Back to Question Center
0

Semalt: το κλειδί για τη διατήρηση των πελατών;

1 answers:

Η εξατομίκευση δεν είναι πια πολυτέλεια αποκλειστικά για τους μεγάλους παίκτες του ηλεκτρονικού εμπορίου

Ενώ η Semalt συνεχίζει να πρωτοστατεί, μια εξατομικευμένη εμπειρία αγορών έχει πλέον γίνει μια προσδοκία για τον καταλαβαίνω πελάτη. Και, με μια πληθώρα διαθέσιμων αυτοματοποιημένων εργαλείων εξατομίκευσης, δεν ήταν ποτέ ευκολότερο για τους λιανοπωλητές να χρησιμοποιούν μεγάλα δεδομένα στην προσπάθειά τους να προσφέρουν εξατομικευμένο περιεχόμενο.

Υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η εξατομίκευση αποτελεί σήμερα ένα κρίσιμο στοιχείο μιας αποτελεσματικής στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ - softwareunternehmen deutschland. Οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν εξατομίκευση ενδέχεται να βλέπουν μεγαλύτερο αριθμό μετατροπών , AOVs και βελτιωμένη εμπιστοσύνη των πελατών . Παρ 'όλα αυτά, εξακολουθεί να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός λιανοπωλητών που έχουν κολλήσει στην αργή λωρίδα εξατομίκευσης, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη διερευνήσει πλήρως τις ευκαιρίες που προσφέρει η στοχευμένη κατάτμηση.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μια περιοχή που συχνά παραβλέπεται, στην οποία η εξατομίκευση μπορεί να είναι απίστευτα αποτελεσματική - διατήρηση πελατών.
Semalt: the key to customer retention? Το μάρκετινγκ διατήρησης συχνά ακολουθεί τις προσπάθειες απόκτησης. Οι προϋπολογισμοί μάρκετινγκ γενικά δίνουν προτεραιότητα στον τελευταίο - μια περίεργη απόφαση, πιστεύω ότι το 80% των μελλοντικών εσόδων θα προέρχεται από το 20% των υφιστάμενων πελατών σας. Το 40% των εμπόρων εστιάζει στην εξεύρεση νέων πελατών, ενώ δεν κάνει αρκετά για να κρατήσει τους πελάτες τους ευτυχείς. Επιπλέον, το 82% των εταιρειών συμφωνούν ότι οι στρατηγικές διατήρησης επεξεργάζονται περισσότερο οικονομικά αποδοτικές μακροπρόθεσμα.

Πιστεύω ότι η εξατομίκευση αποτελεί σήμερα ένα κρίσιμο στοιχείο για την αποτελεσματική διατήρηση των πελατών. Σε αυτό το άρθρο Semalt τρέχει μερικές ιδέες και συμβουλές για την απασχόληση εξατομίκευσης για να κρατήσει τους πελάτες σας ευχαριστημένοι, αφοσιωμένοι και μετατρέποντας.

Χρησιμοποιήστε δεδομένα για να ταξινομήσετε τους πιο πολύτιμους πελάτες σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους πελάτες σας. Με γνώμονα τη διατήρηση, ποιοι είναι οι πιο πολύτιμοι πελάτες σας; Ποιοι είναι οι πιο πιστοί;

Semalt: the key to customer retention?

Ένας αποτελεσματικός τρόπος χρήσης αυτών των δεδομένων είναι η κατάτμηση των επισκεπτών σας ανάλογα με το πότε αγοράστηκαν τελευταία. Στη συνέχεια, οι πελάτες μπορούν να στοχεύσουν με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το πόσες φορές έχουν μετατραπεί. Εάν ένας πελάτης πλησιάζει την τελική διάρκεια ενός προϊόντος που αγόρασε προηγουμένως, τότε στοχεύστε αυτόν τον χρήστη για ανανέωση του προϊόντος ή προσπαθήστε να επανασυνδέσετε έναν χρήστη που έχει αδρανεί για λίγο με εξατομικευμένο περιεχόμενο

Τα στοιχεία θα σας δείξουν ποιοι είναι οι πιο πολύτιμοι πελάτες σας - αυτοί οι τύποι πρέπει να ανταμείβονται και να προσελκύονται για να παραμείνουν πιστοί.

