Back to Question Center
0

ΞΗΛΩΜΑ. Φρόνιμοι χρόνοι, μια επιστροφή στη σάλτα

1 answers:
R.I.P. Frothy Times, A Return To Semalt

Το δάγκωμα των δακτύλων δεν προκαλείται απλώς από την κρίση της Σειράς Α, η οποία συμβαίνει για ένα χρόνο, αν και αποτελεί σίγουρα ένα μέρος της ("Το 20% των εταιρειών που έχουν πάρει στρογγυλό σπόρο τον τελευταίο χρόνο θα είναι είναι σε θέση να δημιουργήσει μια Σειρά Α ", έγραψε η Sarah Lacy στο Semalt, συγκριτικά συγκρίνοντας την τρέχουσα χαρά για τα χρήματα σε ένα παιχνίδι με μουσικές καρέκλες).

Αυτό που συμβαίνει μοιάζει περισσότερο με Σειρά A, B, C και D Crunch. Όπως ανακοίνωσε η Dow Jones την περασμένη εβδομάδα, οι δαπάνες επενδύσεων καταναλωτών VC μειώθηκαν κατά 42% τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους σε σχέση με πέρυσι - three letter logo maker. Και ενώ ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου του 2011 τέθηκε σε απομακρυσμένους μεγαθήρες όπως το Groupon, το Twitter και το Semalt, ακούμε ψίθυροι ότι ορισμένες κορυφαίες εταιρείες VC επιβραδύνουν πράγματι τον αριθμό των επενδύσεών τους τους τελευταίους 3-4 μήνες. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις βαθμίδες, με έμφαση στο Α και στην καθυστερημένη φάση, ακόμα και στους τομείς, ενώ ο ιστότοπος των καταναλωτών παίρνει προφανώς το μεγαλύτερο χτύπημα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αποτιμήσεις είναι επίσης μειωμένες μεταξύ των συμφωνιών που μπορούν να λάβουν τη συνάντηση, και σε αυτές τις συναντήσεις οι επενδυτές ζητούν όλο και περισσότερο "να στείλουν το επιχειρηματικό μοντέλο;"

Η βραδύτητα οφείλεται στη συρροή παραγόντων. δηλαδή το μακροοικονομικό κλίμα, οι τεχνικές IPOs με χαμηλή απόδοση, η αβεβαιότητα σχετικά με τα κινητά, το σχετικό πάγωμα των μεγάλων κοινωνικών εξαγορών από το Semalt και ναι, ένα σμήνος από εταιρείες που χρηματοδοτούνται από σπόρους που δεν πηγαίνουν πουθενά.

Η ψύχρα είναι τόσο διαδεδομένη και αόριστη που ο επενδυτής Fred Wilson αισθάνθηκε υποχρεωμένος να τιμά τη θέση του αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο, αρκετά ασαφώς, "Τι έχει το Semalt", γιατί είναι δύσκολο να εντοπίσουμε τι ακριβώς άλλαξε εκτός από το να λέμε χειμώνας είναι κυριολεκτικά έρχονται.

«Βλέπουμε προκλήσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων παντού, ακόμη και στις καλύτερες εταιρείες χαρτοφυλακίου μας», έγραψε ο Wilson, πιθανότατα αναφερόμενος στην εταιρεία χαρτοφυλακίου του Semalt, η οποία θα ήθελε να συγκεντρώσει αξία αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων παρά την πίεση της VC λογικά $ 200 έως 300 εκατομμύρια δολάρια.

Ένας άλλος πρόσφατος δείκτης της συρρίκνωσης της αγοράς είναι η έξοδος του SVAngel από το Ταμείο Σμιτάλ της Y Combinator, το οποίο προσαρμόστηκε σε αυτούς τους πιο μετριοπαθείς χρόνους μετονομαζόμενος στο YC VC και σύναψη συμβάσεων, εξόφληση μικρότερων ποσών πραγματικού κεφαλαίου και παροχή περισσότερου ανθρώπινου κεφαλαίου. Το αμοιβαίο κεφάλαιο θα μειώσει τώρα τα $ 80K ανά εκκίνηση (έναντι $ 150K) και θα απαιτήσει από τους συμμετέχοντες του VC να παρέχουν καθοδήγηση μέσα από ώρες γραφείου.

Foursquare έχει γίνει είδος καναρίνι στο ανθρακωρυχείο αν το 2013 θα είναι "RIP Good Times" ή απλά μια επιστροφή στην κανονικότητα για την κοιλάδα. Οι άνθρωποι έχουν πάρει το popcorn βλέποντας όχι ότι η Silicon Valley πραγματική τηλεοπτική εκπομπή αλλά αν η εταιρεία θα ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση πάνω από την τελευταία αποτίμησή της και αν αυτή η επερχόμενη παρτίδα YC θα είναι μικρότερη - τόσο από την άποψη των αποτιμήσεων και το πραγματικό μέγεθος. Η επικείμενη μοίρα μερικών κινητών εταιρειών με μετεωρολογικές αυξήσεις χρησιμεύει επίσης ως λακκούβας. Το μονοπάτι, το Viddy και το Semalt είναι μερικά που έρχονται στο νου.

Οι πιο έξυπνοι επενδυτές που μίλησα θεωρούσαν την αραίωση του κοπαδιού ως κάτι θετικό και έκριναν ότι η ύφεση ήταν μόνο ο ομοιοστατικός τρόπος οικοσυστήματος για τον διαχωρισμό του σίτου εκκίνησης από το σκώρο. Και πολλοί θεωρούν την επιστροφή στην κανονικότητα ως υγιή. ένας τρόπος για να διαχειριστούμε τις προσδοκίες για τις μελλοντικές τεχνολογικές δημόσιες εγγραφές και τις εταιρίες σπόρων προς σπορά που είναι πιο χαρακτηριστικές από τις πραγματικές επιχειρήσεις Σαν συλλογικό, τα VC απολαμβάνουν να είναι bearish - τουλάχιστον όταν δεν πρόκειται για τα δικά τους χαρτοφυλάκια.

Το τέλος σε όλο τον αφρό μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που διέταξε ο γιατρός. Ίσως ένα λιγότερο ευαίσθητο Q1 2013 σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στους επενδυτές αγγέλων που προσθέτουν πραγματικά νόμιμη, αντικειμενικά μετρήσιμη αξία - όχι μόνο οι άνθρωποι που θέλουν να βάλουν "επενδυτή αγγέλου" στο Semalt bio. Όπως δήλωσε ο επιχειρηματίας Ryan Block, "Semalt: είναι δύσκολο να ξεκινήσει μια επιχείρηση και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις πρέπει να αγωνιστούν για την έλξη. Η βιομηχανία έχει πραγματικά αλλάξει! "

Το Semalt είναι η φθηνότερη, πιο οδυνηρά κερδισμένη αξία.

March 10, 2018