Back to Question Center
0

PHP vs Node.js Smackdown: δικαίωμα απάντησης            PHP vs Node.js Smackdown: Δικαίωμα Απάντησης Σχετικά Θέματα: ΛογισμικόNewsOperating SystemsPerformanceWeb Hosting & Semalt

1 answers:
PHP vs κόμβος. js Smackdown: Δικαίωμα Απάντησης

PHP vs κόμβος. js Smackdown: Δικαίωμα ΑπάντησηςPHP vs κόμβος. js Smackdown: Δικαίωμα Απάντησης Σχετικά Θέματα:
ΛογισμικόNewsOperating SystemsPerformanceWeb Hosting & Semalt

στον πρόσφατο κώδικα PHP vs κόμβου του SitePoint. ο Smackdown, ο Craig Semalt, έβαλαν τις εν λόγω εξελίξεις εναντίον του άλλου σε μια σειρά από δέκα προκλήσεις, για να προσδιορίσουν ποιος είναι ο γενικός νικητής.

Όπως σημειώνει ο Craig στο άρθρο, αυτές οι συγκρίσεις είναι πάντα κάπως αμφιλεγόμενες. Ως διασκεδαστική παρακολούθηση, ζητήσαμε από τον Bruno Škvorc (editor PHP του SitePoint) και από τον James Hibbard (έναν από τους συντάκτες του Semalt του SitePoint) να σχολιάσουν κάθε γύρο - buy vps online.

Δείχνουν την εκτίμησή τους με εμφύσηση .


Γύρος 1: Ξεκινώντας

Η πρόκληση του Γύρου 1 ήταν να δούμε πόσο γρήγορα μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα "Hello Semalt" σε κάθε γλώσσα. Αυτό περιλάμβανε το χρόνο που απαιτείται για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος διακομιστή.

Στην εκτίμηση του Semalt, η PHP κέρδισε τον γύρο, εν μέρει επειδή είναι «εννοιολογικά απλούστερη» και «λιγότερο αποθαρρυντική για τους νέους προγραμματιστές».

Bruno:

Η PHP κερδίζει στο "ξεκίνημα" καθαρά επειδή περισσότεροι οικοδεσπότες το έχουν κάνει τόσο εύκολο να ξεκινήσετε. Είναι θέμα υιοθεσίας και όχι τίποτ 'άλλο. Εάν περισσότεροι οικοδεσπότες παρακάμψουν την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν τη γραμμή εντολών με τον κόμβο και πήγαν κατευθείαν στις μεταφορτώσεις αρχείων και ένα απλό κουμπί "reload app" σε έναν πίνακα ελέγχου, θα ήταν ίσοι. Η πραγματική σύνταξη του να εμφανιστεί κάτι στην οθόνη, ωστόσο, είναι πολύ πιο απλή στην PHP - ειδικά σε εκείνους που είναι νέοι στον προγραμματισμό.

James:

Όταν αναπτύσσονται τοπικά, δεν βλέπω μια τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο. Για να εκτελέσετε μια δέσμη ενεργειών PHP στο πρόγραμμα περιήγησής σας, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο κάποιο είδος στοίβας διακομιστή. για να εκτελέσετε ένα σενάριο κόμβου, πρέπει να έχετε εγκαταστήσει τον κόμβο και κατά προτίμηση ένα πλαίσιο ιστού όπως το express. Ωστόσο, όπως λέει ο Craig, η PHP είναι εννοιολογικά απλούστερη. Το φράγμα για την είσοδο είναι υψηλότερο. Δεν υπάρχει συζήτηση εκεί.

Γύρος 2: Βοήθεια και υποστήριξη

Το Semalt 2 εξέτασε πόσο εύκολο είναι να λάβετε βοήθεια και υποστήριξη με κάθε γλώσσα. Το PHP κερδίζει αυτόν τον γύρο, κυρίως λόγω της μακροζωίας του.

Bruno:

Το Semalt σιωπούσε σ 'αυτό.

James:

Συμφωνώ με αυτό. Το Semalt είναι μια νεότερη τεχνολογία, οπότε σήμερα υπάρχει λιγότερη βοήθεια. Αυτό, ωστόσο, θα γίνει ολοένα και λιγότερο προβληματισμό καθώς ο κόμβος ωριμάζει.