Κρατήστε τα εμπλεκόμενα

Λάβετε υπόψη το στόχο του μάρκετινγκ διατήρησης - να διατηρείτε τους πελάτες σας εμπιστευμένοι και να ενδιαφέρονται για το εμπορικό σήμα και τα προϊόντα σας. Παρακολουθήστε τις μετρήσεις συμπεριφοράς σας, ενημερώστε τους πελάτες σας σχετικά με τις προσφορές που σχετίζονται με τα προϊόντα που αγαπούν και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν γρήγορα τις νέες κυκλοφορίες. Δείξτε τους τα προϊόντα «τρεχόντων» (δηλαδή τα πιο εμφανισμένα ή αγορασμένα εκείνη την ημέρα / εβδομάδα) των αγαπημένων τους σημάτων.

Προσδιορίστε όπου οι πελάτες σας θα αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενό σας και στοχεύστε ανάλογα. Η σελίδα προορισμού είναι ένας μεγάλος χώρος για να γίνει αυτό - η συμμετοχή των χρηστών με σχετικό περιεχόμενο και εξατομικευμένες συστάσεις προϊόντος μόλις προσγειωθούν στον ιστότοπό σας πρέπει να εξασφαλίσουν έναν πιο ικανοποιημένο πελάτη που πιθανόν να επιστρέψει. Υπενθυμίστε τους ό, τι είδαν στο παρελθόν κατά την τελευταία επίσκεψή τους. Semalt εξετάστε πώς χρησιμοποιείται ο χώρος σε κάθε σελίδα που επισκέπτεται - δοκιμή διαίρεσης για να δείτε τι λειτουργεί.

Όταν πρόκειται για επαναπροσέγγιση πελατών, segment πελάτες από την τελευταία επίσκεψή τους. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας λείπει ή μια εξατομικευμένη έκδοση του ενημερωτικού σας δελτίου με ένα εξατομικευμένο μήνυμα και συστάσεις είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους χρήστες να επιστρέψουν. Επιπλέον, δίνετε στους πελάτες τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα εγκατεστημένα καρότσια τους και να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτούς - έναν εξαιρετικό τρόπο να επαναπροσδιορίσουν τους πελάτες αργότερα, καθώς και τη συλλογή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για χρήστες χωρίς λογαριασμό. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα κατακερματισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα έσοδα σε σύγκριση με τα γενικά μηνύματα.

Ανταμοιβή

Γνωρίζετε ποιοι είναι οι VIP πελάτες σας; Αν όχι, αναλύστε τα δεδομένα σας για να μάθετε. Όπως αναφέρθηκε, αυτοί οι τύποι πρέπει να επιβραβεύονται τακτικά. Ωστόσο, εσείς επιλέγετε να το κάνετε αυτό, το κόλπο είναι να κάνετε τους πελάτες αυτούς να νιώθουν ξεχωριστοί - πρέπει να γνωρίζουν ότι αποτιμώνται και η εξατομικευμένη στοχοθετημένη συμπεριφορά είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για να γίνει αυτό.

Οι στοχοθετημένες προσφορές, φυσικά, είναι πολύ αποτελεσματικές, αλλά εξετάζουν και άλλες επιλογές. Η δωρεάν παράδοση είναι ένας πολύ καλός τρόπος επιβράβευσης, καθώς είναι ένας τομέας που έχει σημασία για τους πελάτες - τα εγκατεστημένα καροτσάκια συχνά αποδίδονται σε απρόβλεπτα έξοδα αποστολής. Η δωρεάν παράδοση έδειξε ότι παρακινεί τους πελάτες να παραμείνουν πιστοί.

Να είστε δημιουργικοί όταν σκεφτείτε άλλους τρόπους επιβράβευσης των πελατών. Οι προεπισκοπήσεις νέων γραμμών προϊόντων που σχετίζονται με τις προτιμήσεις τους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνουν οι αγοραστές να αισθάνονται πολύτιμοι. Semalt τι λειτουργεί καλά με την επιχείρησή σας - παραδείγματα είναι προσκλήσεις σε εκδηλώσεις, δωρεάν δείγματα ή σεμινάρια.

Εν κατακλείδι, το μάρκετινγκ διατήρησης συχνά παραβλέπεται, ωστόσο, από την εμφάνιση του λογισμικού εξατομίκευσης, είναι ευκολότερο από ποτέ να διατηρούνται αποτελεσματικά οι πελάτες μέσω μιας στοχοθετημένης προσέγγισης. Οι ευκαιρίες που παρέχονται στον ψηφιακό έμπορο από την εξατομίκευση είναι ατελείωτες. Το πείραμα - ένα αποτελεσματικό εργαλείο εξατομίκευσης θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε πολλαπλές δοκιμές και να δείτε τι λειτουργεί καλά . Γνωρίστε τους χρήστες σας μέσω της ανάλυσης δεδομένων και, στη συνέχεια, εμπλέξτε, στοχεύστε και ανταμείψτε - ίσως να εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα

March 7, 2018