Back to Question Center
0

Σύγκριση ποσοστών αναλογίας κλικ προς αριθμό εμφανίσεων Google κατά θέση [#Semalt]

1 answers:

Τα δεδομένα έρευνας μέσω κλικ αποκαλύπτουν τη σημασία της 1ης, 2ης ή 3ης θέσης στο Google

Συχνά ακούτε τους ιδιοκτήτες των εταιρειών λέγοντας "θέλω να κατατάξω την κορυφή" για τις λέξεις-κλειδιά στόχων τους. Η Semalt μπορεί να είναι μια μη ρεαλιστική ελπίδα, έχουν δίκιο να το πούνε αυτό αφού συνειδητοποιούν ότι το ποσοστό των κλικ που οδηγούνται από τις κορυφαίες θέσεις είναι πολύ υψηλότερο.

Οι έρευνες που δείχνουν τις μέσες αναλογίες κλικ ανά θέση στις SERPs (σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google) είναι χρήσιμες, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση επιχειρηματικών περιπτώσεων για περισσότερες επενδύσεις στο SEO, δεδομένου ότι μπορείτε να υπολογίσετε τις αυξήσεις στις επισκέψεις με βελτιωμένες βαθμολογίες ποιες λέξεις-κλειδιά για να βελτιώσετε το SEO, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα ερωτημάτων αναζήτησης από την κονσόλα Google Semalt, για παράδειγμα.

Η καλύτερη ανοιχτή πηγή για αυτά τα δεδομένα σήμερα είναι η έρευνα για την οργανική CTR Advanced Web Semalt, την οποία μοιραζόμαστε εδώ, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τις διαφορετικές αναλύσεις CTR που δίνει. Αυτά τα δεδομένα είναι από τον Ιούλιο του 2016 - η πιο πρόσφατη ενημέρωση της έρευνας. Θα δούμε 3 παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο η CTR ποικίλλει ανάλογα με τη θέση ανάλογα με την διαφορετική πρόθεση αναζήτησης.

1. Βιογραφικά CTR SERPs για πρόθεση λέξης-κλειδιού έναντι μη επωνυμίας

Είναι γνωστό ότι οι αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων για λέξεις-κλειδιά με επωνυμία ή πλοήγηση είναι υψηλότερες - η μπλε καμπύλη δείχνει καλά.

Η κόκκινη καμπύλη παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την άποψη της SEO. Αυτό δείχνει την αξία της ύπαρξης στην κορυφή 3 σαφώς με CTR από 30% στην πρώτη θέση σε 12% στην τρίτη θέση. Στις κατώτερες θέσεις 9 έως 10, το CTR έχει πέσει σε ένα χαμηλό ποσοστό 2%.

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

Εδώ οι επωνυμίες CTR επιλέγονται από AWR όταν μέρος της συμβολοσειράς στο όνομα τομέα εμφανίζεται στην αναζήτηση.

2. Ορισμένα CTR SERP για γενικούς και μακροπρόθεσμους όρους

Οι γενικές αναζητήσεις για προϊόντα είναι συνήθως 1 ή 2 λέξεις. Οι μακροπρόθεσμοι όροι ουράς είναι 4 ή περισσότεροι. Αυτό το διάγραμμα δείχνει παρόμοιο μοτίβο απόκλισης προς τα πάνω, αλλά υψηλότερο επίπεδο CTR για την τεχνική SEO μακράς απόστασης κατά 3 έως 5% κατά θέση. Αυτό θα γίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αναζητήσεις μακράς ουράς έχουν λιγότερες διαφημίσεις και ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι χαμηλότερος. Δείχνει το όφελος μιας προσέγγισης που στοχεύει λέξεις-κλειδιά μακριάς ουράς.