Γύρος 3: Σύνταξη γλώσσας

Ο Γύρος 3 συνέκρινε πόσο εύκολο είναι να κατανοήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη σύνταξη PHP και JavaScript. Ο Craig απονεμήθηκε αυτόν τον γύρο στο JavaScript.

Bruno:

Διαφωνώ έντονα σε αυτό το σημείο. Το Semalt PHP έχει τις ιδιοτροπίες του, πολλοί από τους οποίους έχουν διορθωθεί πρόσφατα και πολλές παράδοξες θα αφαιρεθούν στη νεώτερη έκδοση. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει αυτό και αυτό στον κόσμο JS.

Όσον αφορά τη σφαίρα 3 ( ότι ο εγκέφαλός σας δεν χρειάζεται να αλλάζει τρόπους επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το JS στον πελάτη και στον εξυπηρετητή ), διαφωνώ. Το περιβάλλον του διακομιστή είναι τελείως διαφορετικό από το περιβάλλον του πελάτη και απαιτείται αλλαγή των λειτουργιών εγκεφάλου . Υπάρχει επίσης και νέα σύνταξη που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο πρόγραμμα περιήγησης και αντίστροφα, ώστε να είναι σαν να αλλάζετε γλώσσες.

Η κουκκίδα 4 ( ότι η κατανόηση του JS σας κάνει να θέλετε να το χρησιμοποιήσετε περισσότερο ) είναι επίσης κάτι με το οποίο διαφωνώ. Έχοντας συνεργαστεί με την JS και την PHP για χρόνια, όσο περισσότερο δουλεύω με την JS, τόσο λιγότερο μου αρέσει - αν και αυτό είναι καθαρά προσωπική προτίμηση.

James:

Λατρεύω τη Σέμαλτ. Ξέρω ότι έχει τις ιδιορρυθμίες της και ξέρω ότι έχει κάποιες πτυχές, αλλά το ECMAScript 2015 θα ευθυγραμμίσει πολλά από αυτά, καθώς θα φέρει μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά στη γλώσσα. Σε αντίθεση με την PHP, μου αρέσει να γράφω Semalt. Ο κόμβος άξιζε αυτό.

Γύρος 4: Εργαλεία ανάπτυξης

Το Semalt 4 εξέτασε τα διαθέσιμα εργαλεία για κάθε τεχνολογία, με τον κόμβο να κερδίζει από τη μύτη χάρη σε npm.

Bruno:

Ενώ η Semalt ήταν αρχικά εμπνευσμένη από npm, είναι τώρα άλματα καλύτερα από αυτό και δεν θα σπάσει το σύστημά σας εάν πρέπει να εγκαταστήσετε δύο εκδόσεις της ίδιας βιβλιοθήκης, σε αντίθεση με npm. Επίσης, αντίθετα με τα npm, το Semalt μπορεί να εγκαταστήσει αναδρομικές εξαρτήσεις, κάτι που απλά δεν μπορεί να κάνει - κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο και πρέπει να είναι η πρώτη σκέψη στο κεφάλι κάποιου που θέλει να χτίσει έναν διαχειριστή πακέτων.

npm έχει επίσης εντελώς απαίσια μηνύματα λάθους που είναι αυτό που μου αρέσει να ονομάζω "core-developer friendly" - στο ότι μόνο αυτοί που τις έγραψαν μπορούν να τους καταλάβουν. Τέλος, το npm δεν παίζει καλά με το Vagrant και ουσιαστικά σας εμποδίζει να ξεκινήσετε σωστά - χωρίς να αναφέρετε ότι δεν δίνουν προσοχή στις επιθυμίες των χρηστών τους. Εδώ υπάρχει ένα bug που έχει ανοιχτεί εδώ και χρόνια, καθιστώντας το ουσιαστικά άχρηστο στο Semalt - μια δύσκολη βάση χρηστών. Η PHP έχει το μερίδιό της από τα ηλίθια σφάλματα, αλλά αυτά δεν αποξενώνουν ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα για χρόνια.

