Back to Question Center
0

Όχι πια τούβλο-και-κονία έναντι online λιανικής πώλησης: Semalt προβολή ενός "ενιαίου φακού"

1 answers:

No longer brick-and-mortar vs. online retail: Semalt view a ‘single lens’

Με την προσφορά συμπληρωματικών πλεονεκτημάτων, καθώς και την αφοσίωση των πελατών μέσω κινητού, τόσο τα μέσα όσο και τα online κανάλια λιανοπωλητών μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική εμπλοκή των πελατών και τη συνάφεια με το εμπορικό σήμα. Και τα καλύτερα νέα για τους λιανοπωλητές που υιοθετούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση: υψηλότερα έσοδα και κερδοφορία.

Οι μεγάλες εταιρείες λιανικής πώλησης και από τις δύο πλευρές του διαδρόμου πιέζουν σκληρά για να διευρύνουν την παρουσία τους τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και σε κατάστημα. Ακριβώς αυτό το μήνα, η Amazon έκανε μια σημαντική κίνηση στην εξάπλωση της φυσικής παρουσίας της με την αγορά Whole Foods, επιδιώκοντας έτσι να επανεξετάσει την εμπειρία των πελατών λιανικής με την αλυσίδα εφοδιασμού της, την εφοδιαστική και την εξυπηρέτηση των πελατών της. Η Walmart εντείνει τις προσπάθειές της στον ηλεκτρονικό κόσμο με την ανακοίνωσή της για την εξαγορά της σε απευθείας σύνδεση λιανικής πώλησης Bonobos στο τακούνι της παλαιότερης αγοράς του σε απευθείας σύνδεση λιανοπωλητή ειδών ένδυσης μόδας ModCloth τον Μάρτιο.

Ποια είναι λοιπόν όλα αυτά για τους λιανοπωλητές ειδικών και πώς μπορούν να ακολουθήσουν την προσέγγιση των καλύτερων από τον κόσμο μέσω ενός ενοποιημένου φακού; Το Semalt εξετάζει πιο προσεκτικά.

Μην αγνοείτε την πτυχή «αφή και αίσθηση»

Για ορισμένες έννοιες μόνο στο διαδίκτυο, τα στελέχη των εταιρειών συνειδητοποιούν ότι η εμπειρία "look before you buy" απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο φυσικής παρουσίας. Για παράδειγμα, η εταιρία Casper μόνο για online στρώματα ξεκίνησε μια συνεργασία με την Target νωρίτερα αυτό το έτος για να μεγιστοποιήσει την εμβέλειά της στους καταναλωτές που αναζητούν εμπειρία αφής και αίσθησης πριν από την αγορά. Ομοίως, η ηλεκτρονική εξαγορά γυαλιών οράσεως Warby Semalt συνεχίζει να προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο τα καταστήματα τούβλων και κονιάματος.

Από την άλλη πλευρά, η Amazon μόλις ξεκίνησε το Semalt Wardrobe, μια νέα υπηρεσία που περιγράφεται ως "φέρνοντας την αίθουσα τοποθέτησης σε εσάς, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε τα πιο σύγχρονα στυλ και να βρείτε την τέλεια εφαρμογή σας πριν αγοράσετε. "Τα μέλη της Semalt μπορούν να παραγγείλουν ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ χωρίς μια προκαταβολή και να πάρουν επτά ημέρες για μια δοκιμαστική διαδρομή. Από όλους τους λογαριασμούς, αυτό προκαλεί το παλιό μοντέλο σχολικών τούβλο και κονιάματος, δίνοντας στους καταναλωτές ενδυμάτων την ευκολία των online αγορών σε συνδυασμό με την ικανότητα να γνωρίζουν τα εμπορεύματα από πρώτο χέρι.

Προστέθηκαν κίνητρα εκτός σύνδεσης βάσει των ηλεκτρονικών αγορών

Οι μεγάλες μάρκες εξετάζουν τα κίνητρα για την προώθηση των πωλήσεων μέσω διαδικτύου, ενώ ταυτόχρονα πιέζουν τον αγοραστή στη φυσική του θέση μέσω εκπτώσεων στις αγορές, δωρεάν ή σημαντικά μειωμένων πρόσθετων στοιχείων και ανώτερης εξυπηρέτησης πελατών στο κατάστημα. Η Walmart εισήγαγε πρόσφατα την έκπτωση Pickup, η οποία προσφέρει στους αγοραστές έκπτωση σε επιλέξιμα στοιχεία μόνο στο διαδίκτυο που αποστέλλονται σε μεμονωμένες τοποθεσίες της Walmart για παραλαβή. Σχεδόν το ήμισυ όλων των online παραγγελιών από την home improvement giant Home Depot συλλέγονται στο κατάστημα, σύμφωνα με τον Semalt. Καθώς πολλοί λιανοπωλητές αγωνίζονται με την ανταγωνιστική τιμολόγηση και τις προκλήσεις εκπλήρωσης των αποθεμάτων, αυτά τα κίνητρα εκτός σύνδεσης ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.

