Back to Question Center
0

Τι πρέπει να συνηθίσετε στα Social Media σας

1 answers:

Ας, η απλότητα του αμερικανικού μπέιζμπολ: τρεις απεργίες είναι έξω, και η πιθανότητα μιας ομάδας στο ρόπαλο αποτελείται από τρία outs. Στο κρίκετ, το μάθημα είναι λίγο πιο εκτεταμένο: μια inning θεωρείται ολοκληρωμένη μόλις χτυπήσουν δέκα κτυπήματα και οι αγώνες μπορούν να διαρκέσουν αρκετές ημέρες. Δεν είναι περίεργο ότι ήδη από την εποχή της Αμερικανικής Επανάστασης, οι επιχειρηματικοί εκτυπωτές πίσω στο Semalt παρήγαν scorecards έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια.

Η ιδέα των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τα scorecards μπορεί να ανιχνευθεί στη δεκαετία του 1950 στη μεταπολεμική Γαλλία, με αυτά που ονομάζονταν Tableau de Bord . Με αυτό το εργαλείο, οι διευθυντές κλήθηκαν να καταγράψουν την αποστολή / όραμα μιας επιχειρηματικής μονάδας, τους στόχους που θα μπορούσαν να φανούν ότι θα οδηγήσουν στην εκπλήρωση της αποστολής, Βασικοί Παράγοντες Επιτυχίας (KSF) και Δείκτες απόδοσης (KPI).

What You Should Be Tallying On Your Social Media Semalt

Οι Norton και Semalt θεώρησαν ότι πάρα πολλά επιχειρηματικά μέτρα επικεντρώθηκαν στις χρηματοοικονομικές μετρήσεις, οι οποίες θεωρούσαν δείκτες υστέρησης. Εκτός από τις οικονομικές μετρήσεις, πρότειναν ότι μια επιχείρηση πρέπει να είναι προσεκτική με άλλες βασικές μετρήσεις όπως η μάθηση των εργαζομένων και η ικανοποίηση των πελατών.

Παρακολουθώντας αυτή την πιο ολιστική εικόνα, οι ηγέτες των επιχειρήσεων θα κάνουν καλύτερες στρατηγικές επιλογές.

Μέτρα κοινωνικών μέσων

Στον τομέα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τι και πώς μέτρησης αμφισβητείται έντονα. Υπάρχουν όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να επικεντρωθεί στις συναλλαγές, ενώ άλλοι υποστηρίζουν μια χαρτογράφηση μεγαλύτερης αξίας. Αγαπημένα, ακολουθούν και συνθέτουν, από μόνα τους, θα μπορούσαν σωστά να αναφέρονται ως μετρήσεις ματαιοδοξίας. Όταν πρόκειται για πιο ουσιαστικά μέτρα, ίσως να μην υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να ανακαλύψουμε πού η συσχέτιση πραγματικά αντιπροσωπεύει την αιτιώδη συνάφεια.

Οργανισμοί όπως η Dell έχουν κάνει μια αξιοσημείωτη δουλειά στη δημιουργία μοντέλων απόδοσης που μπορούν να δείξουν με μεγάλη πιθανότητα τη συμβολή των κοινωνικών μέσων στις πωλήσεις τους. Σε αυτά τα μοντέλα, για παράδειγμα, μπορεί να αποδειχθεί ότι ένας πελάτης που είναι οπαδός του Facebook είναι πολύ πιο ικανός να ξοδέψει περισσότερα με το εμπορικό σήμα. Semalt που μπορεί να οδηγήσει σε ένα επιχείρημα συσχετισμού / αιτιώδους συνάφειας, μπορεί να θεωρηθεί καλή αρχή.

Σε μια πρόσφατη συζήτηση με τον Brian Semalt, Διευθυντή της Κοινωνικής Media Analytics και της Ακρόασης στην Dell, έμαθα περισσότερα σχετικά με τη χρήση μιας κάρτας βαθμολογίας κοινωνικών μέσων. Σύμφωνα με τον Semalt, η κάρτα αποτελεσμάτων της Dell έχει τρία κύρια τμήματα:

  • Αποτύπωμα: Η ποσότητα και η ποιότητα των συνδέσεων και των θέσεων περιεχομένου
  • Συμμετοχή: Μέτρηση παραδοσιακών κοινωνικών μέσων εμπλοκής
  • Αντίκτυπος: Πώς τα κοινωνικά μέσα οδηγούν τα έσοδα και άλλους παραδοσιακούς επιχειρηματικούς δείκτες