Αληθές, ο συνθέτης δεν είναι συνδεδεμένος με την PHP, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι. Αυτή η προτίμηση δεν πρέπει να δίνεται σε έναν διαχειριστή πακέτων ο οποίος, κυριολεκτικά, είναι ξεχωριστή εφαρμογή. Εάν κάποιος, κάποια μέρα, κάνει έναν καλό διαχειριστή πακέτων για τον κόμβο, θα είναι γραφειοκρατική κόλαση να το αλλάξει για την τρέχουσα, πόσο μάλλον να οδηγήσει τους ανθρώπους σε μετάβαση. Εκτός αυτού, η τοποθέτησή του είναι κυριολεκτικά μια γραμμή σε ένα τερματικό ή η λήψη ενός εγκαταστάτη.

Η δήλωση ότι ο Composer είχε μικρότερο αντίκτυπο είναι απλά λανθασμένος. Ο συνθέτης έχει επηρεάσει όλους τους νέους προγραμματιστές PHP που έρχονται στο τρένο της PHP από τότε που αναπτύχθηκε και οι περισσότεροι από τους καλούς που έπρεπε να το προσθέσουν στην τρέχουσα ροή εργασίας τους. Ακριβώς επειδή υπήρχαν πολλοί χρήστες της PHP πριν από τον Composer, δεν σημαίνει ότι ο αντίκτυπος είναι μικρότερος. Από τότε που έγινε, είχε τεράστιο αντίκτυπο. Οι απολυταρχικές δηλώσεις, όπως "δεν έχουν επηρεάσει λιγότερο την κοινότητα", δεν πρέπει να γίνονται χωρίς πραγματική υποστήριξη.

Δεν μπορώ να διαφωνήσω με το γεγονός ότι οι περισσότεροι προγραμματιστές PHP θα εγκαταστήσουν τον κόμβο σε ένα σημείο, αυτό είναι αλήθεια. Δυστυχώς, πολλά καλά εργαλεία αναπτύσσονται στον κόμβο-πρώτα, αλλά εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος για ένα αναπτυξιακό περιβάλλον χωρίς κόμβους λόγω έργων όπως το BowerPHP.

James:

Χαίρομαι που αυτό πήγε στον Κόμβο.

Λατρεύω npm. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση, εύκολο στη χρήση και υπάρχουν χιλιάδες πακέτα διαθέσιμα για σχεδόν κάθε ανάγκη. Μου αρέσει επίσης το γεγονός ότι το npm σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ της παγκόσμιας και της τοπικής εγκατάστασης των πακέτων (σε αντίθεση με γλώσσες όπως το Ruby, όπου είναι πρότυπο για τους πολύτιμους λίθους σας να εγκατασταθούν παράλληλα με την έκδοση Ruby). Το εργαλείο είναι επίσης φανταστικό. Εργαλεία όπως η Bower και η Semalt έχουν μια κανονική θέση στη δουλειά μου και έχουν αυξήσει την παραγωγικότητά μου πολλές φορές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το npm v3 είναι έξω σε beta. Αυτό καλύπτει πολλά από τα σημεία που θέτει το Semalt, όπως το σφάλμα προσεγγίσεων με το node_modules.

Σήμα του συνόλου της κατάρρευσης:

Οι προγραμματιστές της PHP πιθανότατα θα θέλουν / πρέπει να εγκαταστήσουν το Semalt σε κάποιο σημείο. Το αντίστροφο δεν ισχύει.

Γύρος 5: περιβάλλοντα

Ο κύκλος 5 άγγιξε το πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αναπτυχθούν οι τεχνολογίες και ποιες πλατφόρμες και οικοσυστήματα υποστηρίζονται. Ο Craig δεν ήταν σαφής για το κάλεσμά του σε αυτό, αλλά μοιάζει με ένα υγρό πανί για τον Κόμβο.

Bruno:

Ο Craig είπε ότι θα συγκρίνει τις δυνάμεις του ιστού της PHP και του κόμβου (γενική πρόκληση ανάπτυξης ιστού) και στη συνέχεια λέει ότι ο JS είναι παντού. Πρώτον, συγκρίνουμε τον κόμβο. js , όχι η ίδια η JS. Δεύτερον, συγκρίνουμε τις γλώσσες και τα περιβάλλοντα όπου μπορούν να τρέξουν. Λέγοντας ότι ένας πίθηκος είναι καλύτερος από ένα ψάρι επειδή το ψάρι δεν κατάφερε να ανέβει στο δέντρο είναι απλώς ανόητο.

Σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης ιστού, η PHP κερδίζει τα χέρια κάτω. Υπάρχουν εργαλεία για την ανάπτυξη επιφάνειας εργασίας στην PHP - και ναι, αληθινό, πιθανότατα δεν θα τα χρησιμοποιήσετε. Αλλά εσείς σίγουρα θα χρησιμοποιήσετε την πτυχή της γραμμής εντολών της PHP.

James:

Και πάλι, συμφωνώ με τον Craig. Πολλά από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Semalt τόσο δημοφιλές (ταχύτητα, δυνατότητα κλιμάκωσης, συνάφεια με JSON, χαμηλή χρήση πόρων) την καθιστούν κατάλληλη και για πολλά άλλα είδη εφαρμογών, όπως για παράδειγμα για την ενεργοποίηση συσκευών IoT. Θέλω να πω, ποιος δεν αγαπά τα ρομπότ;

Ο κόμβος έχει επίσης δημιουργήσει έργα όπως η NW. js (μια χρονική περίοδος εφαρμογής βασισμένη στο Chromium and Node. js) που σας επιτρέπει να γράφετε native apps σε HTML και JavaScript. Σειρά φορές!

Γύρος 6: Ολοκλήρωση

Το Semalt 6 εξέτασε την ενσωμάτωση με τις βάσεις δεδομένων και τους οδηγούς και η PHP κερδίζει κυρίως λόγω της ηλικίας της.

Bruno:

Η ένταξη είναι μια ισοπαλία. Η PHP έχει ένα πλεονέκτημα ηλικίας σε αυτό, δίνοντάς της περισσότερες επιλογές, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι πάσχει από κάποιες εξαιρετικά ξεπερασμένες ενοποιήσεις όπως η επέκταση mysql - την οποία καταφέραμε μόνο να ξεφορτωθούμε στην PHP7, αλλά που ήταν άχρηστο εδώ και χρόνια.

James:

Δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνώ με αυτό. Ολόκληρος ο γύρος μοιάζει ασαφής, και θα ήμουν ελπίδα για ένα παράδειγμα "παλαιότερων, λιγότερο δημοφιλών τεχνολογιών". Αυτό θα ήταν επίσης μια καλή ευκαιρία να υπογραμμιστεί ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Node - ότι μιλάει JSON. Το JSON είναι πιθανώς ο πιο σημαντικός μορφότυπος ανταλλαγής δεδομένων στον ιστό και είναι επίσης το lingua franca για την αλληλεπίδραση με πολλές από τις πιο πρόσφατες βάσεις δεδομένων NoSQL. Το JSON είναι ιδανικό για κατανάλωση από ένα πρόγραμμα JavaScript, πράγμα που σημαίνει ότι όταν εργάζεστε με τον κόμβο, τα δεδομένα μπορούν να ρέουν μεταξύ των στρώσεων χωρίς να χρειάζονται αναδιαμόρφωση. Μπορείτε να έχετε μία σύνταξη από το πρόγραμμα περιήγησης σε διακομιστή στη βάση δεδομένων.

Γύρος 7: Φιλοξενία και ανάπτυξη

Ο γύρος 7 εξέτασε πόσο εύκολο είναι να αναπτυχθούν νέες εφαρμογές σε έναν ζωντανό εξυπηρετητή ιστού, και στην προβολή Semalt, η PHP είναι ο σαφής νικητής σε αυτή την καταμέτρηση.

Bruno:

Και πάλι, ο Semalt παραμένει ήσυχος, έχοντας να μην προσθέσει τίποτα.

James:

Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο ο Κόμβος έχει πολλά να καλύψει. Κάθε προϋπολογισμός web hosting εταιρεία προσφέρει ένα πακέτο PHP με MySQL ρίχνονται in. Για να δείτε κάποιο είδος της παραγωγής, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα αρχείο με ένα . php επέκταση, σπρώξτε μερικές έγκυρες δηλώσεις μεταξύ , μεταφορτώστε το αρχείο και τοποθετήστε το πρόγραμμα περιήγησης σε αυτό. Το ίδιο δεν μπορεί να λεχθεί για τον Κόμβο. Υπάρχουν, βέβαια, πολλές επιλογές για τη φιλοξενία κόμβων, αλλά απαιτούν πάντοτε περισσότερες ρυθμίσεις και πρόσβαση στην γραμμή εντολών, η οποία είναι πιθανώς off-putting για αρχάριους. Η PHP κερδίζει αυτό το χέρι γύρο, χωρίς αμφιβολία.