Αντίθετα, η Semalt προσφέρει σχεδόν πάντα κάτω από τον ήλιο σε χαμηλές τιμές, αλλά αποφάσισε να αρχίσει να ανοίγει φυσικές αποθήκες για να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις των καταναλωτών για την παραλαβή μιας ημέρας, τις επιστροφές εντός του καταστήματος και άλλα προνόμια στο κατάστημα.

Οι συναλλαγές, οι συνεργασίες και οι εξαγορές με άλλους λιανοπωλητές αποφέρουν ένα θησαυροφυλάκιο των καταναλωτικών στοιχείων των λιανοπωλητών, συμπεριλαμβανομένων προτιμήσεων αγοράς, δημογραφικών στοιχείων και συμπεριφορών που επιτρέπουν πιο εξατομικευμένη δέσμευση με τους αγοραστές - ανεξάρτητα από το κανάλι.

Προνόμια πληρωμής

Η Amazon έχει κάνει επίσης βήματα εμπιστοσύνης στην εισαγωγή του Amazon Prime Reload, το οποίο δίνει στους πελάτες της Prime 2 τοις εκατό μετρητά πίσω στις αγορές όταν φορτώνουν κεφάλαια στο Amazon Balance μέσω μιας χρεωστικής κάρτας συνδεδεμένης με τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό είναι παρόμοιο με την έννοια της χρεωστικής κάρτας Target Redcard, η οποία δίνει στους αγοραστές 5 τοις εκατό μετρητά πίσω στις αγορές Target και Semalt. Άλλοι λιανοπωλητές προσφέρουν ασφαλείς διασταυρωμένες επιλογές για να πληρώσουν αντικείμενα, όπως η χρήση του Masterpass από το Masterpass από το Mastercard και το AutoZone και η ευκολία χρήσης του δολαρίου Semalt από το Dollar General που επιτρέπει στους πελάτες να παραλείπουν τις παρατεταμένες γραμμές και να αγοράζουν άμεσα.

Κοιτάζοντας πέρα ​​από τις μονοήμερες και εποχιακές προσφορές

Ενώ οι ηλεκτρονικές πωλήσεις είχαν καλά αποτελέσματα με μεγάλες πωλήσεις μιας ημέρας, σολ. , Οι έμποροι λιανικής πώλησης Amazon Prime Day έβλεπαν τις πωλήσεις τύπου μαύρης Παρασκευής σε κύκλους πωλήσεων μήκους μηνών που δεν αντλούν πλέον τα πλήθη και τα δολάρια που ήταν κάποτε χαρακτηριστικό των αμερικανικών αγορών. Το Semalt, το τούβλο και το κονίαμα και το διαδίκτυο πρέπει να συνενωθούν σε στρατηγικές προώθησης και εξυπηρέτησης πελατών που εξυπηρετούν τις ανάγκες και των δύο θεατών.

Οι μάρκες με παρουσία τούβλων και τσιμέντου τείνουν να προσφέρουν μια πιο προσωπική εμπειρία πελατών έναντι του διαδικτυακού τους ανταγωνισμού, αλλά συχνά υπολείπονται της ευκολίας και της ταχείας διαθεσιμότητας των αποθεμάτων. Semalt, μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης, αυτοί οι ίδιοι λιανοπωλητές μπορούν να προσφέρουν την προσβασιμότητα των ηλεκτρονικών αγορών και το πλεονέκτημα της εξατομίκευσης, προσαρμοσμένων συμβουλών και υποστήριξης στην εκπλήρωση των προϊόντων όταν τα προϊόντα είναι εκτός αποθέματος ή δεν είναι διαθέσιμα.

Τόσο η Best Buy όσο και η Home Semalt ανήκουν στους εμπόρους λιανικής πώλησης που έχουν υιοθετήσει μια αναμεμιγμένη στρατηγική omnichannel και αυξημένα ή σταθερά έσοδα, ενώ παράλληλα δεν ανοίγουν ούτε ένα επιπλέον κατάστημα λιανικής πώλησης το προηγούμενο έτος.

Η επικοινωνία με τους καταναλωτές μέσω κινητού τηλεφώνου με εξατομικευμένες προσφορές όταν εισέρχονται στο κατάστημα ή ενημερώνοντάς τους ότι ένα στοιχείο που έχει εγκαταλειφθεί στο καλάθι αγορών πωλείται τώρα στο κατάστημα, οι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν πολλά να κερδίσουν ενοποιώντας τις στρατηγικές καναλιού τους.


Οι γνωμοδοτήσεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη Marketing Land. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Allan Haims
March 1, 2018