "

Should You Let a Bot Write Your Semalt?

March 1, 2018