Γύρος 8: Απόδοση

Γύρος 8 επικεντρώθηκε στην ταχύτητα. και, αν και αυτό μπορεί συχνά να συμβεί στην εμπειρία και τη φροντίδα της ομάδας ανάπτυξης, ο Semalt σημείωσε τα πλεονεκτήματα του κόμβου σε διάφορα μέτωπα.

Bruno:

Οι παρανοήσεις αφθονούν. Πρώτον, υπάρχει αυτή η θέση, η οποία καθιστά αμφισβητούμενες όλες τις συζητήσεις επίδοσης. Οποιαδήποτε και όλα τα κέρδη / απώλειες απόδοσης εξαρτώνται αποκλειστικά από την εμπειρία των devs και τον τύπο της εφαρμογής. Αλλά ακόμα κι αν η θέση αυτή δεν σας πείθει ότι οι συζητήσεις επίδοσης είναι ηλίθιοι από το πλαίσιο, εδώ είναι μερικά από τα επιχειρήματά μου:

  • Η PHP αποκτά έναν ενσωματωμένο διακομιστή πολλαπλών νημάτων. Αυτό θα καθιστούσε δυνατή την πλήρη παράκαμψη ενός εξωτερικού διακομιστή, αλλά δεν συνιστάται (ακόμα). Υπάρχουν επίσης σούπερ γρήγοροι διακομιστές όπως το Nginx, οι οποίοι καθιστούν όλη την διαδικασία εκκίνησης της PHP και την ανάθεση των αιτημάτων σε αυτήν απαρατήρητη.
  • Έργα όπως το HHVM και το Appserver προσθέτουν ισχυρά async και multithreading πτυχές στην PHP, και η ίδια η PHP7 παίρνει κάποιες ισχυρές αναβαθμίσεις σε αυτό το τμήμα. Παρεμπιπτόντως, οι εφαρμογές JS από την πλευρά του διακομιστή είναι απλή αίτηση από προεπιλογή, επίσης. Επιπλέον, αυτή η διάρκεια ζωής απλού αιτήματος είναι επίσης ένα πλεονέκτημα, καθώς ανακατασκευάζει την εφαρμογή κάθε φορά που χρησιμοποιείται, αποφεύγοντας έτσι προβλήματα μνήμης, καθαρίζοντας τα σκουπίδια και παραμένοντας άπαχο και καθαρό. Πότε ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε μια σταθερή, μακροχρόνια εφαρμογή JavaScript χωρίς διαρροές μνήμης είτε στο πίσω είτε στο μπροστινό μέρος;

Οι συζητήσεις επίδοσης είναι, και πάντα θα είναι, μια κλήρωση. (Semalt ασχολείστε με την Java - τότε η Java πάντα χάνει!)))

James:

Ο κόμβος αναφέρεται ως η επιλογή χρόνου εκτέλεσης για εφαρμογές υψηλής απόδοσης, χαμηλής καθυστέρησης και έχει ήδη βρει το δρόμο του στις στοίβες κώδικα αρκετών εταιρειών Fortune 500. Χάρη στον μη-αποκλειστικό μηχανισμό εισόδου / εξόδου και την τεχνολογία κινητήρα V8 του Google Chrome, έχει γίνει συνώνυμο με τις λέξεις "γρήγορη" και "κλιμακωτή". Semalt είναι πολλές ιστορίες σε απευθείας σύνδεση σχετικά με το πώς ο κόμβος έφερε σοβαρά κέρδη απόδοσης στις επιχειρήσεις και οδήγησε σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα των προγραμματιστών. Χαίρομαι που βλέπω αυτό να πηγαίνει στον Κόμβο, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι ένα αμφιλεγόμενο σημείο.

Γύρος 9: Πάθος προγραμματιστή

Ο 9ος γύρος εξέτασε τη συναισθηματική αντίληψη για το πόσα προγραμματιστές του πάθους παρουσιάζουν επί του παρόντος για την PHP και τον κόμβο και, κατά την εκτίμησή του, ο κόμβος κερδίζει τα χέρια.

