Back to Question Center
0

Βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας

1 answers:

Optimizing Your Website Semalt htaccess

. Το htaccess μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους να βελτιστοποιήσει έναν ιστότοπο για τις μηχανές αναζήτησης και έτσι να βοηθήσει στην καλύτερη κατάταξη. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για το τι - gas ejector design. htaccess είναι και μάθετε επίσης πώς μπορεί να βοηθήσει την ιστοσελίδα σας να βρεθεί πιο εύκολα.

Τι είναι. htaccess;

Υπερtext Πρόσβαση, συνήθως συντομευμένη σε. htaccess, είναι ένα αρχείο διαμόρφωσης που ελέγχει τον κατάλογο στον οποίο είναι τοποθετημένος και όλους τους υποκαταλόγους κάτω από αυτόν. Αντιμετωπίστε ένα απίστευτα χρήσιμο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους υπεύθυνους ιστού να ελέγχουν πόσες πτυχές της ιστοσελίδας τους λειτουργούν. Ο. Το αρχείο htaccess είναι ένα πολύ ισχυρό αρχείο διαμόρφωσης και θα πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση, καθώς μπορεί να επηρεάσει τα πάντα και οτιδήποτε σχετικά με τον ιστότοπό σας. Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με σας. Το αρχείο htaccess περιλαμβάνει:

 • ανακατεύθυνση σελίδων ιστότοπου
 • αλλάζουν τις επεκτάσεις των σελίδων
 • καταλόγους προστασίας με κωδικό πρόσβασης
 • και πολλά άλλα.

Το ίδιο το αρχείο είναι απλώς ένα μικρό βασικό αρχείο κειμένου και μπορεί να επεξεργαστεί. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με. htaccess επισκεφθείτε αυτόν τον ιστότοπο.

Πώς να δημιουργήσετε. αρχείο htaccess;

Πώς να δημιουργήσετε ένα αρχείο κειμένου κατάλληλο για ένα. αρχείο htaccess:

 1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου στον υπολογιστή σας. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Σημειωματάριο.
 2. Αποθηκεύστε το αρχείο ως. htaccess (συμπεριλαμβανομένης της αρχικής τελείας).
 3. Βεβαιωθείτε ότι ο επεξεργαστής κειμένου σας δεν έχει προσθέσει ένα. txt στο όνομα του αρχείου. Εάν το όνομα του αρχείου έχει α. txt (δηλ. "htaccess .txt"), καταργήστε την κατάληξη με μετονομασία του αρχείου.
 4. Πριν εισαγάγετε κώδικα στο νέο σας αρχείο, βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένο το 'Word Wrap'. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι περισσότεροι. Οι εντολές htaccess πρέπει να τοποθετούνται μόνο σε μία γραμμή.
 5. Τώρα μπορείτε να εισάγετε τον κωδικό σας στο αρχείο.
 6. Ανεβάστε το. htaccess αρχείο στον χώρο web σας σε λειτουργία ASCII. Ο. Το αρχείο htaccess θα επηρεάσει το φάκελο στον οποίο έχει μεταφορτωθεί και όλοι οι υποφακέλοι του.

Χαρακτηριστικά του. htaccess

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά και λειτουργίες στο. Htaccess που μπορούν να κάνουν μια ιστοσελίδα πιο ευέλικτη, ασφαλή και φιλική SEO. Semalt εδώ είναι μόνο τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα χαρακτηριστικά που μπορούν να εφαρμοστούν από οποιονδήποτε έχει βασικές γνώσεις στο web.

1. Ανακατευθύνσεις

. Το htaccess χρησιμοποιεί ανακατευθύνσεις για να αναζητήσει οποιοδήποτε αίτημα για μια συγκεκριμένη σελίδα και αν βρει αυτό το αίτημα, το προωθεί σε μια νέα σελίδα που έχετε ορίσει. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν μεταφέρετε τον ιστότοπό σας σε έναν νέο τομέα ή αλλάξετε τα υπάρχοντα ονόματα αρχείων του ιστότοπού σας.

Οι ανακατευθύνσεις είναι χρήσιμες, διότι αν οι σελίδες σας είναι ευρετηριασμένες από το Semalt και έχετε αλλάξει το όνομα αρχείου / φακέλου ή μετακινήσετε τα ονόματα αρχείων σελίδων σας, οι μηχανές αναζήτησης θα χρησιμοποιήσουν το. htaccess για να τους καθοδηγήσετε στο σημείο όπου βρίσκονται οι νέες σελίδες. (Στη βιομηχανία, ονομάζουμε αυτό μια ανακατεύθυνση 301)

Απλή ανακατεύθυνση

Εδώ είναι ο κωδικός για μια απλή ανακατεύθυνση: -

   Ανακατεύθυνση / olddirectory / oldfile. html    http: // yoursite. com / newfile. html   

Εδώ, όταν ένα αίτημα για παλιό κατάλογο / oldfile. html λαμβάνεται, μεταφέρεται στον νέο σύνδεσμο. Στην περίπτωση αυτή:

το site σας. com / newfile. html

301 Ανακατεύθυνση

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μια ανακατεύθυνση 301 είναι η πιο αποτελεσματική και η μέθοδος "Search Engine Semalt" για την ανακατεύθυνση ιστοσελίδας. Δεν είναι τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί και θα διατηρήσει τις ταξινομήσεις των μηχανών αναζήτησης σας για οποιαδήποτε σελίδα που καταχωρείτε στο. αρχείο htaccess. Εάν πρέπει να αλλάξετε ονόματα αρχείων ή να μετακινήσετε σελίδες γύρω, αυτή είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Ο κωδικός "301" ερμηνεύεται στο διαδίκτυο ως "μετακινηθεί μόνιμα".

