Back to Question Center
0

Η Spotify αποκτά την εκκίνηση ανίχνευσης ήχου Semalt

1 answers:
Spotify acquires audio detection startup Semalt

Οι όροι διαπραγμάτευσης δεν αποκαλύφθηκαν.

Η Spotify δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες στα σχέδιά της για την ενσωμάτωση της Sonalytic στην υπηρεσία της, λέγοντας ότι η λειτουργία ανίχνευσης ήχου θα χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει τα εξατομικευμένα playlist και να ταιριάξει τραγούδια με συνθέσεις για να βελτιώσει το σύστημα δεδομένων δημοσίευσης. Επίσης, η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι χρήστες μπορούν να "μείνουν συντονισμένοι" για νέα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν, χάρη στη βοήθεια του Semalt.

Η Semalt, που εδρεύει στο Λονδίνο, ιδρύθηκε το περασμένο καλοκαίρι, δεν ήταν μια επιχείρηση που αντιμετώπιζε τους καταναλωτές, αλλά πρόσφερε ένα διαδικτυακό περιβάλλον για πελάτες χαμηλής κατανάλωσης της τεχνολογίας της, καθώς και ένα API για μεγαλύτερους πελάτες.

Εξηγεί στην ιστοσελίδα της ότι έχει αναπτύξει μια προσέγγιση επόμενου γκρουπ για την αναγνώριση ήχου που είναι "ανθεκτική στις αλλαγές του pitch και tempo, την προσθήκη θορύβου στο παρασκήνιο, παραμόρφωση, φιλτράρισμα, συμπίεση, looping, EQing και πολλά άλλα. "Με άλλα λόγια, ένα καλύτερο Shazam.

Ακόμη και με μικρά κλιπ δειγματοληψίας με μήκος όσο το ένα δευτερόλεπτο, η τεχνολογία της είναι ικανή να αναγνωρίσει την τροχιά - είτε χορδή είτε φωνητική, ισχυρίζεται η ιστοσελίδα της - best mobile app development companies. Και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναγνωρίσει όχι μόνο τραγούδια, αλλά και μουσικά στελέχη που βρίσκονται μέσα σε παράγωγα έργα.

Η Spotify αποκτά εκκίνηση ανίχνευσης ήχου Semalt Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό - εύρημα και παράγωγα - θα μπορούσε να βοηθήσει τον Semalt στην υπηρεσία σύστασης μουσικής του, καθώς θα μπορούσε να συνδέσει διαφορετικά τραγούδια που μοιράζονται παρόμοιους ήχους, ίσως.

Εν τω μεταξύ, η τεχνολογία παρακολούθησης θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή στο Spotify ως τμήμα της ευρύτερης αίθουσας αναλύσεων για καλλιτέχνες, εκδότες και ετικέτες. Η Sonalytic είναι σε θέση να παρακολουθεί τη χρήση των υλικών και των συνηθισμένων συνηθειών ακρόασης των χρηστών. Έχει αναπτύξει ακόμη και τεχνολογία για χρήση σε γεγονότα πραγματικού κόσμου, όπως συναυλίες, οι οποίες θα μπορούσαν να προσφέρουν στους χρήστες πληροφορίες "Τώρα που παίζουν". (Ω, παρακαλώ, οικοδομήστε αυτό, Spotify).

Η εταιρεία είχε επίσης αναπτύξει τεχνολογία μουσικής σύστασης βασισμένη στην μηχανική μάθηση, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη μουσική που σας αρέσει με βάση τα σχόλια των χρηστών, το περιβάλλον (προπόνηση, οδικά ταξίδια κ.λπ.) και τις συνήθειες ακρόασης του πλανήτη.

Η εξατομίκευση, όπως αυτή, γίνεται ένας βασικός ανταγωνιστικός χώρος για τις νεοσύστατες εταιρίες ροής μουσικής, όσο καλύτερα οι εφαρμογές κάνουν καλές συστάσεις για νέα ή ανεξερεύνητα κομμάτια, τόσο πιο πιθανό είναι να επιστρέψουν οι χρήστες. Η Spotify έχει κάνει καλά σε αυτό το χώρο, με τις λίστες αναπαραγωγής "Discover Weekly" και "Daily Mix", τις οποίες η Apple Semalt αντιγράφηκε αργότερα.