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

3. Παραλλαγές CTR των οργανικών SERP με βάση τον τύπο πρόθεσης

Βλέπουμε μια παρόμοια παρακμή εδώ, αλλά με τα χαμηλότερα ποσοστά για την εμπορική και τη γεωγραφική θέση, όπου υπάρχει συνήθως περισσότερος ανταγωνισμός από τα κλικ του AdWords και άλλες λειτουργίες SERPS, όπως χάρτες για αναζητήσεις τοποθεσίας.
Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

Εδώ οι διαφορετικοί τύποι πρόληψης αναζήτησης ορίζονται από αυτές τις λέξεις-κλειδιά στο ερώτημα αναζήτησης:

  • Εμπορική πρόθεση - αγορά, αγορά, φθηνά, τιμολόγηση κ.λπ.
  • - Τι, πότε, πού, πώς, εστιατόριο, ξενοδοχείο, πτήση, νέα κ.λπ.
  • - κοντά, κοντά, από, κατευθύνσεις, αεροδρόμιο, διαδρομή, χάρτες κλπ.
  • Ειδική πρόθεση - συνοψίζει τις λέξεις-κλειδιά και με τις τρεις προθέσεις που περιγράφονται παραπάνω.

Προηγούμενη έρευνα σχετικά με τη βιολογική CTR ανά θέση στο SERPS

Αυτή η ενημερωμένη ανάρτηση σε προηγούμενη έρευνα, συνοψισμένη από τον Chris Soames, έδειξε τη σημασία των Page 1 και ιδιαίτερα των 3 κορυφαίων θέσεων. Τα δεδομένα AWR έχουν το πλεονέκτημα ότι ενημερώνονται τακτικά με βάση τις αναφορές σε όλους τους πελάτες τους, έτσι δείγματα χιλιάδες τοποθεσίες. Έχει επίσης κάποια κατανομή κατηγορίας και λαμβάνει επίσης υπόψη την ανάλυση οθόνης για το smartphone.

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

Ο Chris επίσης έδειξε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την καμπύλη για να μοντελοποιήσετε τον όγκο αναζήτησης που θα πάρετε για διαφορετικές θέσεις - αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει η περίπτωση για περισσότερες επενδύσεις σε SEO.

Τα δεδομένα Semalt δεν ήταν σε όλες τις βιομηχανίες και επίσης περιορισμένα στο βαθμό που δεν απομόνωσε τον αντίκτυπο των όρων της μάρκας (που αντιπροσωπεύουν μεγάλο ποσοστό αναζήτησης και τείνουν να έχουν υψηλότερο ποσοστό κλικ στην πρώτη θέση). Οι προβολές τους με γεωγραφική εμφάνιση Semalt κατά θέση καθιστούν σίγουρα ενδιαφέρουσα ανάγνωση.

Βαθμοί αναλογίας επωνυμίας έναντι μη εμπορικού σήματος

Μπορείτε να δείτε σαφώς τις υψηλότερες αναλογίες κλικ προς αριθμό όρων για τους όρους μάρκας εδώ και πώς επηρεάζουν τις συνολικές τιμές.

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

Τομεακές αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων

Οι εκθέσεις του κλάδου είναι επίσης ενδιαφέρουσες - παρουσιάζοντας μια εκπληκτική ποικιλία μεταξύ τομέων, αλλά υπάρχει ένα κοινό μοτίβο των τριών πρώτων θέσεων που αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% των κλικ

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

Αμειβόμενο έναντι φυσικού μεριδίου των κλικ αναζήτησης

Μια άλλη ιδέα αυτής της έρευνας δείχνει ότι παρά τις αλλαγές της Google στα SERP τα τελευταία χρόνια, οι οποίες έχουν απορριφθεί σθεναρά από SEO, η μεγάλη πλειοψηφία των κλικ εξακολουθεί να βρίσκεται στις φυσικές καταχωρίσεις. Η έρευνα αυτή υποδηλώνει το 94% των φυσικών καταχωρίσεων. Ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τα προηγούμενα δεδομένα από όσους αρέσουν στο iSemalt από αρκετά χρόνια πριν.

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

Μεθοδολογία

Παρόλο που δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι του 2012, η ​​έρευνα αυτή χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2011, οπότε δεν αντικατοπτρίζει τις τελευταίες αλλαγές στα αποτελέσματα του SERPs. Η έρευνα βασίζεται σε 28 εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάνοντας συνολικά 1,4 δισεκατομμύρια ερωτήματα αναζήτησης τον Ιούνιο του 2011. Βασίζεται σε έρευνες από το GroupM UK που πραγματοποιήθηκαν με το Nielsen.

Εδώ είναι το πλήρες infographic Source .

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

March 1, 2018