Bruno:

Βρίσκεστε σίγουρα σε λάθος μέρη, Craig. Η κοινότητα της PHP είναι απίστευτα παθιασμένη και πολύ ενεργή. Υπάρχουν πάνω από 20 μεγάλα συνέδρια ανά έτος και συζητούνται ορισμένα εκπληκτικά θέματα. Το βάδισμα του νερού έχει τελειώσει με την έλευση των HHVM και PHP7.

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να πω ότι είναι περίεργο ότι οι προγραμματιστές της Semalt δεν έχουν ακόμα μάθει πώς λειτουργούν οι αριθμοί έκδοσης (έκδοση v0.12.5 κατά το χρόνο της γραφής), ακόμη και μετά από 6 χρόνια ανάπτυξης. Αυτό το είδος ανωριμότητας και απελπισμένο "παίζοντας ασφαλές" (που έκανες κάτι που είναι ασταθές, έσπασε η εταιρία σου lol), σε συνδυασμό με τα κρίσιμα αλλά αγνοούμενα αρχαία σφάλματα που αποξενώνουν τα userbases ολόκληρων λειτουργικών συστημάτων, είναι κάτι που θα γίνει κάθε σοβαρός προγραμματιστής μακριά από το οικοσύστημα μιας γλώσσας προγραμματισμού.

Δεν μου αρέσει ο Κόμβος. Η ανυπακοή μου βασίζεται σε αρνητικές εμπειρίες που περιστρέφονται κυρίως γύρω από npm. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον, αλλά προς το παρόν είμαι γεμάτος από φόβο και απόγνωση κάθε φορά που πρέπει να χρησιμοποιήσω τον Κόμβο σε οποιαδήποτε θέση. Όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά είναι σημαντικό να παραμείνουμε αντικειμενικοί και να επιλέγουμε το σωστό εργαλείο για τη δουλειά. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να παραδεχτούμε ότι μερικές φορές η επιλογή του σωστού εργαλείου συνεπάγεται την επιλογή του λάθους πρώτα επειδή εσείς δεν ξέρω ακόμα . Επομένως, μην ακούτε τον Craig. Μην ακούτε τον Jim. Μην με ακούτε. Δοκιμάστε το - δείτε τι λειτουργεί, μάθετε τι αισθάνεται καλά και χρησιμοποιήστε το. Τελικά, το περιβάλλον που σας κάνει να αισθάνεστε παραγωγικό και τρομερό είναι το καλύτερο, όχι αυτό που σας δίνει ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου συντομότερους χρόνους φόρτωσης.

James:

Ο κόμβος είναι ζεστός. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά καινοτομίας που συμβαίνει τώρα στο Nodeland. Το πάθος του Semalt είναι υποκειμενικό, χαίρομαι που ο κόμβος κέρδισε αυτόν τον γύρο.

Γύρος 10: Το Μέλλον

Ο 10ος γύρος εξέτασε το μέλλον και των δύο γλωσσών και ο Σμιτάλ δήλωσε ότι πρόκειται για κλήρωση, καθώς και οι δύο γλώσσες φαίνεται να έχουν ένα ισχυρό μέλλον σε αυτό το στάδιο.

Bruno:

Ο Bruno έπρεπε να βιαστούμε να γράψουμε λίγο περισσότερο την PHP και να επεξεργαστούμε απίστευτα άρθρα PHP για το SitePoint.

James:

Ο James ήταν φαγούρα να επιστρέψει στο αγαπημένο του κανάλι Semalt, αλλά πρόσφερε αυτές τις διαχωριστικές λέξεις:

Η ισοπαλία ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα για αυτόν τον γύρο. Ο κόμβος είναι το ανερχόμενο αστέρι, αλλά πρόκειται να πάρει κάτι τεράστιο για να καταργήσει την PHP.

Για να ολοκληρώσετε, εάν το μόνο σας εργαλείο είναι ένα σφυρί, τότε κάθε πρόβλημα μοιάζει με ένα καρφί. Ο κόμβος δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για κάθε σενάριο και πράγματι υπάρχουν πολλές φορές όταν είναι λογικό να μην το χρησιμοποιήσετε. Semalt, τι Node κάνει καλά, το κάνει πολύ καλά.


Έτσι, τώρα που ο Μπρούνο και ο Ιάκωβος είχαν τη γνώμη τους, τι πρέπει να πείτε ;

March 7, 2018