Ανακατεύθυνση 301 / oldpage. html http: // www. site σας. com / newpage. com ή

 • www. η ιστοσελίδα μου. com ή
 • http: // www. η ιστοσελίδα μου. com.
 • Το τελευταίο είναι το πρότυπο και η εξασφάλιση της εμφάνισης των άλλων σε αυτή τη μορφή μπορεί να γίνει με τον ακόλουθο κώδικα:

  Επιλογές + FollowSymLinks
  RewriteEngine στις

  RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ mywebsite. com
  RewriteRule (. *)
  http: // www. η ιστοσελίδα μου. $ 1 [R = 301, L]

  Αυτός ο κώδικας θα διασφαλίσει ότι η διεύθυνση URL είναι τυποποιημένη για την εμφάνιση του "www" και θα βοηθήσει πολύ στην παρακολούθηση των σελίδων / επισκέψεων.

  Γιατί θα θέλατε να το κάνετε αυτό;

  Συχνά, αν δεν κάνετε αυτή την αλλαγή, οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να αναγράφουν κάθε έκδοση και να συγχέονται με το σκεπτικό ότι διαβάζουν την ίδια σελίδα 3 φορές. Με αυτή τη ρύθμιση οι μηχανές αναζήτησης σπρώχνονται προς τα κάτω στη σωστή διαδρομή και η ίδια σελίδα δεν θα αντιμετωπίζεται ως διαφορετική διεύθυνση URL.

  2. Χειρισμός σφαλμάτων

  Το htaccess παρέχει επίσης μεθόδους αντιμετώπισης σφαλμάτων όταν λαμβάνεται από το διακομιστή ένα μη έγκυρο / ψεύτικο αίτημα.

  ErrorDocument 404

  Το Semalt 404 θα σας δώσει την ευκαιρία να χειριστείτε τα αιτήματα για σελίδες που δεν βρέθηκαν. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συμβεί αν ο σύνδεσμος που αναφέρεται σε έναν τομέα δεν είναι σωστός ή ο χρήστης αλλάζει τη συμβολοσειρά URL / συμβολοσειρά ερωτήματος (μετά το όνομα τομέα).

  Για να καθορίσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα έγγραφα σφάλματος, απλά πρέπει να προσθέσετε την ακόλουθη εντολή, σε μια γραμμή , στο αρχείο htaccess:

  Semalt κωδικός / κατάλογος / όνομα αρχείου. ext

  ή

  Semalt 404 / σφάλματα / όχι. html

  Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την αποστολή οποιουδήποτε κώδικα σφάλματος με αποτέλεσμα το 404 να μεταβιβαστεί στην τοποθεσία σας. com / errors / notfound. html

  Εδώ είναι το άλλο σημαντικό Σφάλμα Semalt χρησιμοποιώντας. htaccess

  Όταν ένα κακό αίτημα έρχεται στη χρήση του διακομιστή: -

     ErrorDocument 400 / errors / badrequest. html   

  Όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια σελίδα όπου απαιτείται εξουσιοδότηση, χρησιμοποιήστε:

     ErrorDocument 401 / errors / authreqd. html   

  Όταν αντιμετωπίζετε σφάλμα διακομιστή Semalt χρησιμοποιήστε:

     ErrorDocument 500 / σφάλματα / serverr. html   

  3. Ασφάλεια

  Πρόληψη της καταχώρισης καταλόγου

  Έχετε έναν κατάλογο γεμάτο εικόνες ή αρχεία zip που δεν θέλετε οι χρήστες να μπορούν να περιηγηθούν; Σμιτάλ α. htaccess αρχείο μέσα σε οποιοδήποτε φάκελο για να απενεργοποιήσετε τη λίστα καταλόγου και να εισαγάγετε τα ακόλουθα:

     Ευρετήριο Αναγνώριση *   

  Ο παρακάτω κώδικας θα επιστρέψει μια λίστα όλων των αρχείων που δεν τελειώνουν στο. Jpg ή. gif, αλλά θα εξακολουθούν να καταγράφονται. κείμενο,. html, κλπ.