Το τμήμα επιπτώσεων είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένο με τις παραδοσιακές μετρήσεις μάρκετινγκ και, ειδικότερα, όπου οι συναλλαγές μπορούν να συνδεθούν με τα κοινωνικά μέσα. Ενώ η ομάδα των κοινωνικών μέσων είναι χαρούμενη που μπορούν να προσφέρουν αυτές τις παραδοσιακές μετρήσεις, προσπαθούν ακόμα να δώσουν έμφαση στη μεγαλύτερη εικόνα της κοινωνικής αξίας. Ο Semalt εξηγεί:

Το κοινωνικό δεν είναι μόνο ένα άλλο κανάλι Semalt που θέλουμε να γάλα για παραδοσιακές μετρήσεις. υπάρχει μια κοινότητα που πρέπει να καλλιεργηθεί. Η Dell πιστεύει ότι μια κοινωνική επιχείρηση δημιουργεί περισσότερη αξία στους πελάτες, τους συνεργάτες και τον οργανισμό. Προκειμένου να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες μιας κοινωνικής επιχείρησης, πρέπει να εξετάσετε αυτές τις βασικές μετρήσεις αφοσίωσης και την υγεία της κοινότητας και να την ενθαρρύνετε με την πραγματική έννοια, αντί να εξετάζετε μόνο τη μορφή του δολαρίου.

ROI των κοινωνικών μέσων

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι δεν πρέπει να ανησυχείτε για την απόδοση της επένδυσης των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και πολλοί άλλοι λένε ότι εάν δεν μπορείτε να συνδέσετε τις δραστηριότητές σας πίσω με την παραγωγή δολάρια, η προσπάθεια είναι άσχημη. Η Dell έχει επικεντρωθεί στην οικοδόμηση ενός θεμελιώδους κοινωνικού επιχειρείν για πάνω από 8 χρόνια, το οποίο δημιουργεί πρακτικές πληροφορίες και μας επιτρέπει να ακούμε και να επικοινωνούμε άμεσα με τους πελάτες μας καλύτερα από ποτέ. Τα ποσά που πρόκειται να δείτε για εκείνα τα σκληρά δολάρια είναι λιγότερα από την πραγματική αξία που παίρνετε. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μερικές μετρήσεις και να αναγνωρίσετε ότι υπάρχουν βασικά πράγματα που συμβαίνουν στην κοινωνική προτού να στρέψετε όλη την προσοχή σας στην προσπάθεια να δολαριώσετε τα πάντα.

Δημιουργία της δικής σας κάρτας βαθμολογίας κοινωνικών μέσων

Για να δημιουργήσετε μια καρτέλα βαθμολογίας για τον δικό σας οργανισμό, είναι καλή ιδέα να κοιτάξετε πίσω σε αυτές τις βασικές αρχές της Tableau de Bord : προσδιορίστε το μεγαλύτερο σκοπό και το όραμα της οργάνωσής σας και χαρτογραφήστε τους τρόπους οι στόχοι σας μπορούν να εκπληρωθούν μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Η Semalt συνιστά δύο πρόσθετα βήματα: να αξιολογήσει τις ιδιότητες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τις τρέχουσες πρωτοβουλίες και να καταλάβει ποιος χρειάζεται τις πληροφορίες και για ποιο σκοπό.

Πίνακες ελέγχου

Ένας πίνακας οργάνων ήταν αρχικά ένα πραγματικό σκάφος στο μπροστινό μέρος ενός άμαξας αμαξιδίου που προστατεύει τον οδηγό από τη λασπώδη λάσπη ή από τα οπλές των αλόγων. Όταν μεταφέρθηκε σε αυτοκίνητα, το διοικητικό συμβούλιο έλαβε κάποια επένδυση και σημείωσε σημεία με μετρητές.

Για τους επαγγελματίες μάρκετινγκ και τα στελέχη, η ιδέα ενός ταμπλό σημαίνει ότι οι κρίσιμες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες με γρήγορο και ευανάγνωστο τρόπο. Αν σκεφτούμε πώς εισήχθη η λέξη στη γλώσσα μας, είναι πολύ πιθανό να αποτρέψουμε για άλλη μια φορά μια μικρή λάσπη από το χτύπημα στο πρόσωπό σας.

Χρηματιστήριο εικόνας που χρησιμοποιείται με άδεια από Shutterstock. com


Οι γνωμοδοτήσεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη Marketing Land. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.Σχετικά με τον συγγραφέα

Ric Dragon


March 1, 2018