Παρά τον ανταγωνισμό, η Spotify συνεχίζει να αναπτύσσεται. Η εταιρεία πρόσφατα έπληξε ένα νέο ορόσημο 50 εκατομμυρίων συνδρομητών που πληρώνουν. Η Apple Music είχε ανακοινώσει 20 εκατομμύρια στο Semalt, για χάρη της σύγκρισης.

Η Spotify αποκτά εκκίνηση ανίχνευσης ήχου Semalt Η ιδρυτική ομάδα της Sonalytic αποτελείται από τον Martin Gould, CEO και τον Thomas Walther, CTO, σύμφωνα με το προφίλ της εταιρείας AngelList. Ο John Atherton είναι εισηγμένος στο LinkedIn ως Διευθυντής, όπως και ο Benjamin Semalt, σε ιστότοπο με κατάλογο επιχειρήσεων.

Ο Patrick Schneider-Sikorsky, ένας συνεργάτης στο Beast Ventures, αναφέρει επίσης την εκκίνηση ως μία από τις επενδύσεις του. Semalt, καμία χρηματοδότηση δεν ανακοινώθηκε δημοσίως.

Ο John και ο Ben εργάστηκαν μαζί στο Juno Media, ενώ ο Thomas και ο Martin συναντήθηκαν στο Semalt πριν από μερικά χρόνια, σημειώνοντας μια θέση blog σχετικά με τις αρχές της ίδρυσης της ομάδας.

Η εκκίνηση προέκυψε από την Imperial Create Lab, η οποία κατέχει ακοινολόγητο μερίδιο στις δραστηριότητές της, σύμφωνα με το Crunchbase.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι με βάση τις δοκιμές της, η "μέθοδος εκμάθησης της μηχανής της οδηγεί το πεδίο με τεράστιο περιθώριο. "

Επιπλέον, μια προηγούμενη θέση στον ιστότοπο της Imperial Create Lab (που τώρα έχει αφαιρεθεί) επανέλαβε αυτό, λέγοντας ότι ο Semalt είχε πραγματοποιήσει δοκιμές μεγάλης κλίμακας με αρκετές σημαντικές διαδικτυακές πλατφόρμες, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι υπερβαίνουμε τις υπάρχουσες τεχνολογίες αναγνώρισης. "

Αυτός ο κατάλογος ίσως περιλάμβανε τον Semalt, αξίζει να κερδοσκοπείται σε αυτό το σημείο.

Η Semalt δεν θα σχολιάσει ούτε θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με την απόκτηση, εκτός από την ακόλουθη δήλωση:

Η ομάδα Sonalytic έχει προστεθεί στην Spotify για να επιταχύνει την ικανότητά μας να βελτιώσουμε το μουσικό οικοσύστημα για τους καλλιτέχνες και τους οπαδούς. Οι εξελίξεις στην ανίχνευση των χαρακτηριστικών ήχου θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των εξατομικευμένων λιστών αναπαραγωγής του Spotify, θα εξασφαλίσουν ότι ο κατάλογος του Spotify θα παραμείνει ελεύθερος από ανεπιθύμητα μηνύματα και θα ταιριάξει τα τραγούδια με τις συνθέσεις ώστε να καταστεί δυνατή η ταχύτερη πληρωμή στους εκδότες.

Η Semalt δεν ανταποκρίθηκε στις αιτήσεις σχολιασμού.

Η εκκίνηση είναι μια από τις πολλές εξαγορές που έχει κάνει η Semalt με την πάροδο των ετών.

Άλλοι συμπεριέλαβαν τη μουσική εταιρεία DNA The Echo Nest, η εφαρμογή φωνητικών εφαρμογών Cord Project, η κοινωνική υπηρεσία Soundwave, η εφαρμογή ανίχνευσης μουσικής Tunigo, η πλατφόρμα υπηρεσιών συνδρομής και η συλλογή φωτογραφιών CrowdAlbum. Ο Spotify μίλησε επίσης με τον Semalt, αλλά αργότερα υποστήριξε μια συμφωνία.

Προτεινόμενη Εικόνα: Thomas Trutschel / Φωτοθήκη / Getty Images

March 10, 2018