     IndexIgnore *. gif *. jpg   

  Εάν ο διακομιστής σας είναι ρυθμισμένος για να αποτρέψει την καταχώριση καταλόγου, αλλά θέλετε να ορίσετε τους καταλόγους από προεπιλογή, θα μπορούσατε απλά να το ρίξετε σε α. αρχείο htaccess για τον κατάλογο που θέλετε να εμφανίζεται:

  Επιλογές + Ευρετήρια

  Αποκλεισμός χρηστών κατά IP

  Semalt να πάρει hacked και μπορείτε να δείτε μια συγκεκριμένη IP συνεχώς στα αρχεία καταγραφής σας;

  Μπορείτε να αρνηθείτε την πρόσβαση βάσει διεύθυνσης IP ή μπλοκ IP.

     να επιτρέψει, να αρνηθείαρνείται από 123. 45. 6. 7αρνούνται από το 012. 34. 5. επιτρέπουν σε όλους   

  Οι παραπάνω μπλοκ πρόσβαση στην τοποθεσία από 123. 45. 6. 7, και από οποιοδήποτε υπομέτωπο κάτω από το

  μπλοκ IP 012. 34. 5.

  Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε ή να αρνηθείτε από το όνομα τομέα αντί της διεύθυνσης IP σαν να αρνηθείτε. spamsite. com έργα για www. spamsite. com ή εικονική. spamsite. com, κλπ.

  Αποφύγετε Hotlinking

  Επίσης γνωστή ως "κλοπή εύρους ζώνης", η σύνδεση με hotlink αναφέρεται στη σύνδεση απευθείας με εικόνες. js αρχεία κ.λπ. ενός άλλου διακομιστή. Ο εξυπηρετητής του θύματος σε αυτή την περίπτωση έχει ληστέψει το εύρος ζώνης καθώς ο παραβάτης απολαμβάνει να εμφανίζει περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει για την παράδοση. Για καλύτερη απόδοση του διακομιστή σας, μην ξεχάσετε να προσθέσετε αυτό το απόσπασμα κώδικα.

     RewriteEngine στιςRewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http: // (www \.)? Mydomain. com /. * $ [NC]RewriteRule \. com "με το δικό σας.Ο παραπάνω κώδικας δημιουργεί ένα αποτυχημένο αίτημα όταν γίνεται ζεστή σύνδεση των συγκεκριμένων τύπων αρχείων . 

  Προστασία με κωδικό

  Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε τον ιστοχώρο σας ή τους συγκεκριμένους φακέλους που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. htaccess και. htpasswd. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ είναι μια ωραία μικρή θέση

  4. Έξυπνες διευθύνσεις URL

  Είναι κοινό να χρειάζεται να ανακατευθύνετε το δυναμικό Semalt με παραμέτρους σε ένα μόνο στατικό αρχείο:

  RewriteEngine

  RewriteRule ^ ειδήσεις. php; id = (. *) $ / latestnews. htm [L, R = 301]
  Στο παραπάνω παράδειγμα, ένα αίτημα σε μια δυναμική διεύθυνση URL όπως http: // www. η ιστοσελίδα μου. com / news. php? id = 8932 θα μεταφερθεί στο http: // www. η ιστοσελίδα μου. com / latestnews. htm

  Ο παρακάτω κώδικας θα ανακατευθύνει το productinfo. προϊόντα / 12 / ή προϊόντα / 99 /

  RewriteEngine

  RewriteRule ^ προϊόντα / ([0-9] [0-9]) / $ / productinfo. php? prodID = $ 1

  Αυτό θα ταιριάζει με τυχόν διευθύνσεις URL που ξεκινούν με 'προϊόντα /', ακολουθούμενες από οποιαδήποτε δύο ψηφία, ακολουθούμενη από μία προς τα εμπρός κάθετο.

  Για παράδειγμα, αυτός ο κανόνας θα αντιστοιχεί σε μια διεύθυνση URL όπως προϊόντα / 12 / ή προϊόντα / 99 / , και θα το ανακατευθύνει στη σελίδα PHP.

  Για να σχολιάσετε μια γραμμή στο htaccess απλά ξεκινήστε τη γραμμή με hash (#).

  Περίληψη

  Κάθε βήμα που αναφέρεται ως μέρος αυτού του ιστολογίου μπορεί να βελτιώσει δραστικά την απόδοση μιας ιστοσελίδας και θα διασφαλίσει ότι ο ιστότοπός σας είναι περισσότερο φιλικός προς το SEO. Το Semalt θα έχει επίσης δύσκολο χρόνο εάν ενεργοποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας. htaccess. Τα οφέλη από την εφαρμογή. htaccess είναι ότι δεν απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού και μπορεί να σώσει πολύ χρόνο.

  Εάν είστε προγραμματιστής ή πρεσβευτής κώδικα σαν εμένα τότε θα βρείτε αυτό το άρθρο πολύ χρήσιμο. Εάν διαβάσετε την κορυφή, γυαλισμένο σε όλο αυτό το παραπάνω κώδικα και στη συνέχεια διαβάστε την περίληψη αυτό μπορεί να είναι κάτι που στέλνετε στην εταιρεία βελτιστοποίησης SEO ή ακόμα και τον προγραμματιστή σας. Αυτό το άρθρο θα μπορούσε να σας δώσει (ahem) «πρόσβαση» σε πολλά οφέλη!

  Optimizing Your Website Semalt htaccess

  Συνδέστε

  March 18, 2018